Криви зъби - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121283)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18552)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Криви зъби
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2457 пъти
Здравейте , хора. Момиче на 15 съм и принципно съм харесвана от хората имам хубава фигура коса и тяло , държа се добре с хората , но има един проблем че имам много криви зъби и сигурно затова не съм имала гадже
Няма как да се усмихвам , нито да се смея , защото ще изглеждам отвратително
Нося шини вече 4 години , но без особен резултат
Брекети не искам да слагам , защото нямам желание да ги нося постоянно а и нямаме такава възможност
Сигурно ще си помислите , че не е толкова зле и че само един два зъба са така , но те са буквално на зиг - заг , а при горните имам и стърчащ зъб .
Какво да направя , защото не се издържа вече? Ще се радвам на помощта Ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 61c3667875
гласове:
1 2 3 4 5
  (42 гласа)

2.   Смени ортодонта!!!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 4d68d7e086
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей! Шините не винаги оправят криви зъби. Моите зъби бяха в много лошо положение понеже съм и с много малка захапка и всичко изглеждаше кошмарно.. Все едно да сложиш 30 големи зъба в малка уста.. (както е при мен) Носила съм скоби 2 години и просто не помагат при много изкривени зъби. Единственият ти вариант са брекети. Съжалявам, че ти го казвам въпреки социалното ти положение, но просто без брекети, няма да стане работата. Можеш да започнеш да спестяваш пари само за брекети на горната челюст. Макар че има много зъболекари, които взимат изключително скъпо за тези металчета, най-добрия вариант е да потърсиш някой, които взима възможно най-евтино. Най-евтините брекети на горна челюст са 1000 лева. Да, много е, но просто няма друг начин да си оправиш зъбите. Все пак най-чаровната част в един човек е усмивката. Бях с много криви зъби и това просто сриваше самочувствието ми. Сега от 2 месеца нося брекети и съм просто в шок колко бързо започнаха да ми се нареждат зъбите. Не ми пречат изобщо, ям каквото си искам. В началото болеше, имах зор, цяла седмица бях на кисело мляко, защото не можех да дъвча, но поне отслабнах с 2 килограма. :D Така че добре си помисли дали ще си сложиж, а и само да кажа, че е много чаровно момиче да носи брекети и ще получаваш много комплименти. Успех!

Момиче на 14.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 571fa0c7aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мило момиче, слагай брекетите и ще имаш перфектни зъби. Аз имах много криви зъби, само отлагах, мислих си, че не искам да ги нося постоянно, ще ми се смеят и т. н и така откарах чак до 20 годишнината си. Сложиха ми, беше ми гадно 1 седмица, но като започнах да виждам как зъбите ми се нареждат ми ставаше готино. Отделно ти казвам, че няма да те направят по-грозна, ами обратното, те са знак, че се грижиш за денталното си здраве. Тия шини нямат голям ефект. С брекетите за това време щеше да си ги оправила 3 пъти. Още си на 15, слагай ги и да не ти дреме.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 329369a131
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Единственото решение са брекети! Аз нсоих 2 години и половина и накрая взе че ми хареса, даже не исках да и ги махам - и аз носих скоби в началото, но нищо!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 31e9f741b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ами ти отказа всякакви опции... Брекети и това е. Няма друг начин. И аз съм момиче на 15 години, имам ужасно криви зъби и се почна процедура за изправянето им. Извадиха ми 4 зъба (два от горната челюст и два от долната), защото нямаше никакво място в устата ми вече... Сега чакам да ми зарастнат венците и до края на месеца ще сложа брекетите. През това време, досега, спестявахме с мама парите за брекетите. А те са точно 3000 лв. Боже, 3 хиляди за едните ми зъби, бях потресена като каза сумата ортодонта. Както и да е, след рев и рев, реших да спра да плача и започнах да се усмихвам с ужасните си зъби без да ми пука... И никой нищо не ми каза хаха. :D

А можеш да сложиш брекети и само на горната челюст. Сумата се дели на две-демек 1500лв за горната челюст. Да не говоря че и за ваденето искат пари. Не че са много де, хаха
. Надявам се да се справиш с този проблем. Разбирам те отлично, и аз не съм имала гадже... То като се замисля, не изпитвам и нужда от такова. Пък и си харесвам зрели мъже така че... Едва ли скоро ще се видя и аз в сериозна връзка. :D

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e9936fae54
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз имам криви зъби, но не желая да бъдат умъртвявани, заради фасадата. Може би по-нататък. Важното е да имаш свеж дъх, но често, заради кривите зъби това не е така.
Аз намерих много добра зъболекарка - казва се д-р Пешева от Естадент. Тя има идеи как да коригира нещата. Брекетите може и да помогнат. Аз бих пробвала. Успех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bb738ed9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Успех без брекети.
На тая възраст нищо друго не помага, на мен сега ще ми слагат.
Бях чувала, че по университетските болници има на изплащане, провери

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 11fe89709e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Без брекети няма шанс да ти се изправят зъбите. Апък и искаш-не искаш да ги носиш веднъж да ти ги сложат и не можеш да ги махаш защото са залепени за зъбите

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 3c736dba17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз съм на 14 и аз имам проблема "стъчащ зъб", но да ти кажа има къде-къде по-лоши проблеми. Аз се смея, но гледам да не ми се виждат зъбите. Спокойно :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a00533ac32
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом не се издържа трябва да поговориш със семейството си и да започнете да отделяте пари за брекети, защото само те са изход от таккъв проблем като твоя, ако не вярваш мога моя снимка да ти пратя на преди и след, за да се убедиш. парите поне при моята автомивка се даваха на вноски в рамките на 1 год и половина, така че ако можете това е вариянта или ссе примири с това, което си.

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 02bda8517a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Без брекети според мен няма как да стане, щом четири години си носила шини, които не вършат работа. Или ти не ги носиш достатъчно често и не си достатъчно упорита да ги носиш, или ортодонтът ти не е свестен. В по - голям процент от случаите първото е вярно. Склонна съм да смятам, че и в този случай е така. Аз съм момиче на 14 години и от месец нося брекети. Човек, нямаш представа колко бързо ми се изправиха зъбите!! Аз бях почти същата като теб - зъбите ми бяха много изкривени. С брекетите обаче... някак си вече можех да се усмихвам спокойно, без да се опасявам, че някой може да ми се подиграе или да ми се присмее. Аз преди това три години също носих шини, но ето, признавам си, нямах достатъчно твърд характер, че да ги нося упорито и постоянно. Затова и не ми помогнаха.
Съветът ми към теб е да носиш по - често шините си. Без воля няма да стане. Воля и твърд харкъер. Щях да ти препоръчам да си сложиш брекети, но щом нямате възможност, ще изкюча тази опция, въпреки че за мен тя е най - добрата и най - ефективната.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ab73ec1418
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мила, на 17 съм и съм така. Има вид брекети, които не се виждат, защото се слагат от вътрешната страна на зъбите, а отред стои само една тънка прозрачна пластмасова тръбичка. Аз лично ще си слагам такива октомври месец. Няма да ги носиш повеч от 2 години. На мен ми казана 9-10 месеца а и аз съм в окаяно състояние, и вече на възаст, или при мен става по трудно. Имам приятелка с точно такъв вид брекети, и стоят супер, изобщо не си личи, трябва добре да се загледаш за да ги видиш. Поговори с вашите. Да го направят докато е време, защото после ще страдаш доста повече, направи го докато си млада и все още по лесно да се наместят. Успеш и целувки мила!

Естер

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 47ec4643dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз си оправих зъбите навремето точно на твоите години с шини - 2 години ги носих 1 година само при сън. Най-вероятно грешно са ти ги направили или още по-вероятно - не си ги стеснявала всяка седмица и практически си носила хлабави телчета около зъбите си и толкоз.
Аз с шини за 100 лв си оправих и дълбока захапка, и всичко. Само долните зъби ми са криви, но те не се виждат и там не бях носила нищо. На 30 г. съм и зъбите си останаха прави. Мисля, че трябва да си направиш нови шини, защото захапката ти е порастнала за тези години и искай да ти дадат на теб ключето за стягане и да знаеш от мен - всяка седмица поне в началото се стягат, после по-рядко - трябва да сърбят зъбите буквално, а усетиш ли, че нищо не усещаш - пак стягаш и така пак да сърбят. За 1 година си се оправила 1-2 години само при сън.
Единственият недостатак е, че на мен на предните зъби ми се поизпили емайлът, но това ми го запълват лекарите. С брикетите загубата на емайл е по-голяма
При много-много криви зъби помага само изпилване и слагане на фасетки - искай реалистично мнение дали при теб изобщо зъбите не са толкова криви, че това остава единствено решение.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7a683a9e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ако искаш прави и красиви зъби ще ти се наложи да сложиш брекети. Това е начина. Съберете пари с вашите и нека ти сложат. Има и хубави брекети, а и не е толкова зле да ги носиш. Само няколко месеца! Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 193a68f69e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Аз пък имам приятелка, чийто горен ред зъби също е крив и въпреки че не ми допада асиметрията по принцип, си признавам - на нея й стои добре. Тя си има и приятел. Като вземе да му се оплаква, той все твърди, че в това й е чарът и тя се поуспокоява. А ако положението е чак толкова лошо, колкото го описваш, не ти остава друго освен да пестиш за брекети (от джобните и ако ти дават пари за рождени или имени дни, а в краен случай направо говори с родителите си, и ако се съгласят, да им ги изплатиш впоследстмие... ). Истината е, че да поддържаш добра устна хигиена (с всичките му там брекети, коронки и прочие) в България изобщо не е евтино. Късмет!

Сани

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: bb738ed9f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ахаха като не знаете, не коментирайте, бе ;д
не може само на едната челюст щото ще ти станат несъвместими двете челюсти
питай си ортодонта, има опция за изплащане, ама аз си изплатих наведнъж

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 798ec801d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 18 явно ти не си говорила с твоя ортодонт по въпроса. Аз казвам от личен опит. Говорих с ортодонта си и каза, че е възможно да се сложат само на горната челюст докато събера парите и за долната челюст! Точно за да не стане несъвместимост се вадят съответните зъби и от долната. Стегни се малко!

Авторке говори с ортодонт.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker