Майка ми не ми позволява да слушам рок! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121258)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми не ми позволява да слушам рок!
преди: 9 години, 6 дни, прочетена 1898 пъти
Здравейте. Няма да споменавам име, само ще кажа, че съм на 13 от малко градче близо до София. Слушам рок и метъл музика, този стил страшно много ми харесва, ноо има един проблем:Майка ми.
Тя е доста особен човек, и половината от рода са изпищяли вече от нея. По едно време започнах да слушам една група, а по-късно открих, че в нашия град има магазин за рок и метъл неща (тениски блузи и др. ). Отидох там, попитах дали имат тениска на групата която харесвах, и да имаха, но за жалост нямах пари.
Прибрах се в нас и споделих на майка ми за тениската и дали може да ми даде пари да си я купа. И тогава ТЯ ПОБЕСНЯ, почта да ми крещи, да ме обижда, да ми казва, че се превръщам в металистка. Тя винаги отговаряше вместо мен, винаги ми е казвала какво да правя, как да се обличам...
Е, добре че все пак е баща ми, той не ми е точно биологичен баща, но му пука за мен (за разлика от майка ми), а пък и той слуша рок и метъл, а всички други от рода слушаха чалга. Той разубеди майка ми, и отидохме да купим тениската. Бях адски щастлива, баща ми работи в Италия и за това ми е супер гадно. В училище има едно момиче от моя клас, което също слуша рок и метъл, и един ден дойде на училище с черен лак, тази идея супер много ми допадна, и аз исках да имам черен лак, отново попитах майка ми за това, и тя отново побесня и не ми даде. Аз и казах, че с джобните ще си купя. И тя ми каза цитирам ''Ще е нужно вече и на психолог да те водим. '' Въпреки, че НЕ обичам майка ми, от тези думи ме заболя, тя ме мисли за някоя, напълно луда, та това си е направо мъчение.
Добре че е баща ми, че иначе направо щях да се самоубия.
Хора, разказах ви всичко това, защото искам съвет как да се справя с тязи напълно обезумяла жена, нищо че баща ми е по-добър, но той е чак в Италия и не се прибира много често, а аз усещам как бавно изгнивам отвътре. Ако имате някакви съвети моля ви пишете. И плс без хейт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 дни
hash: 87d7d63f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, сега чета само твоята страна, но май не става дума за СЛУШАНЕТО на рок музика, а за ИСКАНЕТО на все нови и нови неща.
Аз на твоите години също бях „металистка“ И днес слушам тази музика, ходя на концерти и на фестове, НО за разлика от теб не съм била глезена (сори, но си малка глезла) и съм си купувала САМА глезориите. Нормално е човек да иска повече от хляб и покрив над главата в живота си, но ти явно си раздразнила майка си и тя ТРЯБВА да плаща дори за нещата, които не одобрява. Е, нейно ПРАВО е да не иска, нали?
Съвсем добросърдечен съвет - ако искаш „металски“ неща си събирай пари или търси по-евтин начин.
Аз половин година събирах пари за една тениска на Мегадет и от втора употреба си бях намерила за 2 лв. черна тениска с тигър. Днес има и по-евтини варианти - на проста черна тениска отиваш да ти лепнат някаква картинка.
И освен това.... никой не те кара да носиш такива неща. Истинските метъли просто слушат музиката и се кефят.
Носят се едни дънки, една черна или бяла тениска и си живееш. Разходи - никакви. Всеки има такива неща в своя гардероб

 
  ...
преди: 9 години, 5 дни
hash: c857a06480
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами не знам как точно седят нещата у вас ама майка ти е напълно права. Стига с тези превземки от американските филми, да готино е да имаш тениска на любимата си банда, но това с черния лак ее малко... малка си можеш да се обличаш по- цветно, по -шарено. Това с тези култури само в черно е ами...пубертетска история. НЕ искам да звуча гадно и заядливо не го приемай така. Но колко жени си видяла да ходят така? Просто се опитва да те предпази да не вършиш глупости, не знам дали ти обичащ майка си, но тя теб те обича гарантирам ти
Хубав ден, и дано се оправите :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 дни
hash: 05157027e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   здравей,
влезни в положението на майка си! Може да е по-консервативен човек - какво да я правиш... тя има едни разбирания и не може да ги промениш. Трябва все пак да се съобразяваш с нея до някаква степен, все пак си само на 13 год.
Защо трябва да копираш всички останали... нали имаш тениска, слушай си каквато искаш музика със слушалки и готово.
няма нужда да се маскариш - като станеш самостоятелна (т. е. ти сама се издържаш), тогава може да се маскираш, гримираш и обличаш както искаш. Тогава, повярвай ми майката ти няма да може да ти каже нищо!
И няма нужда да се самоубиваш... има къде къде по-строги родители (може да прочетеш истории и на други деца в този сайт). Не ти е голям проблема, повярвай!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 дни
hash: 8a5f0d1755
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ние сме цякa фaмилия любители нa рокa:-). Aко ме видиш и през ум не ти би минaлa тaкaвa вероятност, ходя си с костюми или спортно, съпругът ми е същият. Синовете ни носят пръстени и гривни, но си се обличaт по- скоро спортно елегaнтно, a в по- спортните им дрехи нaй- много дa присъствa щaмпa с лого или име нa любимa групa. Прекaленaтa демонстрaция някaк я приемaм кaто отъждествявaне себе си с някой идол, просто зaщото не могaт дa бъдaт себе си.
Лично, не виждaм никaкъв проблем в носенето нa тенискa с щaмпa и черен лaк примерно. Имa обaче нещо повече в отношениятa между теб и мaйкa ти. Кaзвaш -" не я обичaм".
Тя пък се държи истерично с теб... не мисля, че проблемa е в слушaнето нa рок или пък рокерскa визия. Знaм обaче, че aко мaйкa ти имa серизнa причинa дa е по- крaйнa с теб, бaщa ти се държи кaто безотговорен пубертет. Тя се опитвa дa нaложи респект, той плюе върху товa, дaвaйки съглaсие от рaзстояние. Но пък не те вземa при теб, нaли? ! Тaкa е лесно, от рaзстояние ще съм готин бaщa, пък че товa може дa те доведе до лоши последици, не се зaмисля изобщо...
Не знaм кой крив, кой прaв, но бaщa ти изобщо не изглеждa дa е зaгриженият родител, който би трябвaло дa бъде.

 
  ...
преди: 9 години, 5 дни
hash: 90dcd8ec63
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Майка ти е напълно луда! Все едно моята майка да ми забранява да слушам New Wave...
Купувай си нещата тайно от нея с твоите джобни. :)

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 дни
hash: 86353b7922
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мисля, че майка ти прекалява и особено това с черния лак е доста странно чак пък да побеснее. И това със психолога също е интересно не искам да обидя никой, но май майка ти има повече нужда според мен. Освен това проблема не е само в това, че слушаш рок музика (интелигентните хора я предпочитат междудругото :)) Поговори с майка си и се опитай да се сближиш с нея. Споделяй с нея нещата, които те интересуват и които обичаш и прекарвайте повече време заедно. Всеки е напълно различен и индивидуален затова се опитай да намериш общ език с майка ти и не й позволявай да те унижава по този начин! Това е твоят живот, а не нейния и това са твоите избори било то дали ще слушаш тази музика или за нещо друго. Доста родители правят тези грешки мислейки, че нещата, които искат за детето си са добре за него и ще му осигурят хубав и спокоен живот. Да аз не ги виня-загрижени са, но това е едно остаряло мислене, което се предава от поколение на поколение и резултата след години е на лице - ниско самочувствие, емоционални травми и куп други неща. Знам какво е аз също съм правила неща, които не желая само, за да угодя, но се вслушай в себе си, в сърцето си! Ти не си виновна ако нещо те прави щастлива само не подтискай чувствата си, а ги изливай свободно, защото се задържат там и рано или късно излизат на яве и то под формата на гняв, агресия и други подобни състояния! Обичай се такава каквато си и се разбери с майка ти! Желая ти успех в отношенията ви и приятна вечер :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 дни
hash: 93000952c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Носят се едни дънки, една черна или бяла тениска и си живееш. Разходи - никакви. Всеки има такива неща в своя гардероб" - Номер 1

Еми, за съжаление не става така, и авторката има пълно право да си иска. Не можеш да спреш някой от това да желае да изразява себе си по един или друг начин. И не ми се струва, че е защото иска прекалено много. Просто поради някаква неоснована причина това да си метъл в България е равно на психично разтройство, особено сред по-възрастните, тъй като те обожават да си врат носа в работите и интересите на подрастващите си деца и да ги "образоват" и вкарват в "правилния път". Когато решиш да имаш дете, трябва да си финансово и психически подготвен за този момент, в който вече няма да имаш някакво бездушно бебе с което можеш да правиш каквото си искаш, а развиваща се личност, чийто интереси и стремежи няма да можеш да контролираш. Така че, не, авторката не е глезла. Напълно нормална си е. А тези родители, чийто деца са щастливи да носят само едни дънки и една черна или бяла тениска без да имат други предпочитания... еми късметлии, няма да дават повече пари, честито!

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 4b725933c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 1 - Не в купуването на нови неща е проблема, а в това,че майка й е със адски остаряли разбирания и се прави на моралистка. ПОнеже имам такъв баща...от опит ще ти кажа,че няма да й промениш мнението лесно, а може би никога. След време няма да има толкова значение дали тя приема това или не, защото ще си вече голяма и ще взимаш решения сама за себе си.

 
  ...
преди: 9 години, 4 дни
hash: 3d00686e09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако догодина си 7-ми клас или пък ще кандидатсваш след 8-ми клас, отиди да учиш в друг град, на общежитие, ако искаш. Така няма да може постоянно да те следи, ще имаш малко повече свобода. Но човекът, писал под номер 1 е прав, че трябва да си събираш пари, така тъкмо няма постоянно да искаш на майка ти и няма постоянно да й даваш обяснение за какво са. Аз от 5-ти клас пестя пари /сега съм 11-ти/ и за каквото ми трябват, взимам си, не питам никой.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 дни
hash: a9a908ba52
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Трябва дс слушаш родителите си. Моите съученици не ги слушаха и сга бачкат за по 1000 лева и имат смешни дипломи. Аз от своя странаизкарвам многократно повече.

 
  ...

...
преди: 9 години, 2 дни
hash: 6bcc8d819d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мисля, че имам право да се наричам истински метъл, защото слушам тази музика от както се помня, закърмена съм с рок музика и до сега не съм я предала. Повечето ми дрехи са черни, но имам много тениски със цветни щампи-не само с рок групи, а просто някакви такива весели които ме кефят. Майка ми също не одобряваше стила ми, особенно като тинейджър когато исках да ходя като теб с тениски на групи и черен лак и грим тип, , Ози Озбърн", но чак да се е карала за това-не мисля. Няма нищо лошо в това да имаш тениска на любимата си група или да се лакираш в черно, какво като си на 13... това е просто лак, хора, а не пиърсин или татуировка. Тинейджърите обаче имате нужда да се изразявате по някаъв начин и дрехите са едно от нещата които са най-важни в този период, така че мисля, че е тъпо от страна на майка ти да те спира да го правиш... Ще ме извинява номер едно, ама тя ти е майка и като такава ще плаща за дрехи, гримове и изобщо от каквото имаш нужда. Мойта може би за това не мъркаше, понеже не и исках пари за дрехи, а си събирах от джобните и си купувах каквото ми харесва. Общо взето и моята е някаква истерична на тема пари, но като не искам пари можех да си правя каквото искам. Ако примерно ще излизам вечер и искам десет лева за клуб-не може, ако и кажаех, че ще излизам вечер и ще спя в някой си и не искам кинти-нямаше проблем да ида.
Бъди която си, мило метъл момиче! Както се казва:може един ден да съжеляваш за това което си направила... ама бива ли за един ден да си разваляш кефа от живота.
rock your life!

 
  ...
преди: 9 години, 2 дни
hash: 6bcc8d819d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер десет не бъди тъп, моля те!
Не слушах родителите си, изнесох се на 18, метълка съм от както се помня, имам татуси имала съм пиърсинг почти навсякъде, завърших с около добър и малко от горе... и пука ли ми? Ти може да си мамино синче да слушаш родителите си и да ти дават парички от семейната фирма, ама пък аз не слушах никого, направих си живота така както ме кефи... изкарвам около седем хиляди на месец и не давам отчет на никого за изборите си в живота. Благодарение на родителите си щях да уча висше в тъпия СУ и да живея в мизерна квартира...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 дни
hash: c3f37cb851
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До номер 1 от авторката: Ако беше на мое място, нямаше да мислиш по този начин. Отвратително е всеки ден да ти натякват, че си луда заради това че слушаш рок и метъл, да казва че си боклук и че нищо няма да стане от теб, да изтерязва за най-малките неща, и да те пребива от бой, може и да не ми повярвате, но имах цицина, от това, че тя ме блъсна и се ударих, но ако ти кажа, че вече ми е записала час при психолог, нямаше да повярваш. Надявам се поне психолога да ме разбере, и да види, че аз съм напълно нормално дете, и че човека, който има нужда от психолог е майка ми!

 
  ...
преди: 9 години, 1 ден
hash: dce4a606be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Майка ти се срамува от това ти да слушаш рок и метал, но не я е срам да го налапа целия с ташаците.

 
  ...
преди: 9 години, 16 часа
hash: 076db9ece3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Проблемът не е в самата музика, а в поведението на повечето фенове на тази музика. Всеки родител ще се притесни ако види дъщеря си с черен лак с тениска с черепи и т. н. така, че ако си слушаш каквото искаш, но не се обличаш като фен на този стил и най-важното не се държиш като не фен на този стил (както знаем феновете на рока и на метъла не са известни с кроткото си поведение) мисля, че няма да имаш проблем. Е, стига да не пускаш музиката прекалено силно когато майка ти е наоколо. Обаче ако си слушаш тихичко, най-добре със слушалки, майка ти дори няма да забележи, какво слушаш. Ама като и се появиш цялата в черно, с черен лак и с тениска на някоя група, ами нормално е да подскочи и да реши, че нещо не е наред. За това ти пак си слушай, ама гледай да не и се набива много в очите, че си фен на този стил, защото жената просто се притеснява, че покрай музиката се събираш с неподходящи хора и това ще ти повлияе зле. За това ходи си облечена нормално, учи си съвестно, пък като си сама си слушай каквото си искаш.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 2 часа
hash: 960feb6012
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Ще ти отговоря така:

alice cooper - freedom

metallica - the unforgiven

Когато бях на твоите години се носех с дълга черна коса (още съм с нея), много пръстени по ръцете, черни дрехи, кубинки и мешка, черен лак и черен грим. Все още слушам метъл, може би с годините харесвам повече по софт метъла, но в колата примерно дъня колоните с дет метъл.
Парадокс. Работата ми не ми позволява да се обличам така и често хората остават изненадани, когато от колата дето кънти слиза момиче с преса в косата и 12 см токове и рокля на цветя.
Но на мен самата музиката ми харесва, харесва ми китарата.. обожавам я. А началото на Unforgiven е любимата ми тема.. много стимулиращо ми действа. Особено като удари накрая и за момент затихва

А ето и малко от текста:

Това, което чувствах,
това, което знаех,
никога не го показах.
Никога не бях себе си,
никога не разбрах,
не исках да знам, какъв можех да бъда.
Това, което чувствах.
Това, което знаех.
Никога не го показах.
Никога не бях свободен
да бъда себе си.
Това наричам непростимо.

Успех малката и горе главата.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a9a908ba52
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   12 признавам си, че не всички родители са за слушяане, повечето са хора без преспективи, представители на нисшата работническа класа, незачитащи никакви ценности, нямащи на нищо да научат децата си. Ни на маниери, ни на говорене, ни на това как да се справят с хората и парите. Подобни родители нямат нито връзки в обществото, нито каквато и да е собственост. Срамота е, че такива люде имат по 3-4 деца.
Ако случая е подобен, то тогава би било грешка, да се слушат подобни хора.
А парите, които баща ми даваше, винаги бяхя с лихва и трябваше да се връщат в определен срок. Вършех работа за чичовците си, за прители на семейството си, много често безплатно, четох бизнес и техническа литература, както рабира се и множестъво художествена такява, докъто повечето ми съученици се пропиваха и изразяваха своята индивидуалност, като опитваха наркотици и вандалстваха до безобразие, слушайки долнопробна музика. Резултатите са, че 9 от 10 индивида нямат нкаква представа, какво да правятр с живота си, финансото им състояние е, меко казано, о отвратително.
Това, че нямаш отговорности пред никого, освен пред себе си, значи че нямаш на кой да разчиташ във времена на беди. Макар и да имаш много висока заплата, то те съветвам да инвестираш тези пари и да се ползваш от добрите условия за производство в България. Хубавото на толкова много глупави и прости хора е, че ако знаеш как, може да ги накараш да ти играят по свирката, особено във времена на бедност, като трези.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3300abafcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не съм очаквала, че все още има такива родители. Та ти просто искаш да покажеш каква си, аз те разбирам. Събирай си пари и си купувай, когато плащаш със собствените си пари, майка ти не може да ти каже нищо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker