Каква професия да избера? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Каква професия да избера?
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1896 пъти
Казват, че ако направиш хобито си професия, то ще си най-щастлив. Но за разходки сред природата, гледане на сапунки, екшъни, анимета и писане по форуми не плащат.

Та сега сериозно, аз съм по-скоро артистичен човек, но по стечение на обстоятелствата послушах нашите и имам бакалавър по Бизнес и магистър по Комуникации, което е нещо като IT-лайт версия. Имам каран курс по HTML, но като цяло не съм от типа на програмистите. Обичам изкуството, но то не храни. Като дете много обичах да рисувам на компютъра, да създавам логота, уеб страници и все още това ми е страст. Пиша и поезия и до днес, но това може като допълнителен доход да е - да пращам текстове да речем на Криско или Анелия да ги пеят. :)

На кръстопът съм по кой път да поема. За сега като че ли съм се насочил към графичния дизайн, защото е вид изкуство, но особено в чужбина е доста търсено и може да си намериш работа, която да плаща добре. Други неща, които харесвам са да ходя по къщи и апартаменти и да се срещам с хора - т. е. работа с недвижими имоти или продажби на луксозни стоки. Така може да се завържат много влиятелни контакти чувам. От друга страна колегите няма да са свестни, защото в продажбите работят прекалено компетитивни хора, готови на всичко за издигане. Същия тип е и в големите международни фирми, особено тук в счетоводните и финансови отдели.

Харесвам и природата, но като хоби, ако съм горски ще ми писне в един момент от скуката. Обичам да комуникирам с хора по работа, но не ми харесва да работя в кол център, където все ми се оплакват. Последните ми работи са в счетоводните отдели на големи компании, които седят добре в сивито, но аз мразя Екселски таблици, бази от данни, анализи и подобни неща, не са за мен. Всичко е някак изкуствено, изглеждам добре в официални дрехи, но я няма човещината като че ли сред повечето работещи тук - всичко ми е двулично и повърхонстно като човечност. Моля ви за съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: caf48d85fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е точно програмист не избирай. Просто вече желаещите да са програмисти са толкова много че учих 2 години във софтуерния и 6 месеца вече не мога да си намеря работа...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 68ef9239b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съвет - дръж се като мъж...

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 3cae8cf2b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Интериорен дизаин

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7859f914cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Започвам да чета и още в началото виждам ограничението, което сам си поставяш. "за ражходки в планината, гледане на анимета и т. н никой не плаща" я пак си помисли? Казваш, че имаш изкаран курс по хтмл. Интересуваш се от програмиране. Ами ако се научиш да създаваш анимационни филми? А знаеш ли колко хора изкарват пари като се разхождат в планината. Водачи на групи, които организират походи в планината, Екскурзоводи и т. н. Има само един най-важен фундаментален въпрос за всеки човек и този въпрос е "кой съм аз и защо съм тук" да разбереш кой си, какво харесваш, и да откриеш това, което ще направиш тук. Живота е кратък и повечето хора го пропиляват правейки неща, които не искат, а накрая съжаляват за пропуснатия си живот. Ти искаш да изкарваш пари, да се фукаш пред хората, че работиш престижна професия или искаш да оставиш следа след себе си и да направиш нещо велико за хората и за себе си? Ще ти кажа нещо много важно, което се надявам да оцениш. Най-лесния начин да откриеш мисията си е да разбереш кои са хората, на които се възхищаваш и да си отговориш защо. Второ коя е професията, която би избрал, ако знаеш, че 100% ще успееш. След отговорите на тези въпроси може да си кажеш (ама аз съм прекалено малък за да имам толкова големи цели) тогава си спомни думите на Айнщаин "Човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му"

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 32b34dc1bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Започни това, което ти е най на сърце! Например с графичния дизайн, това не е лоша професия и е платена. Ако те бива и ти харесва, давай! Можеш и допълнително да си изкарваш доходи и с други неща писане на текстове и т.н. в свободното време. Успех!

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: e132d1245d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе човек, вземи се в ръце.
От написаното оставам в впечатление, че обичаш да плампаш вятър работа. Каква е причината да приключи работата ти в онези сетоводни отдели?
Нещо ми се струва, че искаш лесна и мека работа, без никакви качества.
Ами не става, освен платената по гръб.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 5eb4d39e40
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   5, ами това е, че много неща са ми присърце - графичен дизайн, уеб дизайн (но там ми харесва само атрактивната, творческа част, иначе HTML ми е малко скучен, но все пак по-интересен от програмирането напрамире, просто съм тип творческа личност, а не логическа хаха), природа, апартаменти и къщи, луксозни стоки (като художник оценявам блясъка), учил съм в художествена паралелка, в рисуването винаги повече ме е бивало в подбор на цветовете и изработка на банери, ретуш с Фотошоп, изработка на лога и подобни.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 25a53e666d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ами давай, какво чакаш? Щом ти харесва постарай се! Стани експерт в графичния дизайн. Какво да ти кажем друго? Един фотошоп ти трябва и още няколко програми, малко естетика и т. н има книги, има материали, има курсове, започваш да учиш и това е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker