Професионален фотоапарат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Професионален фотоапарат
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1870 пъти
Здравейте. След 2 седмици имам рожден ден, ставам на 20 и желая да си закупя професионален фотоапарат, защото до сега са ми правили фотосесии, но са ми взимали по 200 лева на сесия и реших накрая да си закупя аз и да ме снимат с него роднини или приятели, също така и аз обичам да снимам природата. Спряла съм се на две марки Canon и Nikon като повече клоня към втория. Имам нещо като сайт за мода и трябва снимките да са с високо качество, за да се вижда материята, лицето ми и по-точно грима, който показвам и примерно да се четат добре надписите по дрехите и шапките. Лимитът на парите, които мога да дам е 1500лева. Чувала съм, че един обектив е 500 лева и като си взимаш фотапарат го взимаш с един обектив, който е 18-55mm или нещо такова и става за снимане в лице, но при цял ръст е по-размазано и затова мислех да си взема с обектив за цял ръст, но пък като се снимам в лице ще е размазано. Преди време видях комплект с два обектива плюс фотогапарат, но беше в чужбина и беше 1200eвро и като сметнах, че това ще е двойно в български пари и се отказах, а иначе после разбрах, че в България е било 1200лева демек едно към едно, но вече го нямаше комплекта. Също така се чудя каква е разликата между нормалния Canon и между Canon Coolpix, доколкото знам при Coolpix е с един голям обектив и не може да се сменя ама не знам друга разлика дали има, но не ми харесва това, че не може да се сменя, защото по-натам мога да събера 500 лева за обектив и като не мога да го сменя ще е гадно. Моля ви дайте ми съвет, някакви модели, коя марка е по-хубава, с какъв обектив да си взема, само не давайте предложение за друга марка, защото съм се спряла на тези двете и ще съм ви много благодарна да ми кажете как да постъпя. Знам, че има много теми в интернет за това, изчетох доста, но нищо не ми помогна и не отговаряше на въпросите ми за обективите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5eb6c15693
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Фотоапаратът не прави снимката, фотографът прави снимката. Който го може и с телефон ще ти направи фотосесия. Но ако си решила, виж някой огледално-рефлексен модел на Canon и вече според бюджета.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6723df9ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

2.   Нека първо да започна с разликата между CoolPix и DLSR. DSLR са така наречените професионални фотоапарати. DSLR = Digital Single Lens Reflex или на български - еднообективен огледално-рефлексен фотоапарат. Това е апарат с огледало пред обектива, което отразява светлината. Не съм физик и не мога да ти кажа какво точно се случва със отразената светлината, но прави снимките в пъти по-качествени. Също в DLSR-те има графичен процесор. Digic май се казваше при Canon, забравих как беше при Nikon и не ми се търси. Както и да е, този процесор обработва получената снимка, като и добавя цвят, ако е безцветна, осветява я, ако и тъмна, намалява шума и най-вече се я прави по-качествена от такава с един нормален апарат. Също всички DLSR-и имат ръчни настройки, които ти дават пълен контрол над апарата. С този режим се правят онези снимки на млечният път, "рисуването" със светлина, ако знаеш какво е и др. Трудно е да сравниш DSLR и компактен фотоапарат. Честно казано, по-скъпите телефони като Galaxy S5, S6, htc ONE и пр. се спавят по-добре от някои компактни фотоапарати - прави си сметката сам.
Аз имам Canon EOS 1100D, който може би в момента е най-евтиния на пазара. Ползвам си китовия обектив (18-55mm) и качеството на снимките е УНИКАЛНО!
СМЯНАТА НА ОБЕКТИВИТЕ ТИ Е НАЙ-МАЛКАТА РАЗЛИКА ;)


Прав си, че повечето апарати идват със китовия обектив 18-55mm, но има и такива, които включват още един в комплекта.

Фокусът при DSRL-те е много по-добър от на компактните и със сигурност надписите и гримът ще се виждат идеално.

Бих ти препоръчал:
От Canon - EOS 650D http://www. technopolis. bg/bg/D-SLR-cameras/D-SLR-camera-CANON-EOS-650D+EF-S-18-55III-DC/p/391128

От Nikon - D3300 - http://www. technopolis. bg/bg/D-SLR-cameras/D-SLR-camera-NIKON-D3300-18-55-VR-II-KIT-GR/p/395231

Успех! :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 71cf136c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Човече, ти грам нищо не разбираш, но пък поне имаш мерак, вложи малко средства за някой курс по фотография и това което казваш за професионален апарат за 1500 лева няма... там са средното нищо... профи техниката започва от 4-5К-нагоре!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: db41d27174
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   уф, мило не разбираш от техника и фотография. Всеки прочети малко литература и после решавай.
Предлагам ти 700д с 59/1. 8
18-55 за било не става.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f8cfbe2f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Горката не разбираш много от апарати. И най-хубавият апарат да вземеш, ако не знаеш да снимаш, никаква полза. Фотографията е наука. Един съвет от мен, взимаш един фотоапарат втора употреба от фотофорум базара за 300-450 лв. Купуваш един обелтив за 150 лв втора употреба канон 50 мм 1. 8 и си готова. Друг е въпросът кой ще те снима и дали той ще може да праяи хубави кадри. Няма да е зле да понаучиш малко и фотоошоп, без него ще ти е много трудно да постигнеш целите си. Успех и не си оръскай толкоз чари в техника, безсмислено е. Ако не ти е варят да плащаш на някой, едни 700 и си готова. Разлика между куулпикс има и е огромна, те не са професионални.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 4afff92dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   До 3, 4 и 5: вие сте мега комплексарчета!!!

Ми много яснo, че не разбира момичето - щом е питала и тука, въпреки че е писано по форуми за фотография.
Ама вие нали трябваше да го натякнете - папагалчета девствени..
Еми даже сама си е казала, че няма да се снима сама, а и снимките, които й трябват просто трябва да се виждат определени неща от тях, а не е чак толкова важно да са издържани като ттт.. и дрън... итн.

Само като си помисля, че някви там са я скубали ей така по 200лв. ужас.. смисъл, не казвам, че не са си вършели работата както трябва, ама е било излишно просто.
Добре, че си се усетила авторке.

Послушай н2.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 29648b4969
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вие наистина сте големи комплексари, правилно ми казва номер 6. Завистта ви е толкова голяма, че усещам злобата ви през монитора и как сте натискали всяко копче от клавиетурата с омраза само и само да напишете поредния си хейт. В крайна сметка си купих Nikon 7100 за 2000лева с обектив 18-55mm и отделно си купих обективите 55-200mm и 70-300mm и така закръглих на 3000лв. Нещо, което явно е непосилно за вас и затова решихте да ме обиждате. Аз като човек попитах да ми се обясни, никой не е роден научен.

Към номер 1-Знам го, но имам време пред мен и вече се записах на курс при много добър фотограф и ще се науча на много неща, също така съм печелила конкурси с мои фотографии, които са снимани с телефон, така че не ми давай акъл.

Към номер 2- Много добре знам какво е DSLR. Вече си взех фотоапарат, но все пак мерси за предложенията.

Към номер 3 и 4-Само хейт знаете да раздавате. Вие нали се родихте и вече на 5 годишна възраст разбирахте идеално и правихте фотосесии на световно известните, забравих, извинете ме.

Към номер 5- От какъв зор да взимам такъв евтин боклук, след като имам пари? Прочети написаното от мен към номер 1, и за теб се отнася същото.

Към номер 6-Мерси за подкрепата, явно те дори не са чели написаното от мен, защото ми говориха в мъжки род.

От авторката

Моля без повече коментари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker