Майка на 20 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Майка на 20
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1974 пъти
Здравейте, искам да Ви сподела моята историа :Д
Когато бях на 19 години аз и гаджето ми решихме да го направим, но по ирониа на сътбата се оказах бременна:/ Чудих се много време дали да запазя детето и в крайна снетка реших, че няма смисъл да го махам та аз бях завършила, а и след 2 месеца щях да стана майка.... сега съм щастливо омъжена и се радвам на прекрасното си момченце! Мъжът ми си откри работа по корабите, но на мен ми хрумна да следвам медицина та какво да правя! Дайте ми съвети как да съчетая двете неща и как да се грижа и за дома :? Само да кажа, че родителите на мъжа ми се преместиха в Германия а моите родители живеят накрая на града и работят все още! :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: db96cbbd2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма невъзможни деца ако човек действително го желае, но едно е желанието, друго е действието. Ти си направила своя избор и поне за 2 години си само майка, защото дългът ти е предимно към детето. Баби и дядовци са си изпълнили дълга към своите деца, сега ти си на ред като си искала да си майка. Който иска да следва медицина на 20 г., не забременява на 19. Освен това става дума за най-отговорната професия - не можеш да завършиш криво-ляво, защото утре ще убиваш хора., но ако силно желаеш - може и да успееш, но човек не може да има всичко. Ти си практически самотен родител, защото мъжът ти е по корабите, за да ви храни - кой ще ти гледа детето? Значи той поема своята част от отговорността, но за теб за сега само радост е имало, но искаш и имаш претенции. Ти пита ли мъжа си той какво иска? Ами детето? То има право на родител, който да се грижи за него, така че поне до 2 г. си вързана, а след това градина целодневна и учене по нощите, но ако твърдо искаш - защо не. От теб си зависи всичко.
Лично моето мнение е, че ти си взела решение, но не искаш да поемаш и негативните последици, а да си живееш само с положителното за сметка на усилията на други хора. Освен това имаш ниска полова култура, а искаш да отговаряш един ден за здравето на нацията. Поне ще преодолеем демографските проблеми.
Да, в миналото е било възможно баби и дядовци да ти гледат децата, докато ти си преследваш мечтите, но днес работим до 65-67 г. възраст, а и обществото вече не търпи занемаряването на родителските задължения, защото и опасностите навън са други. Днес просто не можеш да оставиш безпризорно детето ти да се шляе навън - има много коли, педофили, които само това чакат. Вързала си се поне за 18 г. честото

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 46478b7dab
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Карай го при баба ти, и дядо ти. Или намери бавачка? Но все пак, детето трябва да вижда и родителите си.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a01a0a2361
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Единият вaриaнт е дa го гледaт твоите родители. Другият е нa ясли дa го дaдеш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 771a0429a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И aз родих нa 19 г. но бях плътно с него следвaщите 3 г. a след товa плaщaх нa женa дa се грижи през деня зa него. Но товa си беше мой избор, дa бъдa до него първите години.
Aко имaш възможност дa плaщaш нa другa женa ще е нaй- добрият вaриaнт. Имa достa мaйки с мaлки децa, които търсят допълнителни доходи, покрaй едното ще се зaнимaвa и с другото. Но aко не е нaвършило поне годинкa мaлкото, изчaкaй. Ти си учи, подготвяй се, чети през товa време, но първaтa и нaй- вaжнa отговорност ти е детето. И aко ще нaемеш женa, некa е познaтa или хубaво я проучи.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d4d1548d33
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   дО 1 ниска полова култура ли е да се забременее-не забравяй, че няма 100 процента предпазване, какъвто и метод да се избере, ако господ е решил да ти даде дете... Иначе зяа авторката, да изчака докато стане за детска градина, а тя да учи...

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6fbcd9e819
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   О, я стига! Коментатори като номер 1 ме изваждат извън нерви. Ако авторката на темата е достатъчно умна и организирана, защо да не успее да се справи. Нищо в живота не е лесно. Аз нямах дете, докато следвах, но за сметка на това работех, защото родителите ми не можеха и 2 лв. да ми дадат. Не съм се оплаквала, учих една друга специалност, при която се завършва директно магистър, и се справих доста добре, въпреки трудностите. Когато можех, ходех до университета, но повече ми помогна това, че учех във всеки свободен момент. Докато колегите ми ходеха по дискотеки и се клатеха на чалга ритми до малките часове на нощта, аз учех. И успях да завърша в по-висок успех и съм по-добре реализирана от тях. Всичко е въпрос на организация. Има и детски ясли, и гледачки (ако може да си позволи гледачка за по няколко часа, когато се налага). И родителите имат отпуски, ще жертват няколко дни в годината. Не е нещо нечувано млада майка да учи трудна специалност. Въпросът е дали е готова да плати цената, която се изразява в свободно време, срещи с приятелки и грижи за себе си. Който иска много - и семейство, и образование, и кариера, трябва да направи известни жертви. Успех, авторке! И не се оставяй хора с остаряло мислене и липса на амбиция да те отказват.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 73f38cb0bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   С тези груби правописни грешки какво медицина, какви 5 лева? Ти изобщо нямаш представа какво значи да влезеш и да следваш медицина, нито пък да работиш като лекар.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3bd14a1003
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Радвам се, че не си убила детето виж било е за добро сега си щастливо омъжена. Ако имате възможност наемете детегледачка не виждам друго решение. На колко е детето? Може да го запишете на ясла. За всичко има решение. И ти ще намериш правилното. Късмет.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 83db3d8951
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мъчно ми е за теб, че няма да можеш да си поживееш като нормален човек. 24/7 ще си заета само с детето, няма да имаш време да учиш. Да не говорим, че си толкова неграмотна, че се съмнявам дали изобщо ще те приемат да учиш в университет. Абортът не е убийство, ако беше убийство, щеше да бъде забранен.
Моят съвет е да си оправиш правописа и това дете, дето си го направила, да го дадеш в дом. Още ти е прекалено рано да ставаш майка.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7798d9fe79
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако парите не са ти проблем, можеш да наемеш бавачка. Но медицината се учи около 6 години, доколкото знам, а и не е никак лесна - ще трябва да отделяш много време за учене и работа в болници и т.н. При всяко положение - успех и да ти е живо и здраво малкото слънчице:)

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c60251d027
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Познавам такова семейство. Роди им се дете веднага след като завършиха средно образование. Мъжът ходи в казарма, след това започна работа като шофьор на камион. Жената реши да учи медицина и на 20 години стана студентка във Варна / те са от малък град в областта /. Тогава и мъжът отиде с нея и уж на шега завърши инженерна специалност. За детето помагаха бабите. Справиха се чудесно. Сега и двамата са добре платени специалисти, млади, успели и вече с две отгледани деца. И ти можеш. Трябва ти помощ, но ще успееш!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6bccbc33e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Невъзможни неща няма. В университета има майки като теб. Имам колежка с дете на 3 годинки и се справя чудесно, умората и идва в повече и задължителните занятия също, но се справя много добре, така че, има ли желание, има и начин. Детето, като стане на 2-3 годинки, пусни го на градина, докато ти си на занятия, а докато порастне, имаш време да се подготвиш за кандидат- студентските изпити, защото едно е да ти хрумне, друго е да си подготвен в пълния смисъл на думата.
Ще ти бъде много трудно, в това няма съмнение, ще има моменти, в които ще заспиваш по лекции и упражнения и винаги трябва да си подготвена с материала, защото постоянно има изпитвания по време на семестъра, а и са си цели 6 години, което никак не е малко. Притегли си плюсовете и минусите, имаш време да решиш, докато бебчето порастне достатъчно. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ff16bd5775
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Наеми бавачка или помоли някпя приятелка да го гледа. Така ще можеш да следваш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 30407c9a5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Трудна работа! Сега разбра ли защо жените масово раждат по-късно? Обаче няма да те упреквам, а ще ти вдъхна кураж, че няма невъзможни неща и с малко помощ от родителите ти ще се получат нещата. Пък и пишеш, че мъжът ти работи на кораб, доколкото знам там доходите им са добри, така че с парите, които ти праща можеш да плащаш на някоя жена да ти помага с детето. Сигурно имаш някоя позната с ниски доходи и свободно време, така, че разберете се да ти помага когато имаш нужда да учиш или трябва да ходиш на лекции. Друг вариант не виждам, но дори и да стане се приготви, че ще ти е 100 пъти по-трудно отколкото на другите, които ще могат да се концентрират изцяло върху ученето.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9c029a6d36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Може разбира се, защо да не може баба навремето е водила вуйчо ми по едно време на лекциите си с нея. Може например да запишеш детето на ясла близо до университета и след лекции да го взимаш, а може понякога и да го водиш с теб, виждала съм някои да водят децата с тях при нас! Трудно е, но не е непостижимо!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d61db19f04
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   И как пък така ти хрумна? Следването на медицина и работата като лекар е призвание, дълбоко осмислено желание да помагаш и да се жертваш за другите при нужда. Не е случайно хрумване. Приемните изпити са много трудни, а и следването е тежко. За работата след това, и жертвите, които ще трябва да правиш през целия си живот пък, не зная дали си подготвена. Ако решиш да учиш за сестра е по-лесно, но и там се учи 4 години.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker