Сервитьор на морето на 17 - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Сервитьор на морето на 17
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1472 пъти
Здравейте! На 16 години съм от Русе. Това лято ставам на 17 и си мисля да замина за Варна да работя като сервитьор/барман. Имам сертификати B1 за английски и немски. Някой знае ли каква заплата ще получавам на 8 часов работен ден без бакшишите и с бакшишите? Интересува ме, за да знам дали въобще си струва да ходя. Ще съм много благодарен, ако някой с опит ми сподели и ако публикуват историята. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: a2f198cdd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Над 1000лв според мен с бакшиши.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 87a3173973
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип не пиша в този сайт, но тук вече имам какво да кажа.
Та, здравей! Аз съм на 18 и миналата година (т. е на 17) работих като сервитьорка, не във Варна, но в друг ''морски'' град. Няма да казвам кой е.
Накратко - за 2 месеца и половина изкарах точно 2000 лв без бакшиши. Бакшишите за два месеца да са били към 400-500 лева. НО! Работих АБСОЛЮТНО всеки ден - нямах нито един почивен ден през тези пет месеца. Плюс това, уж трябваше да са ми по 7 часа смените, а понякога изкарвах и по 12-часови смени. почти 12 часа на крака, наляво-надясно, напред-назад... помисли си дали ще се оправиш. Защото и при теб шанса да ти се увеличат смените не е малък - много често има такива случаи. През този период живеех със семейство и много рядко ги виждах, а като ме виждаха постоянно ме питаха дали съм болна или дали съм добре, защото от стрес и работа буквално бях станала на скелет-панда с тъмни кръгове под очите. Държаха ме на работа до 12. 30 - 1, а бях и на смени - едната от 12, което е добре, но когато си от осем сутринта и се прибереш в 1 часа...
Също така, едно 90% от чужденците са рускоговорящи - хора, които говорят английски (или искат да говорят английски) са рядко срещани. Германци също не идваха чак толкова, само два-три пъти за цяло лято. Това ми беше най-гадната част от работата - когато не говориш руски, рускоговорящите много често се държат с теб като с лайно. На мен са ми се подигравали направо в лицето, защото в първите ми дни бях съвсем шашната и не разбирах много неща от езика. Плюс това много често настояват за човек, който говори руски и отказват да им сервира човек, когото не говори този език. Не знаех, че може да се почувстваш дискриминиран в собствената си държава, ама явно може :Д Та, тук си прецени дали искаш някакви хора да се държат с теб като с някакъв от ниската класа.
Когато си сервитьор, като цяло, много хора се държат с теб като с някакъв роб, може би поради тази причина не бих го работила пак. А за шефа ми и част от персонала направо няма да отварям дума.
Много малко хубави неща имаше в тази работа. Изкарах повече пари, отколкото съм изкарвала за предишните две лета, в които работих, взети заедно, но и ми се изпилиха нервичките и психиката ми доста пострада. Честно казано, за работа в такива условия, не мисля, че си струваше.
Това е лично мой опит, разбира се, но ти си прецени вече.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 83a93f58e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Извинявай, че не е по темата, но и аз съм от Русе. Владея добре английски и бих желала да си изкарам сертификат, но не съм запозната с нещата, а и нямам никой близък, който да ме информира в тази сфера. Как е възможно? Ж15

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f80b926007
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Без баакшишите, почти нищо, понеже въобще няма да ти плащат. Хващат като вас пубери, дават им храна, та да могат да продължат да робуват, ама пари няма да видиш. Те като няма къде да ходят, стоят си и бачкат.

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5f3e4e79d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Благодаря за отговорите! Относно номер 3. Уча в немската гимания в Русе и там имаме да държим изпити по идвата езика- немски и английски. На който ти дават сертификат с нивото, което си взел. 12 клас се взема C1 и може дори да учиш в университет в Германия, все едно си германец. Иначе, ако искаш да вземеш сертификат, питай из езиковите школи. Изпитът не е толкова труден. Просто си има формат и трябва да учиш по формата на съответния изпит на който ще се явяваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker