Нормална ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Нормална ли съм?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 2486 пъти
Още от малка в семейството ми постоянно ми ми намекваха, че съм бавно развиваща, луда и какво ли още не. И аз по едно време бях започнала да вярвам на това. Наскоро един мой съученик ми каза: "Взимаш ли някакви наркотици? " и аз казах, че не и той после каза, ами изглеждаш ми малко невменяема и после ми каза: "Съжаляеам, че ти го казвам но, ... ", но си спомням че същия ден бях пила мента, глог и валериан и може и за това да съм изглеждала така, но това не е единствения случай в който ми го казват. На клипове също също не изглеждам много в час, но мисля че това е нормално защото има и други хора, които изглеждат малко луди на клипове, но на живо си изглеждат нормални. Един път като се скарахме със сестра ми и тя ме обсъждаше и вика: Аз я знам, че е такава, но нарочно не и го казвам за да не я обидя и останалото не го чух, след като влязох в стаята и питах каква съм била и тя първо не искаше да ми отговори и после ми каза "Нищо бе, напълно нормална си", иначе ако го казва на сериозно защо няма да иска да разбере. Таа като цяло имало е много такива случаи, в които са ми го казвали къде на шега, къде не. Да имам ОКР, но това са си нормални хора с някакви странности. Иначе не смятам, че съм луд човек. Как да разбера дали съм луда, бавноразвиваща или че просто си внушавам. Моля без хейт, защото наистина се притеснявам за това. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 57e117acb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Възможно е да си леко кривогледа. Отиди на очен лекар, защото ти може да не си забелязала, че не виждаш добре. Често хора, които имат проблеми с очите изглежат така (при кривогледство, но дори при малко късогледство, защото се пробват да виждат и присвиват лице)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: af877f2a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Със сигурност не си бавноразвиваща. Всичко друго е възможно. Аз също имам ОКР и то доста сериозно. Всички до един ме приемат за странен, но съм си изградил имидж на сериозен човек и имат уважение. А пък и аз нямам против да ме мисля за странен. В днешно време така и така напълно нормални хора няма.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4e80ddc0f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен просто си внушаваш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d1d32b8085
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей :)

Не те познавам лично. Това, което чета не ме навежда на мисълта, че имаш умствен проблем. Мисля си, че всеки в днешно време може да си лепне етикет с някаква диагноза, свързана с психиката, но кой определя кое е нормално и кое не е?
Много хора, които са променили света са считани за луди :)
На мен ми минават мисли от рода: " Дали съм нормална? " и после си казвам, че сме толкова различни...
Всеки си намира средата, която е подходяща за него и в която се чувства добре.
Не е лесно, но трябва да се отпуснеш, да правиш неща, които те правят щастлива и да намериш нещо, с което да помагаш на хората ;)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 996c3c1657
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз чувам същите неща. Грозно е. Дистанцирала съм се от всички. Заради такива хора не съм и емоционално добре. Испитвам отвращение. И както е написано в коментар 3 осъзнах че като съм кривогледа е явно от това.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1ac2107507
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Мила това, което ти се случва е ужасно. Разбирам те, защото мен пък ме тормозеха като малка понеже бях малко затворена. Щом не получаваш разбиране нито от пирятели нито от родители ти трябва да вземеш нещата в свои ръце. Ако смяташ, че имаш проблем с очите отиди на очен лекар да те прегрледа и да ти предпише необходимо лечение или да носиш очила той най - добре ще прецени. Колкото то ОКР- то те съветвам да започнеш да ходиш при психолог, който да ти дава съвети как да станеш по - уверена и да преодолееш симтпомите. Може да проучиш и къде във вашия град има и дали има сбирка за хора с подобен проблем. Мисля, че ще ти бъде полезно първо, защото там ще намериш хора, които те разбират и второ като сте заедно понякога по - лесно се борите с трудностите. Ако те е страх те съветвам да намериш епизодите на предаванията "Проект ОКР " и "Маниаци чистофайници ". Даваха ги преди по ТЛС второто все още го дават чат пат ама не знам в кой час точно. В първото имаше хора с различни видове ОКР и докторът ги караше да работят групово така всеки от тях помагаше на другия да преодолее проблемът си. В резултата на всичко по - голямата част от тях преодоляха страховете си и се върнаха към нормалане живот. Във второто пък няколко обсебени хора на тема чистота и подреденост пак си е вид ОКР помагаха на хора, чийто домове са в безпорядък и всеки път изпитваха все по - малко ужас влизайки в мръсен и неподреден дом и манията им полека започна да намалява. Гледай ги мисля, че ще са ти от полза! Друг съвет, който ще ти дам е като станеш пълнолетна да се махнеш от вашите след като не те разибарт и подкрепят или пък да поговориш с тях да им пакажеш статия за това какво е обсесивно - компулсивно разтройство и да се надяваме да те разберат! Ако не го направят ще стискаш зъби ще си бориш и станеш ли пълнолетна ще се махнеш от тях! Ж. 22

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 0bcc8639c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Злобните хора са навсякъде, не им обръщай внимание. Съвсем нормален човек си, нормално е на твойта възраст да търсиш одобрението на връстниците си и на семейството си, със сигурност не си единствената, която не го получава. Ще срещнеш хора, с които ще си допаднете, не се притеснявай и не го мисли толкова кой какво ти казва и как те приема, учи, срещай се с хора, запиши се на танци, те ще ти дадат самочувствие, ще се чувстваш секси.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker