Псухично болна ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Псухично болна ли съм?
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1584 пъти
Аз съм момиче на 15г. и се нуждая от съвет.
Преди 3 г. майка ми почина от рак. От тогава съм психически не стъбилна. Ядосвам се за най-малкото и това проваля отношенията ми с близките хора. На моменти почвам да треперя от нерви. Казва ли са ми да говоря с психоложката в училище, но тя никога няма време да ме чуе. Никой не иска да ме чуе или изслуша. Баба ми не говори особено с мен за това, защото не знаела какво да ми отговори. Доста често изпадам в една депресия и не ям, не спя, нямам апетит и така вече 3 дена. Какво да правя? Някакви съвети?
Моля да побликувате това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8377d86fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си психически болна, а просто си в пуберитет и търсиш внимание. Всички сме минали през това - хормонът не прощава. Много съжалявам за майка ти, но това никой не може да го промени. И все пак е жалко, че психоложката не ти обръща внимание. Търси друг психолог.
За теб е добре да спортуваш, да си навън, да се срещаш с младежи и да имаш хобита. Не се затваряй у дома!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: e16bd7a48d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен просто ти е скучно. Ако искаш да си запълниш времето, чети книги, защото си неграмотна.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 98d138ffef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не си болна от никакво психическо заболяване. Нормално е да се чувстваш така след всичко. Съжалявам за майка ти. Наистина намери друг психолог. Той ще ти помогне. Излизай, спортувай, всичко ще си дойде на мястото.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5574b90ca8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам за майка ти. Много рано си я изгубила, а си имала нужда от подкрепа и още имаш. Не казваш нищо за баща си и това прави впечатление. Чудя се къде е той и дали е в състояние а те подкрепи втази загуба. Вероятно баба ти (ако е майка на майка ти) също е съсипана, като теб и не може да ти предложи близостта и подкрепата, от която се нуждаеш толкова силно. Връстниците ти, предполагам, не са преживели толкова тежка загуба, много от учителите ти, най-вероятно са все още с живи родители и се чувстват неловко покрай теб.

Предполагам, че заради всичко това се чувстваш ужасно сама и различна. Не е защото не си обичана, просто така са се стекли обстоятелствата.

Има вероятност дори и психоложката, с която се опитваш да говориш, да няма опит с тези неща.

Дори и аз не мога да си представя какво си преживяла, докато майка ти е боледувала и отпадала. Било е много трудно.
Ядосана си, защото ти се налага да съзрееш преждевременно и без да си готова за това. Вероятно си ядосана на всички, дори и на майка си, че те е оставила без време.

Чувствата, които подобна ранна загуба отключва са толкова трудни, е човек често не може да се справи самичък с тях, има нужда от помощ. Това не е лудост, но е страшно страдание и не бива да оставаш сама в него. Ако близките ти нямат куража да те подкрепят, помоли ги да ти помогнат да намериш психотерапевт. Някой, с коготода поговориш за тъгуването и гнева.

Имай предвид, че повечето психолози не са обучени психотерапевти. Имай предвид също, че е важно някой от близките ти да даде съгласието си да получиш такава грижа. Можеш да се обърнеш за съвет и консултация към националната телефонна линия за деца (провери телефона в Гугъл, има го, безплатен е), или към някой от т. нар. центрове за обществена подкрепа. Това са безплатни услуги и така няма да зависиш от финансовото положение на близките си.

Можеш да се обърнеш и към психоложката си, за да попиташ би ли ти препоръчала добро място. Помисли и дали има някой свестен учителпокрай теб, на когото можеш да имаш доверие. Някои от учителите са доста чувствителни хора и може да се говори с тях. На времето аз имах такава учителка. Разбира се, това каква помощ можеш да намериш много зависи от града, в който живееш. В София има доста възможности. В провинцията е оскъдица.

Не се отказвай да потърсиш помощ, имаш нужда и имаш право. Човек не може да преодолее подобна загуба самичък, без тежки поражения върху доверието му към хората. Имам подобен житейски опит - баща ми почина, когато бях на 13 и знам колко много ме промени тази загуба и как формира характера ми. И за добро и за лошо.

Пиши тук дали близките ти откликват.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f488b171b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не си психично болна, а вероятно в депресия от загубата на майка си. Потърси помощ от психолог, защото при задълбочаване на депресията ще последват и мисли за самоубийство. Потърси в интернет информация за депресията и лечението й. Опитай да го говориш с училищната психоложка. Говори с баща си за това, не крий нищо. Опитай се да допуснеш до себе си най-близките си хора. Говори с тях за проблема. Ще е от полза да се чувстваш подкрепяна и обичана, предвид състоянието ти. Но НЕ съм сигурен, че е депресия, това нека реши психолога.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: fe51c106f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Според мен просто си в пубертет, скоро ще промениш емоциите си ту ще плачеш, ту ще се смееш, но ако мислиш че е толкова сериозно говори с друг психолог.
Съжалявам за майка ти, но не си го изкарвай на другите ти близки всепак не са виновни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 32566336bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не са тийнейджърски работи, пубертет или каквито и да е било от тези несериозни коментари. Имаш постравматичен стрес. Причинени промени в начина ти на живот заради преживяване на случка. Някои хора не говорят изобщо, други могат единствено и само да плачат, и не могат да говорят нормално. Единствения начин да се оправи това състояние, е да се ходи редовно на психолог. Състоянието ти не е болестно, не си ненормална, не си психически зле, а душевно. Консултирай се със специалист.


- Начинаещ психолог

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker