Залози - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Залози
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1155 пъти
Здравейте, пише ви момче на 18. От около 2 години залагам в букмейкърски къщи - само и единствено на спорт. Казина и тем подобни не ми допадат. Горе-долу в седмицата залагам 3-4 пъти, като максималната сума е 5 лв. Мога да се контролирам и да не играя, например когато мачовете не ми харесват. Според вас това превърнало ли се е в мания. Ще кажете, че всеки който залага си мисли, че може да се контролира. Смятам, че мога. Според мен е по-добре 5 лв за залози, отколкото за цигари, алкохол и наркотици (не употребявам нито едно от трите)! Вие какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6c9b88673c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти как така пт 16 годишен си залагал? До 18 г. е забранено
Колкото до другото - 5 лв 4 пъти в седмицата са 20 лв., а на месец са 80 лв., което не е малко. Лошото е, че превърне ли се в начин на живот, много лесно 5те лева стават 50, 500,5000 и си рушиш живота. По-добре се занимавай с работа и образование

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 83db5aa1cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти кажа 80 лв на месец пак не са малко. Ще ти кажа как правя аз с алкохола. Периодично си прави следния тест, ако искаш да разбереш дали си закрастен. Дай си някакъв срок примерно 3 мес., в който да не заложиш и 1 ст. Ако издържиш, значи си добре. Но ако не издържиш или издържиш, но ти коства определени усилия, значи нещата са тръгнали на зле. Ако усетиш, че сякаш нещо ти липсва, не е добре. Най-добре спри завинаги, защото дори и след известно време да ти мине липсата, пак е въпрос на време да се появи.

Ама все пак срока да е достатъчно дълъг, защото примерно 2-3 седмици всеки може да издържи. Ако започнеш да се чудиш как да избереш по-малък срок, също не е добре.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: feae0186fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами според мен не се е превърнало в мания. Аз разбирам да играеш на седмица с по 100 лева за един мач и да ги изгубиш за няма и час и половина. Тъй като и аз играя, според мен е нормално да залагаш по 2, 3, 4 пъти на седмица по 5-10 лева, но да се контролираш и да не даваш по повече. А и щом казваш, че не пиеш, пушиш и т. н, тогава всичко е 6. По-добре ги давай за мачове, пък и можеш да спечелиш. Не се знае, Божков понякога е щедър :Д То много ясно, че сега ще ме нападнат като ти пиша, че е нормално, но трябва нали и да имаш някаква граница. Не се знае, след време може да ти омръзне, а и не залагаш всеки ден.
До номер 1: сега съм на 17, като бях 9 клас сама си ходех до пункта и не са ме гонили от там, че нямам години. Във всеки град е различно, а и по твоета логика.. защо тогава дават алкохол на непълнолетни, то е същото. Виждала съм и на по 14-15 години да залагат, че и печалбите им изплащат, така че...
Ж17

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1883db59fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мани ги тия съдници тръгнали да учат другите на морал. Ако наистина не си хазартен тип като тия дето играят на ротативки или взимат заеми уж за да си върнат загубите, а затъват още повече, значи си ОК. Аз залагам от 13 годишен, вярно от няколко години не съм играл въобще, вярно като тегля чертата съм на загуба, но не съжалявам. Това ме научи на някои неща за оценка на риска, за емоционалните фактори при вземането на решения и за последствията от тях, все неща които могат да развият стратегическото ти мислене и да ти помогнат в други области на живота. Най-добре е да си като мен и да мразиш да губиш пари и ако някой ден това се случи в мащаби, които надхвърлят границите на дреболиите като с твоите 5 лева, сам да си извадиш поуките. Всичко зависи от човека и никакви съвети от други не помагат. Ако си глупак, може да си провалиш живота. Ако си разумен човек, коментари като този на номер 1 са чиста досада. Аз затова и си подбирам хората, с които да говоря на такива теми. Всеки човек има свои собствени вкоренени убеждения, които в голяма степен управляват житейския му път и той се стреми да ги налага и на другите. Има много иначе свестни хора, с които можеш да бъдеш и приятел, но от които ще получиш винаги неодобрение и неразбиране, ако се интересуваш от нещо, което е обект на техните предразсъдъци.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker