Сприятеляване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Сприятеляване
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1852 пъти
Има ли как да се сприятелиш с клас, в който има вече сформирани групи. Може би направих грешката, когато бях за първа година в този клас да не общувам много със съучениците си, сега вече ми е доста трудно. Мен не ме е срам да говоря с тях, но всякаш те нямат желание за това. Доста пъти съм се опитвала да го правя и ми се получава, но много рядко. Ако ги загаворя примерно два дни подред, усещам как започва да им става неприятно, започват да правят разни физиономии, да говорят по-тихо и се чувствам като пълна натрапница. Как да направя, така че да говорят нормално с мен, а не само когото им кефне, защото това става наистина много рядко. Благаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 56b5c5322a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, станала си досадница, но вината не е и точно само в теб - както ти написа, те са образували групички. Добрата новина е, че такива групички се разпадат често, карат се - обикновено са от три момичета - винаги двете се обединяват срещу третата и в този момент ти можеш да се „присламчиш“ и да се сприятелиш с нея. Не страни и от момчетата, използвай възможности.
Също помага ако запишеш спорт - карате, някакви групови спортове и ще намериш приятели и в другите класове, и ще познаваш по-големите, което ще те направи интересна пък. Бъди добра в училище, много добра - ще те питат тогава за домашни, но не си предлагай сама своите услуги.
Показвай, че си прекарваш добре и без тях - води активен живот наляво-надясно, участвай в състезания, СИП, ЗИП, интересни неща в училище и те сами ще те потърсят, а ако някой има проблеми - предложи помощ.
Случвало ми се е, защото съм оставала точно след разпадане на групичка сама. С половин година съм се мъкнала така, но пък който иска, той намира общ език със съучениците си. Много се уважават неща като да даваш да се преписва, но това е лесния начин и само ще те използват. Аз не давах да се преписва, но на последното контролно в 11 клас едно момиче щеше да оставя на поправителен по физика, а аз му взех контролното, защото бях готова, подпълних го и учителката си затвори двете очи (беше си риск де) и момичето изкара 5, с което мина годината. Така например си спечелих уважение или като организирах някакви неща, но и след училище винаги имах какво да правя и къде да отида и доста почнаха да се присъединяват към мен като им писнаха кибиченето по кафетата и пученето, а като почнаха подготовките за кандидатстване, всички работихме заедно. До 10 клас някъде всички групички се бяха разпаднали и бяхме вече един клас. Добре е и да стоиш при различни хора на чин - така ще влезнеш в интересни разговори и смомчетата и ще получаваш покани за събития. Бъди спонтанна и заговаряй за спонтанни неща. Не се отказвай като въртят очи и глупости - в началото се правят на интересни, но после като им потрябваш, ще знаят, че могат да те заговорят. Никога повече не влезнах в конкретна групичка, а гледах да се разбирам що-годе с всеки
Надявам се да съм полезна.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: e1ab39a1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за съветите и да права си. Обаче нашия клас нямат стимул за нищо и дори да организирам нещо няма да се навият да дойдат. Никога досега с класа си не сме ходили на някакви събирания всички заедно, а сме в един клас от 4 години. Групи досега не са се разпадали, а дори и да се разпадне те ще усетят, че искам да се възползвам от ситуцията и ще се отдръпнат съвсем Понякога има случаи, когато се разбирам с някой и на следващия ден го играе, че не ме понася. Какво да кажа лицемерни истории...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ea2ca7044d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е, ще се радвам да чуя и други съвети. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 48d2c50376
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еми според мен каквото и да мислят говори с тях, ако не си намери приятели от други класове и с тях стой

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c5a47fb81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Или се включваш в някоя от групите или се сприятеляваш с човек, който не е в група. Във почти всеки клас има "неутрални хора", които не участват в групи.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 490f71f4b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Дайте ми идеи как да им се подмазвам, поне да имат изгода от мен и да ме търсят, за да не скучая, че иначе ме имат за досадна. Знам, че така може би само ще ме използват, но аз съм далеч от мисълта да ставам приятелка с тях. Извън училище си имам достатъчно, просто искам да приказвам с някого докато съм там, иначе ще полудея! Само да кажа домашни от мен не искат, а си ги пишат вкъщи. Моля за разбиране и надявам се, че имате идеи, които можете да ми дадете. Благодаря предварително. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 45219e0d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Запиши се на някакъв спорт, като например футбол и ритай с момчетата. Учи, но не прекалявай за да не ти викат зубър и им давай да преписва. Дано да съм била полезна и звинявайте за грешките.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1ed2d0f522
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката: Пробвала съм подобни неща но не помагат, благодаря за съвета иначе. :) А знаете ли как да говоря с тях без да им досаждам, държа да кажа че изобщо не им се навирам, не съм някоя лепка. Обикновенно когато си говорят няколко човека и аз им задам въпрос към разговора и получавам насреща си физиономии и негативни коментари. Обръщат ми внимание когато кажа нещо, които точно в момента искат да ги чуят, но аз не мога винаги да измислям велики неща, които толкова много да ги вълнуват. За да започна разговор трябва да разбера за какво си говорят и да започна и аз да говоря да споделям мнение и т.н., но явно аз някъде бъркам. Охх незнам как да направя това включване.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2c79585704
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката: Искам само да добавя, че съм чувала, че хората се отдръпват от някого когато разберат, че той иска нещо от тях. Защо от останалите не се отдръпват тогава?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker