Парите не правят щастие! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121568)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18622)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Парите не правят щастие!
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2088 пъти
Моята история е за това, че парите те правят щастлив само ако си някой самовлюбен боклук. Мога да кажа, че нашите са богати и не съм лишен от нищо... което се купува с пари. Обиколил съм много различни държави по света и до един момент, когато бях по-малък и имах приятели, те тайно ми завиждаха. След време като поотрастнахме, вече всички започнаха да ми казват, че съм надут и страняха от мен. Единствено едни момичета се навъртаха покрай мен да изкопчат малко пари да си купят цигари, но когато не им се получаваше ме оставяха и си намираха следващ. В момента съм на 16 и нямам никакви приятели. Въпреки че ми казват, че е по-добре без приятели, отколкото с използвачи се чувствам зле.
От друга страна нашите ми купуват всичко, но не ми обръщат почти никакво внимание, единствено баба и дядо са заинтересувани от мен.
Просто вече ми се иска да съм бедняк и да нямам никави пари, но поне нашите да ме имат за нещо и да имам някакви приятели и до всички, които искат iphone 6 plus да не се радват много, когато им го купят

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7ad310010e
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Има един лаф „Внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне“... така и при теб
Да, сами по себе си парите не правят щастлив, но дават свобода, сигурност и възможности. Ти ако си мислеш, че без пари ще си по-щастлив жестоко се лъжеш.
Израстнали сме със съпруга ми в действително бедни семейства и да - имаше задружие, но породено от нуждата, безизходицата и немотията. Не ти пожелавам никога да си беден, защото тогава човекът дори деградира. (чети Достоевски)
Имах подобен проблем на твоята възраст - бях отличничка и се учих просто добре. Не намирах общ език с повечето си съученици, страняха от мен ако нямаха нужда за домашно или помощ по предмет в училище и действително си повярвах, че съм ненормална, че имам ненормални интереси - например още на 9 г. ми прехвърлиха картона в голямата библиотека за Възрастни в града, защото бях изчела почти всички книги в библиотеката за деца и нямаше какво да ми дадат вече библиотекарките. Когато повечето деца изпитваха ужас от книгите за четене лятото, аз ...просто вече бях прочела повечето и на 14 г. почнах да уча и чужди езици без да съм в езикова гимназия, за да чета в оригинал любимите ми автори. На 4 години се бях научила сама с един стар руски буквар да чета на кирлица и имах интереси, с които дори повечето възрастни нищо не можеха да направят - бях различна като теб.
Ще ти кажа какъв беше преломният момент в живота ми. В 7ми клас разформироваха класа ни, вкараха ме на сила в един експериментален „елитен“ клас и... ХОП - там с всеки намирах общ език, всички бяхме задружни без да има аутсайдери и тормозени в класа и дори не се учише толкоз, защото бързо схващахме всички материала, пускаха ни по-рано от другите и цели междучасия и часове имахме за готинките неща в живота, а на края на учебната година бяхме с месеци напред с материала и учихме за удоволствие - и макар, че също имаше различни по успех хора, интересите бяха сходни и нямаше действително аутсайдери и тормозени, пренебрегвани деца.

Какво искам да ти кажа - ами събирай се със сродни души. Не ти казвам да си търсиш богати хора, а просто хора от твоята черга, за които парите не са проблем и няма за какво да те използват. Ако така или иначе нямаш приятели, нямаш общ език с родителите си ти препоръчвам да отидеш в частно училище и дори в интернат в Швейцария или в Англия. Няма да съжаляваш ако можете да си позволите второто дори да не си най-добрият ученик - там ще се запознаеш с хора от цял свят, с интересни деца, но със сходни на твоите проблеми и далеч не става дума само за учене, а за добре прекарано време със спорт и всякакви интересни неща.
Ако не можеш или не искаш да ходиш в интернат, запиши се поне в частно училище с подобни на теб деца.
Просто няма начин да намериш общ език с хората, които в момента се късат от завист.

Добрата новина е, че когато хората порастнат и станат възрастни, те владеят по-добре социалните правила, стават по-социални и се учат да не постъпват толкова жестоко към различните хора. Съучениците ти също се чувстват неразбрани от теб, защото ти техните проблеми не можеш да разбереш, а те са истински, но и има още нещо у нас, което е специфично - не се ценят успелите хора и се заливат с купища с лайна на масата у дома, а това отношение пренасят и децата после в училище и на улицата, което е глупаво, защото така си отрязват всякакви пътеки към хора като теб, които имат и съвсем други възможности за бъдеще и съответно да помогнат един ден - бедните си остават бедни ...и заради нежеланието си да се събират с различни хора. Може би това е направило и родителите ти такива безлични създания, отделно много хора като тях, израстнали сами в бедност си въобразяват, че ако осигурят всичко материално, то са направили щастливи децата си.
У нас още от комунизма се е втълпявало, че богатият е лош и така нататък. След 1944 г. са убити десетки хиляди хора, над 30 000 смъртни присъди има в първите години след войната просто защото някой е бил богат, интелектуалец, имал кариера в политика, армия и изобщо и са искали да му присвоят имуществото, така че не мисли, че бедните по определение са по-добри хора и ще влезнат в Рая едва ли не. Има добри и лоши хора, не зависи от имането, но бедността деградира изкарва най-низките човешки страсти наяве и се пази от такива хора, защото материално задоволеният като теб човек има времето да се занимава със себе си, със света около себе си и така нататък - ти просто действително може би нямаш какво да си кажеш с тях и в техните очи си надут, което не значи, че си такъв в действителност - просто си се занимавал с теми, които тях не ги интересуват заради начина им на живот, видял си и неща, които те не са видяли и имаш възможности, които те просто нямат. „Битието определя съзнанието“, е казал Маркс...
Събирай се с хора от средата си, запиши се например на скъп спорт или най-добре в частно училище и по-добре в интернат и проблемите ще се изпарят от само себе си, ще срещнеш истински приятели, които могат да те разбират, защото имат сходни проблеми... В случая промени средата, не себе си, а тези хора, които днес те отблъскват бъди сигурен утре ще потропат на вратата ти за работа или услуга. В интерес на истината като възрастен имаш само облаги от богатството, връзките и дано не ти се наложи да живееш в бедност, защото просто не си в състояние и не знаеш какво е. От по-лошо към по-добро може, но обратното пречупва повечето хора и да - парите са нещо добро за този, който ги има и лошо за този, който ги няма :). Имай разбиране към бедните си познати, но повече от познати те не могат да ти бъдат, защото цял живот ще виждат в теб ходеща касичка и ще намират благосъстоянието ти за несправедливо дори след като почнеш сам да правиш пари. Примири се с това и се огледай сред хората като теб.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a5f8756892
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   И кво ся, парите на вашите виновни? А не може ли да преразгледаш държанието си? Може би се хвалиш прекалено с парите на вашите (може би постоянно говориш къде си ходил на екскурзия и тн. например) и това дразни другите. Просто опитай да се погледнеш от техните очи и виж кое в държанието ти те кара да изглеждаш надут. И започни да се ориентираш към някаква област, която ти е интересна и се развивай там, за да може един ден сам да си изкарваш парите, а не да разчиташ на вашите. Тогава много ще ти се промени светогледа.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ec62cb47d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Здравей, момче. Добре е, че си даваш сметка колко голяма разлика има между това, което е скъпо и това, което е ценно. Показва, че освен средства, разполагаш и с други богатства: ум и чувствителност. А това не е малко за един старт в живота.

Има и още нещичко, което с времето ще започнеш да осъзнаваш. Да разполагаш с целия този ресурс (имам предвид интелигентността и твоята чувствителност, а и финансовите възможности също), често прави живеенето по-трудно, а не по-лесно и предполага да живееш според дълга на надарените хора. Иначе казано: Noblesse oblige (благородството задължава).

Всеки от нас сам решава какво включва този дълг. В нашата страна, поради отсъствието на аристокрация и изземването на властта от простаци и опортюнисти в продължение на столетия, този принцип се е загубил. Възможно е новото поколение хора със средства и техните деца да успеят да го възродят. Не зная ще се получи ли.

Това означава да направиш всичко възможно да изградиш себе си като възпитан, образован, културен и чувствителен човек. Ако родителите ти не са такива, вероятно не знаят друго, прости им и намери хора, от които можеш да вземеш тези качества. Чети книги, изучи човешки истории, бъди внимателен и любопитен към хората около теб, нищо че те използват. Използвай ги и ти. Слушай как живеят, какво им се случва, с какви несгоди се справят и се опитай да станеш ценен за тях. Не просто с пари, а със самия начин, по който присъстваш в живота им. Когато това се случи, внезапно ще се окаже, че имаш приятели.

Ние хората трудно можем един без друг и непрекъснато се ползваме. Не е нужно да презираш това. Просто го приеми и намери по-разнообразни начини да си нужен, защото желанието да те ползват само заради това, че винаги имаш джобни, просто издава липса на въображение. Вероятно ти можеш да бъдеш ползван за един сърдечен и интересен разговор, за компания, когато на човек му е тъжно, да удариш едно рамо, когато някой е обезсърчен...

Просто намери един човек, който ти се струва интересен, дай му времето и вниманието си (опитай се, от думите ти разбирам, че може да не знаеш как се прави, защото чувстваш, че родителите ти не са ти давали вниманието си, но ти все пак опитай). И вниматено наблюдавай какво се случва с теб, когато се държиш внимателно с хората. Научи се да овладяваш трудните чувства, които ще се породят. Ако направиш това усилие, пиши пак. Уверявам те, че си струва. Ще научиш много и за себе си и за другите хора. А вероятно и ще намериш приятели.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 780eff0df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Не е казано, че ако си беден ще имаш приятели и че родителите ти също няма да са толкова заети. Истинските приятелства са рядкост, повечето са въпрос на интерес. Ти веднага можеш да си намериш, от теб хората имат интерес понеже си богат, вероятно ще ти купят и хубава кола и т. н., можеш да ги черпиш такива компании можеш да си намираш, когато си поискаш. По-скоро търси в твоите среди, на по-богати, там евентуално може да намериш хора за общуване. Ти може и да си средна класа, но си представи, че си с различно разбиране за живота и нещата, тогава пак няма да имаш приятели, сега ти казват, че си надут, после ще ти кажат, че си бил странен, все нещо намират хората, никога не са доволни.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0c306025d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябва да видиш добрите страни на положението в което си, аз също съм от доста бедно семейство никога не съм имала най яките неща като дете и като тинейджар но не се оплаквам имам си цел и си я следвам няма значение беден богат, ще ти дам съвет ти имаш възможност да се развиеш и работиш това което искаш разбери какво ти най на сърце и му се одай може да ти звучи като клише но е така. Не с е тревожи че нямаш приятели аз ако съм на твое място ще си направя експеримент ще си направя профил в соцялните мрежи като нормално момче без техните да разполагат с пари и така можеш да одкриеш истински хора


НАТАЛИЯ 89

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 6379432580
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   "В момента съм на 16"; "Нашите ми купуват всичко".

Има доста да поотраснеш докато разбереш значението на парите, как се печелят и дали не носят щастие.

"Просто вече ми се иска да съм бедняк".

Ако след години нямаш 1 лев да си купиш хляб, ще мислиш по друг начин. Първо порастни и тогава започни да говориш за пари.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5fd140b39b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Той не е лош от времето на комунизма, той е лош от времето на Апостола. Чорбаджии предадоха Левски. Не всички богати са угнетители, но всички угнетители са богати, ама това е всеизвестен факт и народа го е разбрал. Към аетора - Браво на теб и дано има повече хора като теб, сред бедните хора има много големи ценности и да знаеш, че повечето са бедни не поради липса на умения, а поради липса на нормална икономическа система, тоест нормалните хора си отидоха 89-та.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5b3063017a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мдаа, най-важните неща в живота за един човек не се купуват дори да имаш мноого пари. Това е факт, който може да бъде наблюдаван доста често. Отношението на родителите си няма как да промениш, защото те явно са хора прагматични и материалисти. Общувай повече с баба си и дядо си - от тях можеш да научиш много неща както и да се чувстваш истински обичан. №1 е права, че ти дават сигурност парите, както и различни възможности - живеем в материален свят, но сме тук не за да трупаме пари, а да развиваме душите си. Многото пари просто трябва да се използват правилно и да не се превръщат във фикс идея. Мисля, че имаш потенциал да намериш свестни хора, които ще бъдат с теб заради самия теб и въпреки парите ти.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: ba1c85cdc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Зравей,

Не се натъжавай от такива неща. Просто когато се запознаваш с някой нека да не си личи, че твоето семейство има финансови възможности. Никога няма да си сигурен, че не са с теб зараи парите. Нека си мислят, че си като тях. А всъщото време се възползвай да научиш, колкото се може повече неща. От опит знам, че богатите в доста случаи приличат даже на клошари. Аз лично помислих шефа на една голяма фирма за клошар. После разбрах кой е той. Просто трябва да си под прикритие. Никой не обича показността. Повечето завиждат или си казват на този всичко му е дадено на готово. Няма лошо да имаш добър старт, това не е недостатък а предимство. Трябва само да се възползваш по-най добрия случай. За всеки влак си има пътници и ти ще намериш твоите. Другите не са били в твоето положение и е трудно да си го представят. Това незначи ти да деградираш заради тях. Давай смело и скромно на пред и да нети пука за тяхното мнение.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 481acfdade
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пък имам почти всичко, но ми трябват пари, за да изпълня детската си мечта - да стана професионален тенисист. Дори 100 лева на месец ми трябват, но не мога да си ги позволя. Виж как всеки е с различни проблеми в този живот, има на какво да ни научи. ;)

 
  ...

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0a7398f213
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хората винаги искаме това, което нямаме. Търси си компания от богаташи като теб. Вероятно ще са надути, но няма да те използват заради парите ти.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0ef037b0bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Не знам, защо коментар Н1 има толкова мнного отрицателни гласове.
Според мен, тя не е казала нищо невярно, но искрено желая да прочета доказателства за противното.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 7ad310010e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Oт 1 - вижте, не пиша тук, за да събирам звездички, а се надявам да помогна с нещичко на конкретния Автор. Това е положението. Има добри или лоши хора и сред бедни, и сред богати, но да отхвърляш някого, само защото имат техните пари е глупаво. Авторът е добро момче, нищо лошо не прави и голямата работа ако разказва за своите екскурзии и носи еди какви си дрехи - от всеки можем да научим нещичко и по принцип нашата образователна система е замислена добре - елитните гимназии до една поне до сега бяха държавни - там се събират хора и бедни, и богати, нямаме класи в обществото като на Запад, но ако не внимаваме с тази злоба, може и това да се случи.
У нас бедният може да стои на една софра с богатият. Това е било винаги така, просто защото заради Османското робство ние сме били рая - една класа, а аристокрацията е избивана многократно. Това е и голямо предимство и за двете страни, НО ако и двете страни го желаят
При Автора просто не се е получило да попадне на хора и затова го съветвам да се махне от училището и от хората, които го заобикалят и да - дори радикално да отиде в интернат в Англия и Швейцария, защото той там за себе си там ще срещне хора със сходни на неговите проблеми, а те не са малко.
Не може бедният, който изгаря от злоба и завист, а у тях му пилят само глупости да бъде приятел на Автора. Всъщност точно тези глупости после пречат на хората да печелят от познанства - с какъвто се събереш, такъв ставаш.

Номер 9 изобщо не е прав - богатият не е лош по определение, у нас от чорбаджийте са направени най-добрите училища, университети, цялата мрежа на БДЖ е изградена преди 1944, а днес не можем една хилава магистрала да направим Варна-София - хората навремето без техника са направили ЖП-линия, което е по-сложно, но бяха убити заради глупави предубеждения, а хубавите хора не може да са си отишли след 1989 г., защото е нямало тогава съд и убийства ей така - безразборно заради политически убеждения и имоти. Хубавите хора ги убиха след 1944 г. - цялата интелигенция -10 000 души веднага, над 30 000 души в първите 10 години след войната...каймакът на нацията, за да им обарат имотите и да дойдат на власт неграмотните.

Днес все повече хора успяват ако не богатство, то да си осигурят сностен живот и няма лошо ако задоволяват материално децата си - да, Битието определя съзнанието и просто крайно бедният човек деградира, а завистта към дори мъничко успелите хора у нас е просто огромна. За съжаление точно към образуването на класи вървим - деца като Авторът вече масово са в чужбина по интернатите и не, защото са го искали или семействата са го искали - просто заради такива проблеми, напълно излишни.

Имах в моя клас три много богати деца - истински богати, притежаваха семейсвата им например фирми за минерална вода и козметика, но такава злост е нямало, такова изключване е нямало - напротив - помагаха хората и за учебници, и за екскурзии, и за баловете на най-бедните от класа, например на момче с майка безработна и баща алкохолик -три деца и търсиха помощ за домашни и тем подобни - не ходиха и на уроци, заено всичко сме правили. После това момче го взеха на работа, той си направи семейство и живее добре.
Какво щяхме да спечелим, кажете, класът ако бяхме изтормозили богаташите, само защото са богати? НИЩО.
Щяхме да загубим не само помощ за най-бедните от класа, включително закуска купуваха на хората и пособия за учебния процес, но щяхме да загубим чудесни приятели, чудесни хора, с които нямаше да можем да общуваме.
Това още тогава ми даде повод да се замисля. Не сме ли всички преди всичко характери, хора с нашите добри и лоши страни. Защо богатият да е лош, а бедният добър?
Първо всеки си е личност - виж го, прецени и ако не ти харесва, тогава можеш да го изключиш.
Винаги съм имала поне 1 богато и 1 много бедно дете в компанията и сме ходили навсякъде заедно и всички сме печелили от това. Какво е това деление, не разбирам.
Моят клас например отиде като цяло на екскурзия в чужбина за бала, защото тези хора платиха на 100% екскурзията на най-бедните 3-ма човека от класа, макар че не дружаха точно с тях и бяха в друга компания - имаха само с момчето горе приятелство, но платиха и на другите екскурзията. На 18 години техните им купиха коли, защото живееха и извън града - ами те взимаха и караха половината клас на училище, защото училището беше на кофти място за хората от покрайнините, но това явно не се получава навсякъде и затова ако Авторът беше мое дете, веднага бих го махнала от това училище и бих го преместила в друго, най-добре в чужбина в интернат - поне ще научи и нещичко и ще упражнява интересни спортове - не може да спечели предварително предубедени хора..

... и Левски не е бил предаден от чорбаджия, а е убил дете, което е живяло у чорбаджия, за да откраднат пари за съпритивата, заради което Левски цял живот е терзал по-късно. Той всъщност е нямал нищо против чорбаджийте, имал е против всички, които не са подкрепяли делото му, а просто чорбаджийте сред тях са имали пари за крадене. Левски е вярвал в нещо много по-висше от тези глупости богат- беден. Той се е саможертвал за свободата на ВСИЧКИ, живеещи на българска земя, дори за обикновените турци, помаците, богатите и бедните - не е правил такива разлики и е срамота, че намесихте такава светла личност в спора. До ден днешен не е ясно дори кой го е предал, най-вероятно случайно е попаднал на потерята - комунистите навремето ни учиха, че го бил предал поп просто, защото бяха против религиите, днес явно учат, че чорбаджия го бил предал. Хора, вярвайте на факти, не на измишльотини!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: a6b089c81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Нито е да си без пари, нито е да си с пари.....
с пари всеки те използва, без пари никой не те бръсне за слива.... всяко си има предимствата .....всеки ще те използва съзнателно или несъзнателно,просто го преодолей това.....когато нямаш пари се чудиш от де да вземеш , но имаш изтиски макар и малко приятели около теб... като нямаш е същото нямаш и те ти помагат и дават .....лошото е че след време или ти или те те те забравят .....малцина са тия дето гледат вътрешното... но и с без пари и с със намериш ли такива пази ги ......шашава работа е днешния живот имаш уважават те- използвачи, нямаш не те ебават па използвачи ......

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 085657ce64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   16, Пишеш разни обяснения, че бедните били деградирали, ориентираш малките тука към омраза? Деградират по гетата, но ти създаваш съвсем друго впечатление на читателите, недей така. Ти си противоречиш. Кой го интересуват 200 реда глупости. Левски не желае ЦАР! Не желае неравенство. Веднага споменаваш комунизма и си мислиш, че играта ти не се усеща. Англия през 13 век? И там е имало спор между богати и бедни. За Робин Худ си чела, нали? И той ли е комунист? Богатите се мразят по обясними причини от началото на цивилизацията. Какво са направили богатите за развитието на една страна, където и да е? Освен това, че са големи консуматори и мечтаят да чуят за тях и на Марс, да си построят вила на там, не виждам с какво друго са полезни?

Писмо от Васил Левски до чорбаджията Ганчо Милев в Карлово, 10.05.1871 - Чакахме Ви да усетите горещите сълзи на бедния ни народ, който е вече в крайно тегло, но не! Вие му пиете още кръвта и го предавате на мръсния мъчител. Разберете, решили сме се вече – или да Ви съберем [привлечем], или да Ви поразим, както Ви казваме по-горе. И то с едно добро утро или добър вечер. Ето, да намерите по какъвто [и да е] начин тая сума…

П.П
Много целенасочено пишеш, това дразни.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 0cc5a367a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Пак не прочетох всички коментари.
Но номер 1 изразява и моите мисли.
Внимавай какво си пожелаваш, че може и да се получи. ХА
Аз пък съм започнал почти от нищото и постепенно се издигам. Сега бих казал имам добри пари. Е добри за мен - поне за ядене не се притеснявам.
Да мисля, че да нямаш пари е много по - лошо от това да ги имаш. И борейки се за храна моите родители също не се прибираха. Сега аз съм в същото положение от работа не ми остава време почти за нищо. Приятелката си я виждам само един път седмично. Семейството ми ме вижда само за 1 -2 - 3 часа днеска. Плюс това че се опитвам да имам време и за себе си, което рядко се отдава. Важното е да изкарам доходи, да осигуря комфорт и да това омръзва и дори намразваш този живот. Но той е по - добър от това да имаш свободно време, но да нямаш доходи. Сигурно има някакво средно положение, но все още не съм се запознал с него.

Инак твоят проблем е не че имаш кинти, а че не знаеш как да ги управляваш.
Доброто управление би ти донесло голямо щастие.
Ти казваш имам пари и съм задоволен - аз мисля, че дори не ти се налага да се бориш за това което искаш. Ето за това ти тежи най - много - ти просто нямаш цели към който да се стремиш. И мислиш, че нямайки ще ти бъде по - добре. Но не е така.
Доброто управление на парите изисква да си запознат точно за какво трябва да ти послужат. Парите сами по - себе си нямат стойност, така че един мильон да имаш те пак нямат смисъл. Те придобиват смисъл когато се изразят в конкретно нещо. Какво да е то - ти решаваш.

Моето мислене е една част от парите ще отделя за това и това, ще се изразят в нещо. Остатъка ще събера, просто няма да го използвам, ще го вложа в банка после в бизнес. Който ще ми изкара още повече пари и тогава ще вдигна стандарта си на живот с това и това. И пак ще отделя и ще вложа, за да могат изкараните вече да осигурят повече. И когато вече не ми трябва да повдигам стандарта си на живот, защото и така мога да живея нормално. Тогава само ще отделям и ще влагам, за да се изкарат повече и така до безкрай. И понеже накрая няма да знам какво да ги правя, пък и няма да ми трябват толкова, живота ми ще е към края си, тогава ще ги дам на мойте деца и те ще наследят модела на спестяване и влагане. Не защото няма да имат, а заради принципа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker