Справям ли се в живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Справям ли се в живота
преди: 6 години, 5 месеца, прочетена 1995 пъти
Здравейте. На 33 години съм мъж. Завършил съм икономика в Свищов. Работя също в тази сфера. Заплатата ми е около 1000 лева на месец чисто. За 3 години и половина съм спестил 15000 лева. Не знам дали е добре. Все още не съм женен, но имам сериозна приятелка. Колегите ми са едни ужасни селски пръчки с простотия отблъскваща дори мъж. Работя само заради заплатата. Според вас това добре ли е, зле ли е не знам. Мисля за някакъв бизнес. Имам колеги след като завършиха средното станаха военни, по мисии ходиха и оттам дръпнаха в живота. Понякога мисля дали не трябваше да поема по този път. При не всичко е бавно с много работа, много учене. Не знам как ви се вижда, ще се радам да чуя мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 5 месеца
hash: cdf5819c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много си сладък! Ние с мъжа ми нямаме един лев спестявания. Но нямаме и задължения. Обикаляме света, веселим се с приятели, не пропускаме ново театрално представление, интересен концерт, купуваме книги постоянно, каним приятели на вилата (нашите купони са легендарни!), пътуваме при всяка възможност, имаме милиарди близки семейства, разкошна цветна градина с над 250 сорта рози, занимаваме се и с благотворителност (построихме параклис, подпомагаме и приют за стари хора), винаги участваме във всякакви народни веселби - утре мъжът ми ще скача в река да лови кръста на Йорданов ден, а аз вече съм приготвила баницата и погачата... С една дума - живеем с хората до нас и сме самите себе си. Нямаме една стотинка като спестявания, но сме здрави, весели и градивни хора. Всичко, което печелим, се инвестира - или в дома ни, или за полза на някой друг, или за пътешествия. Много сме щастливи! Възможностите валят! Аз започнах още една отлично платена работа, съпругът ми, не щеш ли, попадна на предприемчив съдружник и имат страхотни перспективи пред бизнеса си. Ако просто се отпуснеш, авторе, нещата ще се наредят. Остави се на течението. Обичай, бъди обичан, прави лудории, глези се, скочи с главата надолу в живота.... и всичко ще се нареди. Ние с Антон 15 000 лева бихме ги похарчили за бутилка шампанско "Дом Периньон". Не защото сме богати, а ей така, за тръпката от щуротията. После може хляб и сол да ядем. Но след това отново ще ги спечелим тези пари, с абсолютна сигурност. Просто Вселената е устроена по този начин. Тя е нещо като "рум сървис": каквото поръчаш, това ти се носи. Внимавай обаче, какво поръчваш! Ако искаш пари, ще получиш пари. Ако искаш любов, ще получиш любов.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: f55b2a07cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като чета всичко ти е наред и се справяш по-добре от повечето хора в България със сигурност :)

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: a0095953ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това е твоят живот - не го сравнявай повече от необходимото с този на другите хора. Това само ще те направи по-нещастен и по-несигурен. Дали се справяш добре, само ти можеш да знаеш. Все пак ти си знаеш към какво се стремиш. Трудно ми е да повярвам, че някой непознат може да оцени какво си постигнал или не, след като единствено ти имаш представа какво искаш да постигнеш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8a45ff6251
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хвалиш ли се или се оплакваш, ти с какво живееш че спести, ми тогава значи доходите в бг са много големи даже, от какво не сме доволни... нямам думи за бг посредственост. С такива примитивни млади хора какво очакваме

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: be5c75e2fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   1 Откъде ще имаш 15 000 лева, който да дадеш за бутилка пенливо вино, но няма да се водиш в графа "богати".
Съжалявам, но за да може да се подържа това ниво на прахосничество, то се изискват огромни доходи, много над тези, които втора е посочил. Вила за купони, параклиси, редовни екскурзии, огромни градини - Това са 6 цифрени разходи на година.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: e7c5325289
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора

С нищо не се хваля, напротив, притеснен съм. Събирам пари за жилище. Преди да ме наречете примитивен и да ме питате как спестявам, ами така, всеки ден ставам в 6 часа и по 10 часа на ден зяпам в компютъра и правя сметки. Незнам вие на каква възраст сте понеже смятате че съм млад, но за младите хора не е лесно днес. Никаква сигурност за утрешния ден, не е като преди 30 години. Няма нито ведомствени жилища, нито почти безлихвени кредити, нито работа която да е сигурна. Така че преди да ме наречете примитивен знайте че аз съм интелигентен човек, който си изкарва парите с работа и то работа с голяма отговорност.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 28059cb11a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторе а ти щастлив ли си от живота който водиш? Щото в крайна сметка това е най-важното. И не гледай в миналото, каквото било било.
Ти осъзнаваш ли че описа мечтата на половин България в момента?
Стабилна работа, читава заплата, СПЕСТЯВАНИЯ... и то в България!!!

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: be5c75e2fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   4 - Освен обидата, не разбрах какво искаше да кажеш ...

Авторе - Смяам, че засега си добре, но вярвам, че можеш повече.
Виж, аз бих си потърсил по-добре платена работа. Хипотезта ми е, че на месец харчиш малко над 500 лева на месец, освен ако ннямаш и странични доходи. Опитай се, да се преквалифицираш и да намериш по-добра работа. Все пак, вече имаш стаж, а имаш и 15000 лева, както и касата за безработица, в случай, че шефовете ти не им се понрави това, че искаш да водиш по-добър живот. Няма да ти е толкова трудно.

 
  ...
преди: 6 години, 5 месеца
hash: 8e01e9ed47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Справяш се добре, повечето хора са като теб, не особено добра работа, тъпи колеги, стрес. Това, което мога да те посъветвам е да отделяш повече време за себе си-спорт, хоби, пътуване каквото ти харесва. Взимай си почивки по-често.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 месеца
hash: c74cda79ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, много условен въпрос. Справяш се много по-добре от много хора и много по-ле от също много хора.
Харесва ли ти това, което правиш?
Чувтваш ли се комфортно с настоящия си доход?
Ако не е така, промени нещо. Аз преди три години бях в подобно на твоето положение. Но работата ми беше скучна, парите не ми стигаха и затова напуснах, смених изцяло професията и в момента ми е по-интересно и изкарвам повече. Имам амбиция да се развивам и нагоре. Парите не са всичко, много е важно удовлетворението от работата. Приятелите ти са отишли на мисии - окупатори, помагащи на американските корпорации да крадат петрол. И на американците да избиват жени и деца. Аз такова нещо няма да направя, колкото и да ми плащат. Няма да мога да се погледна в огледалото.
В личен план явно си успял. Имаш до себе си жена, с която се обичате. Голям успех е да намериш подходящ човек.
Успех!

 
  ...

...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: fc8feba762
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Защо питаш нас, дали ти се справяш добре? Това трябва ти да го знаеш. Важното е ти да си щастлив и да се чувстваш добре. И не всичко е пари, но така като гледам за теб това е главна цел, тъй като това за 3 години не са никак малко спестени пари, а и заплатата ти не е кой знае какво.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 9a7d172700
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Да спестиш 15 хиляди за три години и половина при такава заплата е настина много. Аз не бих могла да се вместя в бюджета, който си имал на месец, а камо ли да си подаря екскурзийка или билети за концерт. В интерес на истината две години преди и две години след като си купих жилището не пътувах и не си позволявах глезотийки. Така че предполагам състоянието е временно и е в името на мечтаната покупка. Не знам в кой град живееш, но ако си спестил около 20% от сумата за жилището, започни да се оглеждаш за оферти. Попитай и семейството и приятели, дали ще ти помогнат с пари. С приятелите внимавай, че да не си развалиш отношенията. На мен приятелите ми предложиха помощ и аз се възползвах. Общо взето парите от тях отидоха за нотариалните такси и им дадох ясно обещание, кога ще ги върна и си го спазих.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: d62777ae51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И аз съм завършил там. Ако не е тайна с какво се занимаваш и къде

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker