Болест при домашния любимец (котенца) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Болест при домашния любимец (котенца)
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 1464 пъти
Здравейте! Моя проблем е с домашните ми любимци. Моята дворна котка роди 2 котенца. Първия месец си бяха добре, но втория нещо започнаха да се влушават. Първо имаха конюктивид на очичките. Както и да е, аз положих всички сили и ги оправих. След седмица, две забелязах че едното котенце само лежи, поразмърдах го, нахраних го и горе-долу се свести, да ама и другото нещо му стана. Едното му оченце се затвори и не ми даде да му го почистя да се отвори. След няколко часа и другото взе да се затваря... не след дълго и започна да се поддува и котенцето го болеше. На другото пък му е много слабо коремчето и хапва, но пък яде.. не след дълго го изхожда като разстройство. Също така забелязах че по дупенцето му има малко кръв. И двете си ядът, но на едното очичките са му много зле, а другото има разстройство и залита леко... много се притеснявам за тях. Нямаме възможност да идем до ветиринар.. от дни не мога да спя. само се притеснявам дали ще се оправят. Моля, ако някой е имал такъв проблем да споделите да знам какво да правя. Много се притеснявам за тях. Правя всичко по силите си да се оправят. Моля ви помогне :((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 81d865c995
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм „котатарка“ . Имам и дворни котки и мисля, че твоите имат котешки грип или чума и не искам да ти давам надежди. Не се пробвай насила да им отваряш очичките, но ако ядат вече храна, купи им хубава за малки котенца и се надявай сами да се справят. Консултирай се с ветеринар. Най-важното е майката да е добре, защото котенца догодина пак, а голямата котка ако ти умре е ужасно.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d4ca28abef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей!
Ако нямате финансова възможност ги оставете в общинският приют, там са в добри ръце. Ако се случи нещо лошо (дано да се се случва), ти си положила много сили, за да ги поддържаш - не се обвинявай, не е твоя вината.
Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 37868ae8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Моето коте излекувах сама с капки цилоксан(бях ги запазила от минало боледуване на детето), те съдържат антибиотик. Капех по 1 капка във всяко оче, сутрин и вечер, но лечението продължи 7 дни, за да се убедя, че няма да има останали живи бактерии. Зимата имаше бъбречна криза, повръщаше и пишаше кръв, не искаше да яде нищо една седмица, дори любимите и паучове. Няколко поредни дни и стривах по едно витаминче це на прах, разтварях го в малко водичка и със спринцовка в устата. Оздравя напълно и сега е прекрасна котка. Успех с котетата, дано оцелеят и да те радват.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7358eb429b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма начин читател да ти помогне, защото ние не сме специалисти, нито са им направени изследвания за да се определи диагноза. Разстройство, кръв, слабост, инфекция на очите ми говори за инфекциозно заболяване. Действително ветеринарните услуги са скъпи, но има ли по-мило същество от едно малко, безпомощно коте? Поне отиди на ветеринар и кажи, че не разполагаш с много пари, опиши симптомите, може да ти изпишат антибиотик. Пиши пак. Много обичам котки!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 13977cec60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това със затварянето на очите е много често срещано. Купуват се едни капки от ветеринарна аптека, не са скъпи и помагат много ефикасно. Просто трябва да им ги слагаш редовно и колкото по-рано, толкова по-добре. Все пак питай в аптеката и там ще ти препоръчат какво да правиш. Аз имам всяка година по няколко улични котета и винаги си държа едно шишенце капки у нас. Забележа ли, че започват да имат проблеми с очите, веднага им слагам. Ако окото не се отваря, намокри хубаво един памук и го почисти. Водата ще го разтвори и после можеш да сложиш капките.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 75a9018ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Котката ми е здрава. Тя е близо 3 години, но досега не е раждала такива котенца. Толкова болнички. Събрах парички и ги заведох на ветеринар и както вие казахте, имаха грип. За 2 дена станаха като чисто нови, но сега са на антибьолтици. Важнито е че са добре. Майката и тя си е супер. Благоадря за съвета. Много благодаря :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5ca6dbf24f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поне говори с ветеринар ако не друго. Ти не можеш да ги излекуваш сам/а ако нямаш идея дори от какво боледуват.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 75a9018ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От автора: събрах пари, вуйна ми помогна... отведох ги на ветеринар и сигурно 200 лв похарчих за 3-4 дни... В момента котетата са в отлична форма, щастливи при новите си собственици и обичани.. Много благодаря за хората, които се отзоваха веднага на публикацията ми :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker