Заради един сос - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121349)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18567)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Заради един сос
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1803 пъти
Здравейте аз съм момиче на 18 години. Преди няколко дена се случи нещо нелепо което ме нарани доста. С приятеля ми нямахме много пари и не бяхме отишли да си пазарим за ядене, няколко дни карах на филии, но ми втръснаха повръщаше ми се вече от хляб. Много ми се ядеше пица и му казах на приятеля ми, той отговори че след няколко дни ще си вземем. Дойде въпросния ден аз почти не бях яла предната вечер и сутринта, бях толкова гладна че едвам вървях. Стигнахме до пицарията и си взехме пиците които бяха в кутии за вкъщи. Усетих че вече отпадам и едвам се движех, казах му да седнем някъде да хапна малко да ми стане по добре и да се прибираме (като имаме предвид че не сме на две крачки от пицарията ). Той се намръщи, но въпреки това аз настоях в този момент ме беше страх да не припадна, седнахме на едно не много видно местенце и аз изкарах пицата и отворих кутийката със соса и почнах да ям. Попитах го дали иска и той отказа, повтаряше че сам изглеждала като някаква клошарка, че сме изглеждали и т. н. Аз му казах че не е така че много хора сядат някъде навън и ядат пица, дюнери или каквото и да е било даже и че именно кутийките са за това да можеш да ядеш извън заведението. И така почнахме да спорим, аз се почувствах засрамена, стана ми гадно че собствения ми приятел ми казва такива неща, станах, затворих соса и го сложих внимателно в торбата. Тръгнахме той носеше пиците и докато вървяхме падна кутийката със соса на земята. Аз бях малко зад него и той се обърна погледна ме с такава омраза... имах чувството че ще ме одари. Той изръмжа и почна да крещи че аз съм виновна че седнахме там да ям все едно сме били бездомници заради моята простотия бил паднал соса, а всъщност той не го е държал и се е търкулнал от торбата... Още повече ме хвана срам че на улицата ми се разкрещя по такъв начин, не можах да сдържа сълзите си и се разревах. Обясних му че ми е лошо дето не съм яла и ще припадна и той още повече се ядоса и извика че изобщо не го интересувало дали ми е било лошо дали ще припадна... Идеше ми да се обърна и да си тръгна но ме хвана страх толкова ядосан беше, замълчах си. Когато се прибрахме го попитах защо така ми се развика и той отново почна да крещи "сега ще изядеш пиците сама разбра ли, не ме интересува как само да не ги изядеш" много гадно ми стана и отидох в другата с тая, легнах и плаках с часове а дори не се бях наяла беше ми зле и заспах, после като се събудих той дори и не ми се извини... изумявам се че заради един сос ме направи на гъз... Вече минаха няколко дена от това, но като се сетя продължава да ми е гадно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: c059158320
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има една много вярна приказка - Когато бедността влезне през вратата, любовта излиза през прозореца.
Нищо не пишеш защо на тази възраст живееш с приятел, вместо при родителите си или в студентско общежитие, но явно си завършила и работеща, но не се справяте с разходите. Моят съвет е или да си намериш друга работа, или поне да се научиш да готвиш. Например пица можеш и сама да си изпечеш - малко брашно, вода, доматен сос и кашкавал, а хляб като не ти се яде - свари си макарони с червен сос и готово. Нещо сякаш и двамата не сте готови за живота навън, но по някакво стечение на обстоятелствата живеете заедно. Ти не можеш да готвиш и дори да се грижиш за себе си, той пък е страхотен комплексар.
Не смятам, че проблемът е в соса обаче. Просто нищетата, в която живеете е причината за тези караници.
Намерете си други работи, дори отидете да работите в чужбина или по курортите или потърсете поне помощ от родителите. Не пишеш дали имаш професия и къде живеете, но като момиче и без професия можеш да печелиш доста добре като сервитьорка, защото има и бакшиши.
Отделно освен хляб има и други евтини начини да се заситиш - макарони, ориз, картофи, кисело мляко, яйца, зеле и други зеленчуци според сезон и така нататък. Например пицата пак не е пълноценна храна и с парите, които давате за такива неща, можехте да си купите поне пилешко месо и да се нахраните човешки. Научи се с две думи да готвиш и да се справяш и с по-малко пари, както и си носи някакви сандвичи на работа и дори в кутия макарони със сирене или нещо такова.
Аз например съм била и много бедна, живяла съм в нищета като студентка, но чак така не съм изпадала, защото готвех. През деня ядох обикновени бисквити и си носих ябълки, вода, а вечер винаги съм си готвила и с това съм спестявала доста пари - не си спомням да съм яла пици и други фаст фуд, защото не само са вредни, но и скъпи. Една пица например ако си изпечеш у дома ти излиза най-много 2 лв. дори ток да сложиш вътре, а ако две печеш дори и по-евтино - това е нищо повече от обикновено тесто, малко доматено пюре, подправки, пет парчета салам и 15 грама кашкавал - готова ти е пицата.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 790fb3a5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Госпожице проблемът ви не е соса, проблемите ви са породени от изборите ви, онези дребни избори в живота, които влияят на цялото ни съществуване.
Оставете на страна избора си на неподходящо гадже, това е един от по големите избори в живота.
Дребните избори са тези:
1. Защо сте позволили да имате няколко дни без пари за храна? Ако нямахте доходи тези дни нямаше да са няколко, следователно вие не сте си направили сметката на месечния бюджет.
2. Защо след като имахте пари взехте пиците в кутии за в къщи, маси ли нямаше в заведението?
3. Ти добре познаваш приятеля си, предполагаме, защо си позволи да правиш нещо което би го ядосало до толкова че да те прави на "гъз" пред хората?
И така нататък и така нататък, тези дребни избори в живота преобръщат живота и правят големите проблеми.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 17a2e352de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако съм на твое място, веднага го зарязвам. Не ми трябва такъв егоист, който дори НЕ ме пита дали съм добре, дали имам нужда от нещо. Това неговото не е любов, дори не знам какво е. Съжалявам за това, че ти се е развикал, българинът си остава простак.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 46543a8832
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Двамата ли живеете, определено не трябва да се държи така, бъди внимателна когато избиеаш човека до себе си, на всеки може да се случи да се държи гадно понякога...

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c32c31e861
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Приятелят ти май не се грижи за теб достатъчно. За него е по-важно как ще изглежда отстрани за непознати хора, а не дали ти си добре. Не знам, но едва ли имате сериозно бъдеще с него.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 30daac2c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами като си видяла какъв ши*ан боклук е, какво търсиш още при него? ! Той няма да се промени - НИКОГА! Не дай боже да се ожените и/или да имате деца... Напускай го, такива трябва да останат сами до края на живота си и не трябва да имат семейство и деца!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c5d570633a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Дано не е вярна тази история...
Мило момиче, ако това е истина, то въпросният ти приятел.. е пълен кретен. На 18 си, не си вгорчавай живота от рано. Не знам учиш ли, работиш ли, явно си в доста затруднено положение, съжалявам за това, но сега тепърва пътя ти започва и имаш възможността да взимаш решения еднолично като пълнолетна личност. Явно на приятеля ти също му е трудно, но това не оправдава поведението му спрямо теб. В случая нямаш абсолютно никаква вина за това, което се е случило. Неговото поведение е отвратително. Съветвам те да преосмислиш връзката ви, защото след като си позволява да се държи с теб по този начин още от сега, не ми се мисли в бъдеще какво ще е положението...
Също бих искала да те посъветвам да наблегнеш на образованието си (дори да не учиш в учебно заведение - търси информация в интернет; наблегни на нещо, което те вълнува и го развивай), а ако си зле финансово и си в трудно положение - потърси някаква работа. Попитай в заведения/хотели и т. н. дали не набират персонал. Спести малко средства и се погрижи за себе си. Не знам дали можеш да разчиташ на помощ от вашите, но ако имаш такава възможност, също приеми помощта им.
Добре си помисли за евентуално бъдеще с въпросното момче.. не мисля, че ще доведе до нищо добро. Погрижи се за своята независимост. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e937508ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Абе аз като прочетох за сос друго си помислих, ама то мойто подсъзнание край няма.. както и да е. А по твоята тема- мисля, че няма смисъл да го търпиш. Днес е соса, утре са още 100 неща.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 696e84f174
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Братовчедка ми имаше такъв приятел като теб. Бях излязал с един приятел на вънка и се пребирам вечерта. Нейните бяха на почивка и аз бях при нея за всеки случай. И пребирам се при нея и я видях да реве на леглото и седнах при нея и почнах да я милвам и тя ми разказа всичко и казах зарежи го оня. Прегърнах силно и казах успокой се стига си плакала. Зарежи го

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0d250577bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Добре бе хора вие само ядете ли?

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 65518b3442
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Просто съм потресен от това което прочетох... Дори да е имал лош ден или нещо от сорта, можеше поне да ти се извини. Но това пак не го оправдава. Понякога и аз съм супер раздразнителен ама да крещя на човекът когото обичам за такива глупости - абсурд

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c1136e579a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Само да ти споделя нещо... Бездомниците не могат да си позволят, да си купуват пици.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 66e4dbfff5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Проблемът не е в соса, а в тъпака, с който си се събрала, а може би и в твоите глезотии, театралничене и превземки...

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c32c31e861
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Какъв е тоя твой приятел, да те държи няколко дена на хляб? И така грубо да не зачита желанията ти и да те нагрубява. Не мисля, че имате общо бъдеще.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1961217a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Абе странни хора сте някои, защо не му обясни още отначало колко си изтощена от глад, както тук на нас непознатите, а чак когато се е развихрила драмата? Той да не чете мисли? От друга страна наистина грубо се е държал, но може би му е писнало, ако и друг път се се случвало да прикриваш нещата.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 81ddc81770
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Мaйчице... сърцето ме зaболя. Aбе момиче, бий му шутa нa товa нищожество нa мигa. Кaк ще се държи с теб кaто с крaстaво куче, a дори не може еднa мaнджa дa осигури? !
Виж, не е зa яденето нaвън, просто си е боклук той.
Aз съм женa с добри възможности. Често предпочитaм дa си вземa хрaнa зa нaвън, сядaм си в някой пaрк и си хaпвaм. Прaвим го и със съпругът ми.
Мaхaй го този от животa си. Много си млaдa, тa ти си почти дете все още, не бивa дa позволявaш рaзни нещaстни комлексaрчетa дa "убивaт" душaтa ти. И после зaщо жените търсели устроени мъже, ми те зaтовa де!
Не знaм зaщо си принуденa нa тaзи възрaст дa живееш с този, но мъже под път и нaд път, aко нямaш избор дa се върнеш при родители, то се огледaй зa друг мъж. И гледaй дa е устроен и добър човек. Почини си мaлко от товa говедо ( aми не могa дa го нaрекa мъж, не е) и си потърси рaботa, зa дa рaзчитaш нa себе си нaтaтък в животa.
Къде сa родителите ти, в кaкви отношения си с тях? Не можеш ли дa отидеш при тях поне временно?
По- добре сaмa, от колкото с тaкъв кaто този твой.... винaги ще е тaкa. A предстaвяш ли си и дете дa ти нaпрaви? Дa си глaдувaте зaедно и дa крещи нa детето, aко нa улицaтa си отчупи пaрченце хляб? Хвaнaхa ме бесовете.
Нaмери кaкъвто и дa е нaчин и БЯГAЙ!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c524c0954a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   проблемът не е само в соса, а в много други неща. според мен прекалено млади и неподготвени сте решили да си играете на семейство. както обаче вече си се уверила, това не е само свобода и секс, а и доста други неприятни неща от съвместния живот, които трябва да се решават заедно, с дружни усилия, а не с караници и цупене.
първо, щом сте решили да живеете заедно, ще се научите да си планирате бюджета за месеца. след като си платите сметките, виждате колко пари ви остават, разпределяте за храна, а остатъка, ако има такъв - за други разходи.
второ, щом се изживяваш като домакиня, ще се научиш да готвиш, а няма да карате само на хляб. домашната храна е много по-здравословна и евтина от готовата. ще готвиш боб, леща, ориз, макарони, картофи и др., да не изброявам всички възможности и нито ще сте гладни, нито ще сте без пари с дни.
трето, научете се, че проблемите се преодоляват заедно, с разговори и компромиси, а не със скандали, тръшкане и цупене и от двете страни. ако не се получи, просто не е твоят човек.
и да, ако напишеш малко предистория, ще ни стане по-ясна общата картинка и ще сме по-полезни.
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ca4286cc4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Сподели какво направи след като видя мненията.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 550f6a735e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Проблемът изобщо не е в соса или в пицата, а в гаджето ти и в отношението му към теб. Всеки човек когато обича някого ще се притесни ако разбере, че любимият му човек не се чувства добре, че е гладен, изтощен, лошо му е и т. н. и изобщо няма да се занимава с разни простотии как изглеждате отстрани като ядете навън. Така, че добре си помисли дали искаш връзка с такъв човек, който в труден момент не само няма да те подкрепи, но дори ще ти и крещи за глупости. Защото това с пицата и липсата на пари е само един проблем, колко още ще имате ако останете заедно... и какво? Той всеки път ли ще си позволява да се държи така когато нещо не му харесва? Та щом с нещо толкова дребно не може да направи компромис какво остава за сериозни неща? Поговори си с него сериозно и ясно му заяви, че такова отношение спрямо теб няма да позволиш. Днес ти крещи за такава глупост? А утре какво? Ако проблемът е сериозен ще те удари ли? Така, че мила ясно му покажи, че трябва да те уважава и няма право да се държи така, особено пък на публично място! Да си решаваш личните проблеми и то чрез крясъци и обиди на публично място си е направо висша форма на простотия!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker