Как от кестенява да си направя косата тъмно-руса без да стана рижава? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как от кестенява да си направя косата тъмно-руса без да стана рижава?
преди: 8 години, 7 месеца, прочетена 8418 пъти
Здравейте. Моята коса е тъмно-кестенява. Преди години си правих руси кичури сама в къщи с някаква некачествена боя от супера и резултатът беше катастрофален. После, за да премахна кичурите си купих боя в същия цвят, като естествената ми коса и се боядисах. Тя покри кичурите, сега си личат много леко и то само на слънце се личи къде са били по-светлите. Та искам да кажа, че косата ми е боядисвана, но в моя си цвят. Тъй, като съм с мургава кожа не искам да стана руса и да съм за резил, искам да постигна някакъв цвят между светло-кестеняво и тъмно-русо. Може би като Сандра Ечеверия, нещо подобно. Виждам, че и тя е по-мургава и и стои добре, мисля, че и на мен ще ми отива. Очите ми също са кафяви. Като цяло косата ми е леко чуплива, тънка и не много гъста, но не и много рядка, но е доста дълга, почти до дупето. Малко изтощена стои и е леко нацъфтяла. Грижа се добре за нея, но фризьорката казва, че просто била склонна към цъфтеж и даже и всеки месец да я подстригвам все ще си имам цъфнали връхчета, та си ходя така, не се забелязва много. Искам да изсветля косата си с нещо, което няма да ми я увреди още повече. Или с нещо природно, без химия, или някаква по-щадяща косата боя. Не искам да получа оранжева коса, а по-скоро студен пепеляв, сив подтон на тъмно-русото. Както казах косата ми доста тънка и лесно може да бъде изгорена, за това ми трябва нещо наистина щадящо. Не искам да ползвам обезцветител, бил вреден, а при фризьор ползват евтини и некачествени бои, за това предпочитам сама да се боядисам. Някакви съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 7 месеца
hash: 9a85997758
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Е това никога не съм го разбирал... как може да харесаш някакви бои и кичури повече от косата си?

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: a2d17fd4e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   аз бих ти казала да не го правиш дори и да стане нещо ще трябват много опити и косата ти ще стане на "метла" заради боята която ще я изгори но по добре попитай фризьор :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: b764eb5f71
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   OLIA безaмaмонячнaтa боя. Вземи 2-3 по- светло от което искaш, зa дa се получи тъмно русо.
Зa крaйчетaтa, зa дa ги зaздрaвиш, слепиш, a и дотогaвa дa не си личи цъфтящото, купи си мaсло от пшеничен зaродиш, мaжaт сaмо крaйчетaтa след измивaне нa косaтa и си остaвa или вaзелин, но много мaлко, втривaш между пръстите и нaнясяш пaк сaмо по крaйчетaтa. Също стaвa със свинскa мaс. Но говорим зa нaистинa мaлко количество, колкото бобено зърно нaй- много.
Понеже и моятa косa е много дългa, естественият себум ( мaзнинa) стигa зa около 15 см. косa сaмо дa я овлaжнявa и нaдолу се изсушaвa/ дезхидрaтирa, тa редувaм зa дa не свиквa и стaвa резистентнa посочените нещa.
След бaня първо нaнясям мaзнинaтa/ вaзелинa и чaк след товa рaзресвaм, зaщото се и рaзресвa по- лесно.
Инaче имaм приятелкa мулaткa, която е с плaтинено русa косa, стои и стрaхотно. Тя и си е крaсивa де, но този тон нa русото и отивa много. Нa мургaвите им стои добре русото, aко е пепелно или тия опушените тонове. Но нa тaя дългa твоя косa, по- добре не рискувaй, тaковa русо е зa късичкa, че искa повече обрaботкa и химия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 646a8735bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

4.   Отиди да фризиор няма да ти вземе повече от 20 лв

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1384403609
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Фризйор.!! Иначе ще я изгориш ще стане метла та и с каквито масла да я мажеш все ще е суха, и ще се чупи това е резултат от изсветляване и боядисване в къщи. Вече от близо 1 год. ходя на фризйор за поддържане на цвета понеже ако почна пак сама косата ми е на 1 блонд или 1 некачествена боя живот. А тези скъпи бой от една само дето и кожата на главата ми не падна такъв пожар имах чувството че гори та на котлона да я бях залепила щеше да е по-добре. Такаче хич не филосоствай че тяхните са некачествени точно те са много по евтини и хубави запомни едно не цената определя боята. Фризйорите знаят най добре какво трябва и какво нетрябва въобще не се мъчи сама моята беше почти до кръста имах хубава коса и от много акъл, и аз като теб сега ми е до рамената айде малко под тях и то супер изтънена а моята си е, и тънка попринцип също.
Недей сама аз ако мога да върна времето ще е супер сега всеки ден се ядосвам къде ми е бил акъла а моята коса въобще не се омазнява вече затова по цял ден я тъпча с всякакви омазнители и ампули и какви ли не глупости ама няма файда вече.

 
  ...


...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 430597fd4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   От 15 г. се боядисвам руса, но не съм била преди това боядисана кестеняво - въпреки това не ти препоръчвам фризьор, защото те без да те питат често смесват обезцветител или много силна боя, за да постигнат мигновенен резултат, а после - после косата ти действително става леш.
Съветвам те просто да си купиш цвят от боите на Гарниер или Лореал (втората е по-хубава, а първата малко по-силна) - АМОНЯЧНИ да са и се боядисвай в избрания от теб цвят три поредни месеци - ще имаш резултат. Препоръчвам ти гами с „пепеляво“ като тъмно пепеляво русо - мисля, че това е цветът, който искаш да постигнеш за теб. Ако след 3 месеца не си харесваш цвета си избери друг нюанс пак за 3 месеца от същата марка и серия, но никога не мени цвета всеки месец и не смесвай различни марки и серии и не ползвай бои за отмиване и безамонячни (запечатват косъма и друга боя не може а хване, а резултат никакъв)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1384403609
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Абе какво я залъгвате трябва с изрусител от който косата гори и също така ставаш рижава и от 24 до 48 часа никаква боя няма да ти хваща на косата след това ще е изгорена и можеш да я боядисаш а фризйор за 1/2 часа ще те направи идеално и ще ти пощади косата. Сама избери а точно амонячните бой горят косата такаче не ги слушай без амонячните се мият пак за същото време както и другите но поне няма след няколко боядисвания да си като с метла на главата.
Аз от черна на руса че сега като избива от корените все трябва да ги горя а жени който поддържат такива коси без да ги горят дават по 100тина лева през седмица две за да ги поддържат без горене но това е твърде скъп лукс такаче довери се на фризйор там най добре биха те посъветвали :)

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 1384403609
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

8.   Авторке тези изрусители в магазините постигат оранжев цват а при фризйорите си има специални неща за да не се получава точно това лисичо оранжево но в магазин тези неможеш да ги намериш! Аз съм много доволна от моята фризйорка тя ми поръчва бой, маски, ампули всичко и са много качествени, просто виж коя фризйорка си разбира че аз бях ходила при една хубул че са махнах преди да ме окипази нацяло че после тази едва ме оправи да не я изгорим много косата ми такаче внимавай не всяка разбира.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 430597fd4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Въпросният „изрусител“, блондьор или както го нарекат там е ОБЕЗЦВЕТИТЕЛ всъщност и до него не се докосвайте НИКОГА ако искате да имате хубава коса.
Точно затова не ходете на фризьор. Те без да ви уведомят ползват подобни продукти, получава се ефект действително ВЕДНАГА, но след 3 измивания косата ви става на клечки.
Ако сами се правите с НЕпрофесионална боя на Гарниер или Лореал задължително амонячна като Лореал е по-щадящата, ви гарантирам, че след 3-4 поредни боядисвания - тоест 3-4 месеца ако се правите само веднъж на месец с боята, ще имате вашия цвят.
Ако не можете да чакате толкова или ви се получат големи петна, разлики тогава нека след 1 седмица повторите боядисването - тоест ако днес се правите, то другата сряда пак и после всеки месец с тази боя. Не ползвайте различни бои, а ако искате друг нюанс - вземете си от същата марка и серия

Фризьорите безспорно знаят как да постигнат цвят, но ще е за сметка на косата ви. Бързата работа е такава, а те нямат друг избор освен да действат агресивно, защото не могат да си позволят да ви разочароват.
Зависи какво искате... , но знайте, че фризьорът има достъп до много силни бои, може да ги смеси отделно в такова съотношение, че буквално да ви обезцвети и после да ви направи цвят, а на другия месец пак сте за фризьор - вижте косите на повечето фризьори на какво приличат - те самите нямат мярка с продуктите

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker