Кучето-пазач - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кучето-пазач
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 1845 пъти
Здравейте! Както се разбира от заглавието, твмата на въпросът ми е за кучетата-пазачи. Моля модераторите да публикуват осторията, защото аз имам нужда от отговори на въпросите ми, а може и да се окаже полезно и за други! Момиче на 15 съм и живея в къща с двор, намира се накрая на града. Ще си взимаме куче-пазач. Според мен немската овчарка и бордър колито са много добри варианти, защото са интелигентни и съсредоточени кучета. макар и бордър колито да е пастирско куче, според мен ще успее да пази добре дома. Баща ми обаче иска... вълк! Чехословашки вълчак! Не мисля, че е добра идея, защото ако имаме такъв звяр в двора аз не знам как ще излизам навън! Баща ми смята, че кучето няма нужда от обучение, няма нужда от социализация, няма нужда от разходки! Мисли си, че цял ден животното ще стои вързано някъде, а през нощта ще е пуснато! Мисля, че аз имам повече знания за кучетата от баща ми и не мисля, че е редно да се птнасяш така с животно! Моля за съвет за избор на куче, моля някой да ми каже дали смята като мен-вълкът е лоша идея, даже много лоша, и кучето има нужда от обучение и разходки! Надявам се някой да ми помогне, като ми каже и как да постъпя с баща си и как да му обясня, че не трябва да е по неговия си начин!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: ee07acbf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не взимайте ловджийско или типично овчарско куче за пазач - ще полудеят. На тези кучета им трябва много движение и занимаване.
Вземете си една Каракачанка - тъкмо да спасите породата.
За останалото си права, но не се заяждай, а просто изкарвай кучето след училще на разходка и събота и неделя. Баща ти няма как да ти попречи, но не се заяждай, а си действай.
Честито за кучето!
П. П не знам какво е това куче, което иска баща ти, но звучи също добре, но е важно ти от малко да го разхождаш и да се грижиш за него както описа. Баща ти е от старото поколение, не се заяждай с него - веднъж като сте си взели куче, ти ще можеш да си правиш с него каквото искаш, защото баща ти няма да има време и желание да ти попречи, а и като види, че е добре и кучето, и за теб, ще клекне.
Koлкото до вълчака - ти ако го имаш от малко и си го гледаш, възпитаваш, ще те слуша. Важно е да се кастрира.
Мой служител има Каракачанка и е много доволен - те имат немска овчарка в себе си и са умнички. Като бебе му е, но много ядат също - живее край една гора и понякога ходи на лов и си хваща малки животни :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8909041b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката:
Номер 1, благодаря за съвета и за това, че си толкова разбран/а, защото писах и в един друг сайт и хората започнаха да ме нападат. Относно въпросите ми-отново благодарности и ще пробвам без заяждане :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4e1bb488b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер едно малко си противоречиш. Хем и казваш, че овчарско куче ще полудее, хем каракачанката си е чист вълкодав.. Към авторката - имаш голям избор на кучета. Кавказка овчарка, каракачанската ни овчарка, Кангал, Алабай... Като цяло не си взимай този вълчак, не случайно е "вълчак"... Важното е да го научиш от малко да не взима храна от чужди хора! Също куче пазач значи ПАЗАЧ, а не плюшена играчка... Ако го лигавиш с момичешки глупости не очаквай да те пази. Трябва сурово поведение към тях! Под сурово нямам предвид да го биеш... Давай му от малко сурова храна за да стане агресивно! Също е добре през ден да ходиш на по-дълга разходка с него. Трябва и кум храната зеленчуци и най вече извара или сирене за да му държат здрави костите! Абе като цяло ако спазиш тези указания най-много да откриеш мъртав циганин в двора си! ;]

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 27c57a503c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хъскито прилича на вълк.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: dd1ae386d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   За съжаление авторке смятам, че баща ти е прав. За кучето-пазач е противопоказно да се разхожда из квартала, да опознава хората и да привиква с много народ, то за да стане куче-пазач трябва да придобие навици. Обученията са различни, за куче пазач социализацията е противопоказна. Цялото обучение на кучета за охранителни служби се основава на недоверчивото отношение към непознати хора, което се създава, като при това обучение на кучета у тях се развива един вид злоба към непознати.
Ти си имаш знания за кучета-любимци, но не за кучета пазачи. Говорите с баща си различни езици, защото имате мечти за различни кучета, за кучета с различно поведение, като нямам предвид породата, а нещата които ще изисквате от кучето си. Грешка е да си мислиш че няма да можеш да излизаш "ако имаме такъв звяр в двора аз не знам как ще излизам навън" То ще е озлобено към непознати, а теб ще познава от самото начало.
Трябва преди да си вземете куче да се разберете какво точно искате, или най-добре си вземете две кучета един любимец за теб и едно куче за пазач.

Историята ти изглежда сякаш искате да купите автомобил, ти искаш спортен автомобил, баща ти иска бус за товарене, е няма как да намерите на пазара спортен-бус!

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 85a14899a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Виждала съм чехословашки вълкач,кръстоска е между немска овчарка и вълк,приличат на вълци и според мен са много красиви,кучето което аз бях видяла беше в Прага-страхотно възпитано и с прекрасен нрав,а беше мъжко...според мен зависи от възпитанието и отношението към кучето.Все пак за собствениците Ремус(така се казваше кучето) не беше пазач,а обичан домашен любимец и кучето се отплащаше с много любов и доброта.Тези кучета наистина са уникални,аз се влюбих тази порода само от един поглед,кучетата са много добри и игриви,но искат много дресировка от малки и не се отглеждат лесно не са подходящи за хора без опит.Все пак е вълк и има инстинкти...за човек който не уважава животните,не е добре за куче,наистина.Страхотни са,но не и за дворни роби.
Виж в интернет какво пише за породата и го покажи на баща си,за мен има много по-удачни породи за куче-пазач от Вълкача,то просто не е за тази работа и ще похабите едно страхотно куче.Освен това са много скъпи кучета и като цена на малкото,така и за отглеждане.
ето една статия->http://www.segabg.com/article.php?id=54428

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ee07acbf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 1 до 3 - Ами Каракачанката е селектирана специално за куче-пазач. Не е типичното овчарско куче, което прави формации и няма нужда от човек-овчар, а е селектирано да пази овце и имущество. Умира породата почти, защото Каракачанката е... тъпичко куче и затова модерните Каракачанки са кръстоски с немска овчарка и вече отговарят на изискванията на съвременния начин на живот.
Българите си гледат кучетата за пазачи... кой ако не бг. куче ще отговори на изискванията на бащата на Авторката, а освен това Каракачанката обича деца, може Авторката да си го разхожда из квартала и да го възпитава - няма да му попречи да е добър пазач ако го обучи за такъв - теб като ти се изпречи 70 кила куче...
Познавам хора-ловджий с ловджийски кучета, и тези кучета като не са на лов са „пазачи“, но не става - те са и прекалено мънички, много са фиксирани към човека и идват да те поздравят преди всичко.

Каквото и куче да вземе бащата на Авторката, то не може да стои вързано - това е мъчение и за животното, и за стопаните.
Авторката нека обаче не спори много - бащата няма да има време - в началото ще му е интересно, после няма да му се занимава и Авторката може да си обучи кучето както си иска. Жените и децата в крайна сметка определяме какво ще се случва у дома. Трябва на авторката нямото одобрение на майката и да си прави каквото иска - никой няма да ѝ се сърди ако се учи добре и не създава проблеми, че се занимава с някакво си куче.
Така че понякога мълчанието е злато - остави баща ти да избере кучето и недей да говориш много, а си действай - каквото и куче да избере гледай да е мъничко още и се интересувай как да си го гледаш и възпитаваш, а баща ти ще писука известно време и ще се примири..., но сега ако го дразниш може изобщо да не вземе куче - остави му удоволствието да си вземе кучето, а ти пък си прави каквото знаеш.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 8909041b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От авторката:
Номер 3: ще имам впредвид написаното!
Номер 5: в квартала принципно има САМО къщи, няма много коли и хора не минават, като цяло само кучета има наоколо
Номер 6:и аз не мисля че вълчакът е отлична порода за пазач ;)
Номер 7: добре, ще си мълча :Д

Към всички: по наблюдения или опит кое е най-доброто куче в моя случай, като имате предвид, че имам 2-ма братя-на 16 и на 8 години са; нямаме други домашни любимци :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 4e1bb488b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Аз съм номер 3:

Та избирай си между каракачанката и кавказката. Ако избереш кавказката трябва поне 2 пъти в седмицата с една четчица да и решеш козината, че те са си мечовци и имат бая голяма козина. Видя какво по-горе съм ти написал, да си знаеш! И да си вземеш мъжки, обаче като се разгони да му намерите женска, иначе... лошо!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker