Собствен бизнес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Собствен бизнес
преди: 8 години, 29 дни, прочетена 1945 пъти
Здравейте!
Имам нужда от помощ - отваряне на кафене... Имам идея да отворя собствено кафене, но нямам опит в това. Ако има някой запознат с условията, документите и организацията моля да пише.
Преди време имаше проекти за малък и среден бизнес и подобни финансирaния, но не знам дали обхваща подобни проекти. Целта ми е да отворя кафене, в което да има около 10 души персонал с приблизително 10 маси и 5 сапарета. Има ли финансирания за подобен проект, бихте ли пратили информация? Моля ви за съдействие :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 28 дни
hash: 954cc2132a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма финансиране. Отиди в счетоводна кантора и питай. Ще ти обяснят какви документи ти трябват. Преди това си намери помещение. Документите са най-лесната част.

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 735cd461e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За търговски дружества не отпускат субсидии, ако го извъртиш по друг начин може би ще мине.

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 210966dc70
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Задай си следните въпроси:
Каква е визията ти за кафенето?
Защо хората ще идват в моето кафене?
Кои ще са те?
Къде ще е кафенето?
Как ще го финансирам?

"Целта ми е да отворя кафене, в което да има около 10 души персонал с приблизително 10 маси и 5 сапарета. " - Целта ти е да отвориш кафене, но броя на работници, маси, сепарета, са по-скоро техническа подробност. Реши много внимателно, какво кафене искаш да имаш точно. В България, кафетата са често И сладкарници, барове, пивници, пицарии и прочие.
Зависи какви хора ще искаш в кафето си. Може да си кажеш, моето кафе ще е за всички, но истината е, че досега не съм видял кафене, в коеот да ходят "всички", освен ако не говорим за малки населени места, без особено голям избор. Внимателно избери, коя клиентста група се решиш да преслведваш. Младите често ходят на кафета, но те рядко се задържат на определено място, нямат достатъчно средства и ако заведението ти е много шумно и пълно, може да отблъсне по-възрастните клиенти, които от своя страна имат повече пари, но предпочитат по-спокойни места и често са готови да ги посещават с години.
Как смяташ да се сдобиеш с кафене - дали ще вземеш вече готова такова, дали ще е франчайз, дали ще е нещо изцяло ново?
А до въпроса с финансирането - Освен ако нямаш завидни финансови средства, вариантите са ти три - банка, инвеститор или и двете. Банките са най-бързия, но и рисков вариант. Ако заведението ти потръгне, рискуваш доста лоша кредитна история. Разбира се, ако потръгне и успееш да си изплатиш дълга към банката, цялата печалба ще е изцяло твоя. Инвеститорите са противоположния вариант. Тук някой друг става съсобственик. Много е важно, да имате формален договор за задълженията и правомощията над компанията си. Хубавото на този вариант е, че тъй като нямате дългове, заведението може да работи на загуба известно време, което е често срещано. Трябва да мине известно време, за да се отвърдите на сцената, както и да подобрите различни аспекти. Особено е вярно, в твоя случай, ако тепърва започваш. В този случай, дори и заведението да има висока печалба, в най-добрия случай ще трябва да я делиш с някого, а в лошия, няма да имаш и пълен контрол над бизнеса. Съвет - избягвай хора, за които нямаш идея какви са и защо са. Добрия инвеститор трябва да е човек с чисто съдебно минало, ясен произход на парите и да е уравновесен човек, че току виж са ти навлекли един куп неприятности.
Това са вариантите ти за финансиране.
Слдващия въпрос - Как ще се справиш с всички закони, разпоредби, счетоводство и прочие?

Истината е, че трябва да имаш и изходен план. Ако заведението ти не върви особено добре, може би ще е добре просто да ограничиш загобите и да го дадеш на някой друг. Дори и да потръгне, говорим за постоянна работа и обвързаност. Ако имаш 25 служителя, за които носиш отговорност, както постоянен поток от клиенти, сметки, различни държавни разпоредби и прочие, в един момент, може да решиш да си дадеш почивка и да продадеш цялото заведение, ако стане успешно.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 25 дни
hash: 86079e8567
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като прочетох №3 и се отказах от кафенето(не съм автора).
Ама до автора - доколкото знам приготви 20 000 нещо си най-малко и тогава мисли за бизнес...
С други думи бизнес се прави с пари.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 6c7c9d8803
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не си много наясно какво точно искаш и 10 души персонал, как реши, че ти трябват толкова? Знаеш ли само заплати и осигуровки, толко прави това а месец? Създай си ясна визия, бизнес план какво точно искаш, как ще го постигнеш и колко ще ти струва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker