Некоректен работодател - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Некоректен работодател
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1553 пъти
Привет! Ще се радвам да ме посъветвате, тъй като съм млад човек без дълъг професионален опит и още има много да уча. Моля, ако не проявявате интерес или смятате да ме съдите и упреквате за доверчивостта ми, подминете следващите редове. :)
Кандидатствайки за позиция към съответната фирма, бях одобрена. Работата е в сферата на телекомуникациите. Съгласих се да започна без предварително обучение, тъй като управителката ме убеди, че ще се уча достатъчно интензивно и пълно в процеса на работа. Поискаха ми да подготвя обичайните документи-медицинско, свидетелство за съдимост, копие от диплома и лична карта, трудова книжка. Тъй като документите се изпращат до София, отне време (доста по-дълго от обичайното), което аз прекарах в обучение за длъжността (за да имам законно право да прекарвам на работното място) само за да ми се обадят в деня за почивка и да ми съобщят от София, че не съм одобрена и ще си получа документите обратно. Не изтъкнаха причини защо, а управителката каза само че ще се погрижи да си получа документите. Не се извини нито за некоректността на фирмата към мен, нито за това, че по време на обучението бях оставяна на самообучение (тъй като тя имаше навика често да си тръгва с по 4-5 часа по-рано или да си взима почивки). Не вдигнах скандал, защото искам да съм сигурна, че ще си получа документите обратно, както съм ги изпратила. Трудно е направя каквото и да било без подписан трудов договор, посъветвайте ме какво мога да направя, за да компенсирам поне донякъде нередностите към мен (и да им създам проблем), за да ми олекне поне наполовина?
П. С. Това, че приемам негативния опит в тази ситуация като ценен за последващо кандидатстване за работа, не трябва да ме кара да се примирявам с нередностите, които и без това са прекалено много в нашата мила държава. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 8 месеца
hash: e2d3ea7bbf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз не виждам нищо нередно. Не си имала договор, нито си почнала работа. Не се ходи на обучение преди да е подписан договор. Сама си си виновна, пък искаш да им правиш и проблем. Стига с такива селски номерчета.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 43a97964ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   предполагам, че става дума за някой от мобилните оператори. нищо не можеш да направиш, защото по никакъв начин не можеш да докажеш, че си работила там. можеш да пуснеш жалба до инспекцията по труда, че си работила без трудов договор, но можеш ли да го докажеш?
Ж45

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 0ea1fe9001
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Е, поне си получила безплатно обучение.
Вероятно управителката на своя глава ти е казала че ще започнеш без още да си удобрена от "Човешки ресурси". Като са получили документите ти явно са преценили че не си техния човек и не са ти пуснали договор, независимо от обещанията които управителката ти е дала.
Това е често срещана практика за съжаление, особено когато ЧР са в централния офис а ти кандидатстваш в някой забутан клон.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 00ecf4e5ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Преди да подпишеш не започвай работа.
За тази позиция няма какво да правиш.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 9d6393651c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Това си е тяхно право. Същото като започнеш работа и решиш да се откажеш от позицията като видиш реално, че тя не е за теб, а работодателя вече е инвестирал време в теб.
Не е приятно, особено това с документите, но продължаваш напред и това е. :) Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker