Не мога да работя 8 часа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не мога да работя 8 часа
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 4761 пъти
Здраейте,

Момче на 20 години съм и открих, че имам един проблем - не мога да работя. Не че не искам, но просто не мога да изкарам един 8-часов работен ден. Ето каква ми е ситуацията: днес ми беше така да се каже оървият работен ден. Личен асистент на дядо ми. Работата е свързана с маркиране на овце. Доста е неприятно. Предстои ми да подпишем граждански договор и в следващия един месец ще трябва да посещаваме кошари и да маркираме овце. Не знам как ще го издържа. Работата почти никога не е по 8 часа, но понякого се случва. Днес беше 3. На мен в момента не ми трябват пари, просто искам да видя какво е да се работи. Наясно съм, че хубава работа няма и на никого не му харесва да работи. Но се замислих - щом сега не мога да издържа 3 часа, как ли ще издържам 8 часа, когато си намеря друга работа. Какво да правя? Ще свърша на улицата. Моля, дайте ми съвети.

Благодаря предварително.

Моля редакторите да публикуват темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: c13856d5f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Миличък, трябва да се напънеш и да преодолееш това "не мога". Ще стане насила за седмица-две, след това ще свикнеш - както ума ти, така и тялото ти ще се нагодят.
Ако не можеш да се фокусираш 8 часа върху едно и също е вариант да си търсиш две работи за по 4 часа, НО тогава по-трудно ще излизаш в отпуски.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 84f4d90fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Баце, и аз не мога верваи ми!
Ако има кой да ми дава по 1000 лева на месец ще си седя у нас, даже 500 лева да ми дава, пик горницата ще си я изкарвам!

Аман от мързеливци! На 20 години открил че не може да работи... Ама социални искаш сигурно а?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 348ab9d4e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не разбрах - нещо от психологическо естество ли ти е проблема, или физическо???
Ако тази работа не ти харесва / все едно мен да ме накарат да доя крави - ужас /, огледай се какво те влече, какво ти се удава.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 46f6273684
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Човек свиква. Е, да доста е уморително, особено когато го правиш в продължение на години, но ако ти все още имаш избор дали да работиш или не, то повечето от нас нямат и, ами свиква се. После през уикендите гледаш да наваксаш със съня, през отпуските пък наваксваш със забавленията и така. Преди години когато почнах първата си работа и аз бях ужасена как ще изкарвам всеки ден по 8 часа, ама сега вече не ми прави впечатление. Най-тъпо е, обаче когато нямаш работа. Хем стоиш в офиса, хем нямаш нищо за правене и ти се струва, че времето сякаш е спряло. Докато когато си зает, това да свършиш, онова да свършиш и то станало време да си ходиш. Така, че лично за предпочитам да имаме работа.
А и предполагам на теб ти е тъпо, защото работата не ти е интересна, ако правиш нещо което ти е присърце, мисля, че времето ти ще минава доста по-бързо. За това ти пожелавам в бъдеще да се занимаваш с нещо което обичаш и ти е интересно и тогава тези 8 часа няма да ти тежат толкова.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 42ce4c484a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз мислех първоначално, че не мога, не че... не исках. (момче на 20 съм също)

Започнах работа в р-т за бързо хранене и първоначално взимах смени по 8 часа след това минах на 10, после на 12 и до преди няколко дни взех една смяна дневна и нощта. Навъртях 18 часа в ресторанта. И да ти кажа честно... МОЖЕ и още как. Но разликата е, че на мен ми е интересно и ми носи наслада да видя как с моите действия съм допринесъл за нещо. Особено след като вече ме повишиха на пост - Мениджър.
Сега се захващам с други неща, които ще ми взимат ОЩЕ повече от времето дори. Но ги правя тези неща, защото ми е интересно.

Най-вероятно работата, която работиш ти не ти е достатъчно интересна, че да те погълне.
Когато правиш нещо, което искаш ти не усещаш умора. Просто ти е много приятно да го правиш. И дето се вика и за без пари би работил даденото нещо.

Така, че не зная какво да те посъветвам освен като за начало да намериш нещо, което наистина ти е интересно и би искал да се занимаваш с това. Та даже ако ще и да са овце. Какво лошо има в това? ! Че то повечето милионери с България са именно ЕТ фирми или фермери. Така, че има начин да се развиеш в тази област (ако искаш).

Намери си страст! :)

Или може да ти го кажа по друг груб начин...
Я се стегни и се хващай за работа!
Като мине малко време... една-две седмици то се свиква. Даже колкото повече време се занимаваш с нещо... толкова по-интересно ти става в последствие.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6c521854c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Чакай сега, ти си едва на 20. Искам да кажа - нормално е да си стреснат и да си мислиш, че е абсурдно да изкараш 8-часов работен ден. Обаче трябва да ти кажа, че сравнението ти с това, което ще правиш идния месец и приличната работа принципно е кофти. За в бъдеще няма да броиш овце, а ще се занимаваш с далеч по-сериозни неща. Когато и аз бях на 20 (сега съм само на 26, а се изказах така все едно съм на 35) си мислех и аз, че никъв шанс да изкарам 8-часов работен ден. Какво е това, изобщо? Сега 8-часовия ми работен ден дори не знам къде отива. Появявам се сутринта в офиса и докато се усетя съм в градския транспорт по обратния път. С тези неща се свиква с времето. Няма да стане за месец-два.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 97d26ec765
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   То на всеки му е много 8 часа, ама като трябват пари - много-малко налягаш си парцалите и бачкаш. Защото другата алтернатива е да седиш гладен. На теб сега има кой да ти дава и без да бачкаш и затова не ти се стои 8 часа.

Ама мама и тате да ти спрат кранчето след някоя година да видиш как се бачка. А ако имаш жена и дете и 3 работи ще бачкаш, че пушек ще се вдига.

Искам да ти кажа, че всичко опира до нагласа, а нагласата опира до обстоятелства. Докато има кой да те храни, няма да издържаш 8 часа естествено. Но ако няма, сам ще искаш и по 16 даже.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5a10fac383
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ама чакай сега,има работа и работа.И аз не мога да издържа и 5мин. При овцете,както и много други хора.То не е казано че трябва да работиш цял живот това.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: eaf0893447
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   не се притеснявай и да си клошар заплатата не е малка и хем няма да ти влие твоя проблем със фокосирването защото като ти изкаркори стомаха или ти замръзнат краиниците много бързо ще се фокосираш върху това как да спечелиш пари и за вечерта да си намериш топло място :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 311cd3a348
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 5 ти го е казал добре, не гледай на работата като на тежест, а на себе си като на човек, който допринася с нещо за благото, даже и на овцете, те са сладки добичета

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fc9bf7af44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   И аз съм Момче на 20.. работя даже 12 часа само нощни..
като се прибера спя още 5-8 часа и кажи речи съм пропилял едни 20 часа от времето си.. целия ден даже..
после един ден почивка и айде пак на работа..
Първия месец бях тотално ужасен от това че ще прекарам живота си в бачкане.. просто не знаех как стоят нещата.. все се чудех
"защо аджеба големите все се оплакват от работа.. " а то какво било когато захванеш мотиката.. но от къде да знам аз.. кой да ми каже..
И сега се пукам ама много здраво се пукам от яд.. че едно време не учих..
Ако наистина вярвах в бъдещето си че ще е такова каквото е днес.. щях още първите три години да назубря всичкия материал за 12 те години.. и да не го мисля.. ами като завърша да си замина за чужбина.. да работя престижна работа.. прилична.. в прилична държава с обноски.. и всичко което фантазията ти побира.. а сега.. заведение за бързо хранене в България на 700-800 заплата и никакво свободно време.. съдбата ни се присмива.. :))

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ad7f3477af
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Каква работа искаш? Разбери, постъпи и ще се чудиш как някой ти плаща за това удоволствие.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8199f5be83
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Не мога разбера робското мислене при някои хора, които твърдят, че е удоволствие да се работи по 8 и повече часа на ден. Единият пък даже бил работил по 18 часа и това му харесвало.... Този робски манталитет не мога да го разбера, но е ясно, че капиталистите много умело се възползват от него. Лошото е, че благодарение на този манталитет, тези хора завличат и другите, които осъзнават абсурдната ситуация, и не искат да работят като роби за трупащите все по-големи богатства капиталисти. Отдавна трябваше работното време, и най-вече броя работни дни в седмицата, да се намали до три, максимум четири дни на седмица. Някои много големи световни работодатели, също изразиха мнение, че е напълно възможно това да се случи.
Крайно време е да се промени структурата на работните места, като се премахнат ненужните професии и дейности, които реално нямат никакъв принос към обществото. В момента 70% от работните места са в сферата на услугите, а повечето услуги както се досещате нямат материално-веществен характер. Икономиката спокойно може да мине и без финансисти, счетоводители, застрахователи, търговски представители и други напълно ненужни професии. Работата обаче е там, че е необходима пълна трансформация на икономиката, за да може това да се случи. Икономиката трябва да се съсредоточи върху разполагаемите ресурси и тяхното пестеливо използване за производството на ключови за нашето съществуване блага. А сега е тъкмо обратното, защото акцентът пада върху натрупването на печалби от един ограничен кръг успешни бизнесмени, които печалби се натрупват на гърба на обикновените работници, които биват експлоатирани все повече, за да може печалбата на бизнесмена-капиталист да расте с определен процент всяка година. Този икономически модел, води и до все по-голямо разхищаване на ресурси, които освен това не се използват рационално. Много добър пример в тази връзка, е производството на леки автомобили...

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: cd8e9707b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   "Наясно съм, че хубава работа няма и на никого не му харесва да работи. "-Грешиш. Когато прочетох това ми стана ясно в каква среда си отраснал. Не е нужно да работиш по 8 часа, вече можеш да изкарваш пари дори чрез интернет където и да се намираш. Има много варианти, но се иска по-гъвкаво мислене.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7c7837092e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз имах хоби. После учих това което ми харесва (свързано с хобито) и после с малко късмет си намерих работа, в която превърнах хобито. Винаги съм искал да работя нещо. Нямах представа какво е, но... се научих. Е, приоритетите стават други, живота се подрежда малко по-различно. Но пък като почнеш да виждаш резултата от труда си... И дупки на пътя да копае човек, ако го прави с желание и гордост, резултата се вижда. Ако те притеснява това "да не прекараш живота си в работа", ами 80%от хората го правят. Работата става втори дом, имаш колеги, забавлявате се заедно и така... както си ходил на училище, така се ходи и на работа. Но отговорностите са по-реални и ако не свършиш нещо не ти пишат двойка ами те изхвърлят, оставаш без пари. Така или иначе това е живота и ако мислиш че е зле, преди 100 години е бил десетки пъти по-зле. Сега поне можеш да се оплачиш в анонимен форум за ощипани госпожици. Явно вашите не са те научили на отговорности.
Друг вариант е - намери си нещо с което да се забавляваш и да изкарваш пари едновременно (собствен бизнес един вид).

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 7c7837092e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До 13. Нищо ново не измисляш, вика му се комунизъм. Само че фактите говорят зле за такъв строй. Не само заради миналото, ами и заради настоящето - като нямат работа хората и почват да мислят за глупости - я закон за мощността на прахосмукачките ще приемат, я за емигрантите, третия пол и не знам си какви извращения още. Ако се стигне до там да има пълно задоволяване на потребностите, обществото ще загине. Просто желанието за живот ще изчезне (правени са експерименти, включително и послeдния двугодишен такъв с безусловния доход - пълен провал).

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 23ae0f0dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   н. 13, като те прочетох се сетих за един виц от соц-а.

Събрание на профсъюзите. Всички решават какво да бъде работното време. Маркс бил казал, че 1 час е достатъчен, за да може работника да се издържа себе си, а останалото го ограбват капиталистите. И така след дълги съвещания накрая приемат работния ден да бъде 1 час. След което един човечец от последните редове вдига ръка и пита "Ама всеки ден ли ще работим? "
Та така, ако може хич да не се работи, а парите направо да ти ги превеждат по сметката ще е най-хубаво. Иначе угодия няма.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: e4a6cf6fde
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Толкова е просто - намираш си работа, която да ти доставя удоволствие, и няма да усетиш как ще изминат тези 8 часа. Иначе не съм привърженик на работното време от 9 до 17, а искам аз да си го контролирам. Затова си работя, като фрийлансър. Пожелавам ти успех :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 29 дни
hash: 41b4c6c3d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Маркирал овце :-D
Осем часа са си много, мочек може да задържа вниманието си и да стои на едно място до 4 часа. Ако работата е свързана с движение или почивки през 2 часа, тогава няма да е така, но пък с такива почивки, осем часовият ден ще се разтегне доста.
Разбирам те... не съвсем, защото не съм маркирала овце, но наистина е досадно да стоиш на едно място 8 часа, няма значение колко много харесваш работата си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker