Ужасен глас + Камера - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Ужасен глас + Камера
преди: 13 години, 8 месеца, прочетена 5462 пъти
Историята е следната. На 18 години съм и досега съм нямал проблеми с гласа си... или поне така съм си мислел. Нямам много приятели и общувам редовно с роднини. Доскоро си мислех, че нямам проблеми с начина по който говоря, как изговарям нещата, как звучи гласът ми и така нататъка. Но скоро с един приятел излязохме да играеме баскетбол и той ми каза да го снимам с телефона си колко коша ще вкара един след друг. По време на видеото имаше и коментари и след като изгледахме видеото не можах да повярвам, че звуча толкова идиотски и олигофренски.
След това се прибрах в нас и правих свои записи, за да се чуя как звуча наистина. След това записах родителите ми тайно, за да сравня как се чуват. Те звучаха точно като на записа! Това означава, че аз наистина звуча ужасно, като олигофрен!

Реших да избягвам да говоря с когото и да било и да се съсредоточа върху "оправянето" на гласа ми, но не знам какво да правя. Колкото и записи да правя винаги звуча като олигофрен. Това е точната дума - олигофрен, бавно развиващ се. Начина по който завършвам всяко едно изречение е ужасен, особено гадно звучат паузите които правя.

Някой може ли да ми каже какво да правя? Дали да отида на логопед или нещо друго?
Мерси предварително!

Борис

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 8 месеца
hash: 742eb9b85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еее, пич, и аз на запис звуча отвратително, даже в последно време гласът ми е мутирал, но до една междинна степен, но не ще да падне още, което го прави супер гаден пуберски глас :X:X:X Даже са ми се подигравали за това... Препоръчвам ти да влагаш повече интонация, понякога помага!

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: ef40166556
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз звуча тъпо на записи.. Мноооогоо тъпо, но това не е причина да спреш да общуваш с околните.

Момиче на 14 год. ;)

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: d095612a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Колко си наивен, младежо. Естествено, че гласът ти чут или записан отстрани в никой сличай няма да звучи така, както си го чуваш ти самият вътрешно. Когато ти говориш, чуваш не само през въздуха, както те чуват околните, но и през костите и през меките тъкани на черепа си. С две думи - това което чуваш ти не е това, което чуват околните. А това, което чуват околните, и което си чул ти на записа е "истинския ти глас" за тях. Не се притеснявай - не е олигофренски, просто ти звучи непривично. Ще свикнеш (както всички нас)... Ако нещо не ти харесва в произношението и интонацията можеш да се записваш, да слушаш записа и да се коригираш. С тембъра обаче почти нищо не можеш да направиш (освен да настинеш или да прегракнеш...).

Абсолютно сигурно е, че всеки е бил много изненадан, когато е чул гласа си за пръв път на запис...

Ray

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 735d7a5879
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   посъветваи се с лекар тои наи добре ще ти каже какво да правиш ти си едва на 18 животът е пред теб и това трябва да се оправи защото един ден ще ти попречи за много неща в живота

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: d095612a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   до 4: вместо да тичате за щяло и за нещяло по лекари, по-добре се научете да мислите малко с главите си (виж №3). Лекарите са точно хора като вас, правят грешки, понякога даже са по-тъпи дори и от вас (макар че - едва ли, щом за такъв проблем сте готови да ходите при тях...), да не говорим че някои откровено си гледат как да ви изцицат паричките.

Престанете да смятате, че някой друг (лекарите, психолозите, консултантите, майсторите, заведенията за бързо хранене, платените жени и т.н.) ще ви реши проблемите!

 
  ...


...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: d095612a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Това ми напомня на приказката, дето Настрадин Ходжа тръгнал да води едно стадо магарета от едното село в другото: водил ги той и постоянно ги броил да не би да се загуби някое, че стопанинът им щял да му одере кожата иначе.. Обаче по едно време се уморил, качил се на едното магаре, взел пак да ги брои и... ги изкарал с едно по-малко! Ужасен скочил на земята, взел трескаво пак да ги брои и... ох, пак били колкото трябва. И така няколко пъти... Накрая като стигнал в другото село попитал Хитър Петър: "Абе, Петре, 7 ли са магаретата или 8? Като се кача на едното и започна да ги броя - излизат 7. Като сляза на земята и пак ги преброя - излизат 8!". Хитър Петър погледал, помислил, накрая започнал да се смее и му казал: "Ходжа, магаретата са 9, ама едното е с 2 крака!"

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 71d2123c76
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма човек, който да си харесва гласа на запис. Това е факт! И аз не мога да се понасям да се слушам на запис. Като бях малка много се впрягах, докато не разбрах, че е нещо нормално. Така че спри да си внушаваш глупости. След време ще се чудиш как си могъл да се тормозиш за такова нещо, Явно всеки трябва да мине по тоя път.

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: d96b30a011
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Това, че чак сега откриваш този дефект в гласа си ( даже не мисля, че е някакъв дефект... ), не означава, че е нещо ново за хората, които те познават. Те са свикнали да те възприемат така, да те слушат да говориш точно по този начин, това го приемат като част от самия теб. И ако питаш мен, ако толкова се притесняваш, можеш да поговориш с логопед. Но ако съвсем промениш интонация, начин да изговаряне и т.н., тогава ще си по-странен и невъзприемаем за тези, които те познават, отколкото сега...
Илси

 
  ...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 98b4a69e69
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не зная за теб, но аз какво ще правя ....
на 14 съм, като говоря, така на живо, нямам проблеми с гласа ми, но найстина .. отдавна зная, за пробемът ми с гласа, но така и не открих решение .. ето и как разбрах за гласа ми >>
преди време аз и един мой приятел, един ден се снимаме, че тук има един откачен в нашия квартал ,, снимам аз, а той говори с него,, м аз съм демек репортера, а приятеля ми неговия син ..
голяма смешка беше .. ма като пуснехме след това клипа майко ........... найстина ацки много тъшп звуча .. в полужение, че гласа на лудия и на фриенда са едни и същи, както на живо, така и в клипа .. не след дълго забравих .. спонтанно написах един текст на песен, и реших да се запиша окей, и когато пуснах след това записчето, абе не е за приказване, а съм само на 14 г.

ако не нарушавам правилата, потърсиме на скайп:ceci.ceci2
ако жешаеш, за да потърсим заедно решение, за образно казано, общият ни проблем

Цеко...

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 12dd0d73dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм вокален педагог. Мнението на номер 3 е най-вярно.

 
  ...

...
преди: 13 години, 8 месеца
hash: 6775a0992f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Чак сега ли го откри това?
Споко, повечето не харесват гласовете си, когато ги чуят за първи път "отвън". И аз не си харесвам моя, но ми казват, че е хубав. Много бих искала да чуя вътрешния глас на мъжа ми, но... няма как да стане. :((

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 58d7d0f8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм момиче на 14 и много искам да пея професионално. Когато пея не изглежда, че е зле. След това си правя запис от телефона или на видео и гласът ми е ужасен.. Винаги питам сестра ми и приятелите ми дали гласът ми наистина звучи така ужасно и те казват, че няма нищо общо(на приятелите ми не вярвам чак толкова, но сестра ми е доста критична и мисля, че това което казвя тя е така, а не нарочно да ми каже, че не ми е такъв гласа, само и само да не ме убиди) Та въпросът ми е дали може устроиството с което се прави записа да не прави записи добре (понеже е телефон или лаптоп) и дали например в звукозаписно студио гласът ми ще е същият или по-добре, както се чува на живо.. А може ли проблемът да е от това как изговарям звуковете, например да не си отварям достатъчно устата или не знам.. Четох предишните коментари, но моля ако някой може да помогне :) Благодаря преварително.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker