Как да печеля пари? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Как да печеля пари?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1440 пъти
Добър ден!

Аз съм момче на 17 години. Живея в малко селце, което се намира на 5 километра от малък градец. През лятото работя всякакви работи в село - на полето, нося/цепя дърва и тн. Тежестта на работата за мен не е проблем. Израснал съм в такова пространство и откакто се помня - работя. Уча в езикова гимназия и оценките ми са г/д удовлетворяващи. Обичам да пиша. Насочил съм се към философските дисциплини. Преподавам и частни уроци в едно ученическо общежитие, но не получавам пари, понеже г-жата от там смята, че не трябва да получавам, при случай че се сдобивам с практика.
Та, не се чувствам добре като харча парите на родителите ми, и аз искам по някакъв начин да помогна за капиталното състояние на семейството. Не мога да работя в града, защото нямам удобен превоз.
И... Допитвам се до вас, приятели!
Има ли начин да получавам пари, използвайки уменията си по философския цикъл и любовта ми към писането?
Благодаря на всички за отделеното внимание!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 0e6b98e12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Ами на първо място спри да работиш без пари ако искаш да печелиш пари. След 16 г. възраст нямаш проблем да работиш например като сервитьорка, но можеш да даваш и частни уроци по предметите, в които си добра.
Като цяло обаче ако искаш да печелиш пари нагласата ти е добра - с работа става, но си промени малко насочеността, защото с „философски“ науки пари не се печелят - философията може да ти е хоби, да четеш за себе си, но няма да те нахрани. Насочи се поне към Психология или педагогика ако обичаш да преподаваш
Не е иначе твоя задача да издържаш родителите си. Добре е, че помагаш лятото и ваканциите, но твоята основна задача е да се учиш добре, а после ако искаш да продължиш със следване и да се самоиздържаш след като не сте добре финансово, но не е задължение на детето да издържа родителите, а обратно - родителите ти трябва ако трябва две работи да почнат, но до завършване на Средно образование са длъжни да ви издържат.
Един ден това ще е твое задължение към своите деца и затова не си губи времето, а се съсредоточи в твоите задължения на ученичка преди всичко - това трябва да ти е приоритет номер 1 ако един ден искаш децата ти да нямат твоите терзания

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 01be174e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Номер 1, авторът на темата е момче, а не момиче, чети по-внимателно! Авторе, аз съм момиче на 16 и идното лято ще ходя да работя по морето, като сервитьорка. Една приятелка ще ме уреди там и ще работим заедно. През учебната година не знам с какво може да се занимаваш, тогава по-добре просто се концентрирай върху учението си, но лятото може да потърсиш работа в града. Продавач, барман или нещо друго, може и обяви в нета да разгледаш. Ако имаш близки познати и приятели там може да ги помолиш да отседнеш там за 2 месеца, даже и може някакъв наем да им плащаш, ако така ще се чувстваш по-комфортно и не като натрапник. В училище учиш някакъв език, нали? Даже може би повече от един. Може да даваш някакви частни уроци, но като цяло не трябва да се чувстваш длъжен още от сега сам да се издържаш. Щом родителите ти са преценили, че искат дете, то би трябвало да са си направили сметката дали ще могат да ти осигурят добър живот с доходите, които получават. След като завършиш средното си образование е по-нормално вече сам да си работиш и да се издържаш, и въпреки това те пак трябва да ти помагат, ако имат възможност. Но поне до завършването на 12 клас те трябва да поемат твоите разходи, не се чувствай виновен и така, сякаш си в тяхна тежест. Потрай още година-две, докато завършиш 12 клас и ще се махнеш от селото. Предполагам, че искаш да учиш висше образование в някой-по-голям град, нали? Едва ли ти се стои цял живот в това малко селце откъснат от цивилизацията. Не бързай толкова с работата, продължавай лятото да работиш, помагай на родителите си с каквото можеш, но финансовите задължения към теб са изцяло техни.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 01be174e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Номер 1, авторът на темата е момче, а не момиче, чети по-внимателно! Авторе, аз съм момиче на 16 и идното лято ще ходя да работя по морето, като сервитьорка. Една приятелка ще ме уреди там и ще работим заедно. През учебната година не знам с какво може да се занимаваш, тогава по-добре просто се концентрирай върху учението си, но лятото може да потърсиш работа в града. Продавач, барман или нещо друго, може и обяви в нета да разгледаш. Ако имаш близки познати и приятели там може да ги помолиш да отседнеш там за 2 месеца, даже и може някакъв наем да им плащаш, ако така ще се чувстваш по-комфортно и не като натрапник. В училище учиш някакъв език, нали? Даже може би повече от един. Може да даваш някакви частни уроци, но като цяло не трябва да се чувстваш длъжен още от сега сам да се издържаш. Щом родителите ти са преценили, че искат дете, то би трябвало да са си направили сметката дали ще могат да ти осигурят добър живот с доходите, които получават. След като завършиш средното си образование е по-нормално вече сам да си работиш и да се издържаш, и въпреки това те пак трябва да ти помагат, ако имат възможност. Но поне до завършването на 12 клас те трябва да поемат твоите разходи, не се чувствай виновен и така, сякаш си в тяхна тежест. Потрай още година-две, докато завършиш 12 клас и ще се махнеш от селото. Предполагам, че искаш да учиш висше образование в някой-по-голям град, нали? Едва ли ти се стои цял живот в това малко селце откъснат от цивилизацията. Не бързай толкова с работата, продължавай лятото да работиш, помагай на родителите си с каквото можеш, но финансовите задължения към теб са изцяло техни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c85cb651fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Хаха, коментар 1 ме уби - "сервитьорка" вика. Според теб дали момиче е писало темата - "Аз съм момче на 17 години... работя всякакви работи в село - на полето, нося/цепя дърва" - поне четете преди да философствате! Иначе за останалото си прав/а.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ae06e2a6a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От автора: Най-вероятно номер 1 се е объркал и не е кой знае какъв проблем. Та, моите родители ме издържат много добре, даже предобре. Но, все пак искам по някакъв начин и аз да печеля пари. Благодаря на всички писали. Към лятото може би ще актуализирам въпроса си! :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 7313cf61cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ако искаш да печелиш много пари стани наркотрафикант

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker