Надомна работа ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Надомна работа ?
преди: 6 години, 11 дни, прочетена 1785 пъти
Имам предложение за много добре платена надомна работа.
Имам B. S. по Компютърни Науки и работя от 4 години като програмист в чужбина.
Предложеното заплащане е малко по-никсо от сегашното ми, но условията са, че трябва да съм в централният им офис, не по често от веднъж месечно. Заплащането, за България е огромно, особено ако се вземе под внимание и пакета акции, а и не вярвам, че нормален човек, би имал финансови затруднения, особено, ако е като мен и пести, да има за по 3 години напред. Тъй като искам, да съм по-близо до семействтото си, смятам, че е време да се преместя обратно в малкия си провинциален град.
Планът ми е, да се прибера в България и да работя от вкъщи. Като за начало, може да поживея при родителите си и да се реинтегирам към старата си среда.
Но имам въпроси, към хората, които са работели или работят по подобен начин:

1 - В кои часове работите? При нас условието е, да сме на линия кякъде между 5 a. m и 5 p. m CET, но истината е, че ми казаха, че работя, когато мога, тъй като нямаме фиксирани часове, всичко се измерва в изпълнени задачи. От това, което рабрах от други работещи, в централния офис, повечето са програмисти и са наясно, което по колко време отнема. Разликата е, че трябва да пиша малко по-дълги коментари в Git.
2 - Как се оправяте с приходи, данъци и осигуровки. Бъдещият ми работодател има офиси в сегашния ми град, където е възможно да ми се плащат всички данъци и осигурвоки, без значение, къде живея в момента, но работата е, че с пъти по-високи от родните и не знам, какво да правя.
3 - Как се справяте с това, да сте винаги вкъщи? Все пак, предполагам, че ще работя поне по 6-7 часа на ден. Но също така, там ще спя 8 часа и там ще си почивам.
4 - Как се концентрирате? Планувам, да превърна една стая, която да се ползва само и единствено за офис, защото просото ми е невъзможно, да се концентрирам в спалнята или хола, когато работя.
5 - Социален живот? Как се справяте с това? Все пак, по-цял ден вкъщи, колегите в чужбина и много малко хора, с вашата работа и хобита в града... няма да е много леко?
5 - Мислите ли, че е добра идея? Бихте ли го препоръчали на приятел?

Дори и да не задържа работата, пазара на труда в сегашният ми град е много благоприятен, а имам достатъчно връзки и стаж.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 10 дни
hash: 1a0728f575
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Фрийлансър съм и мога да ти кажа, че това е страхотно. Такава съм от 6 години и не ми е омръзнало.
1. Аз работя предимно с българи, понякога ставам в 5, а понякога си лягам в 2. Мен никой не ме следи кога си лягам и кога ставам, важното е да съм изпратила имейла с проекта си до определен ден и час. Мога да работя 5 дни по 12 часа и в петък например да не работя. При мен това положение е по-различно, но предимно работя вечер, през деня съм с детето си.
2. Плащам на счетоводител.
3. Работя от вкъщи вече 3 години (първите три работих от офиса ми, вторите три години съм изцяло вкъщи) и това не ми пречи. Имам и офис и служител, където се приемат поръчки и на място (не само по имейл). На мен лично не ми пречи да съм вкъщи, разбира се всеки уикенд вече съм полудяла и сме някъде със съпруга и детето. Крепи ме и идеята, че имам офис, замествам служителката понякога. И аз смятам, че е малко депресиращо това да си винаги вкъщи. Има офиси, които се ползват съвместно с други хора като теб - особено в София. Поинтересувай се. Освен това може да забягваш към вилата, ако имаш такава. Някое село, спокойно местенце. Нека другите да ходят на работа от 8 до 5 и да трябва да са в града :)
4. Нямам стая за работа, концентрирам се навсякъде, работила съм и в спалнята легнала (ако ме боли гърбът). Но ако ти е по-добре, устрой си такава :)
5. Не ми пречи, имам дете, всяка секунда ми е запълнена :( От познатите ми аз само работя така и е ужасно, но се запознах с хора от дейността си, също фрийлансъри.
6. Страхотно е!!! Препоръчвам на всеки! Не е толкова отчайващо. Като станах фрийлансър, просто се случи, страхотно е, не съм го мислила толкова, господар си на времето си, водиш детето на лекар, на училище, спиш до 10, ако имаш късмет... Вършиш си всякакви свои неща.

 
  ...
преди: 6 години, 9 дни
hash: 6b3fa97bc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1. Работя по всяко време, когато ми е удобно и се чувствам в кондиция. Достъпът до системата не ми е ограничен в никой часови диапазон.
2. Работодателят ми ги поема. Не съм се занимавала с документация от години.
3. Чудесно се чувствам! В долната точка уточнявам и правилния подход. Ако домът ти е твоята крепост, то това че спиш и работиш в него, няма да те влуди. Все пак отбелязвам, че има хора, които НЕ МОГАТ да работят по този начин в никакъв случай. Имам приятелка, която е наета да работи от дома си, но тя с нейни лични средства си плаща наем на офис помещение в бизнес сграда, за да има достъп до хора и да не се чувства самотна.
4. Правилно си решил за офис у дома. Работила съм и в хола, работила съм в спалнята, работя си в момента в моето си домашно офисче. Това е най-удачния вариант. Като се помещавах в хола - не можех да почувствам, че релаксирам като не работя, защото съм на сантиметри от работното си място. Като преместих нещата в спалнята - заспивах и се събуждах с работа. Просто беше толкова близо до мен... А сега затварям вратата на офиса и вече не съм на работа. Може да е една дръжка разстоянието, но на психологическо ниво ми влияе.
5. Аз не искам да говоря за работата си в свободното време и не търся хора, които искат да говорят за нея. От една страна заради всички декларации, които съм разписала за поверителност. От друга страна, защото работя достатъчно дълго и мислите ми се занимават с работа прекомерно много. Нямам никаква необходимост да обсъждам казуси, проблеми и задачи. Така че не знам какво би било, ако исках да говоря за това. Социален живот проимах след като си взех куче. Запознах се със страшно много хора, с някои от тях вече ходим заедно на почивки пък и гаджето така си срещнах. В общи линии иначе аз съм комуникативна и не съм страдала от липса на запознанства, но ми е трудно да вляза в общност. Кучкарите са си общност и те карат да чувстваш, че имаш социален кръг. Избери си някакво занимание, което ти харесва и се захвани с него. Няма да ти давам препоръки, но се стреми към нещо, което не е самотно и оформя общност от хора със сходни възгледи и идеи.
6. Не бих препоръчала работата от вкъщи на всеки. Повечето ми приятели не се чувстват комфортно като останат сами със себе си. Аз обаче обожавам да бъда в собствената си компания и ми е изключително комфортна тази ситуация. Но има хора, които не могат да си организират времето, ако няма кой да ги следи; които не могат да се наканят да започнат работа като нямат официално начало и т. н. Това не е за всеки.

 
  ...
преди: 6 години, 8 дни
hash: ba14f3e666
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Благодаря ви за отговорите! Ще са ми много полезни!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker