Трябва ми съвет спешно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Трябва ми съвет спешно
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1756 пъти
Трябва ми съвет, предварително извинявам се за грешките, които може да откриете не са от неграмостност, а от това че телефона сам си наглася някои думи. Започвам по същество работя в магазин за алкохол и цигари вече доста време и съм скапана от работа, да колкото и смешно да ви звучи и не не са оплаквам от работата знам че никъде няма лесно при положение, че все още не си си взел висшето образование и нямаш никаква професия към която да се стремиш. Работим постоянно с още едно момиче шефове нямам на главата което е плюс само вечер за оборота идват, но работим на коледа, на нова година и на абсолютно всеки празник работи магазина 365 дни в годината с един ден почивка, като доста пъти се въртим от втора първа смяна, което си е просто убийство като се има предвит, че втора приключва в 12, а за първа трябва да станеш в 4, понякога се налага и месец без почивка ако сменното ни момиче напусне, което още повече те съсипва. Шефове нямам, но постоянно изискват от теб повече и повече, а ние не сме машини все пак днес аз трябва освен да обслужвам клиенти, които влизат през 5 мин, защото е оборотен магазин и това малко или много пречи на работата аз трябва да избърша всеки ден по нещо, което правя, но няма как за един ден да избърша целия магазин, а за тях им се вижда постоянно прашно въпреки че не е, трябва да зарвждам хладилници, да се оправям с доставчици, да оправям стока в складова програма, а това отнема много време, да зареждам машини, да мета всеки ден вън, а само ежедневното оправяне на стока ми отнема по 5-6 часа, хладилници по 2, бърсане по 2 и реално това ми е работното време, да но аз пак казвам през това време влизат постоянно хора, които малко или много бавят процеса и както и да е реших да напусна, правейки ни ревизия, която не е правена от година и половина и оттогава се смени доста народ ми казват, че ми липсват 6000 лева, които искат да им дадем с въпросното момиче, да но никой не ми казва какво липсва за тези пари и най-важното никой не ми доказва, че липсват от мен, защото толкова пари няма как да липсват ако не е крадено от магазина, а аз нямам намерение да плащам ако някой друг е крал, в което се съмнявам по точно според мен ни лъжат и ми казват, че ако не им дам парите трябва да работя еди си колко месеца без заплата, което е абсурд. Какви са правата ми в случая?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: fb065288ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напусни работа. Ще намериш нова.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6b28551b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Инспекция по труда веднага, веднага!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b3501b02ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Жалба в трудова инспекция, консултация с адвокат за граждански иск и до дупка! НЕ подписват НИЩО от шефовете ти-НИЩО!
Ако искаш кажи им, че искаш пред и последните ревизии, както и сметки за целият оборот за това време!
Не им липсват, а те изнудват, баш български векове!
Ако съм аз, луди ше станат и докато не ги закрия, няма да се спра!
Събирай в момента доказателства за работно време и всички длъжности които изпълняваш извън договора, предполагам си назначена като продавачка, а чистиш, приемаш и завеждащ стока и т. н. Също колко часа са ти вписани в трудовият договор и колко реално работиш! Събирай доказателства за това! Но на адвокат веднага и си трай пред шефовете, можеш да ги закопаеш ако решиш! В кой град е това? Може би мога да помогна повече и съвсем законно!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 13e5b63336
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Правата ти в случая са да се обърнеш към адвокат. Предполагам магазина има камери. Не съм много наясно, но май записите се трият на известно време. Сижурно имате фирма за охрана, която отговаря за видеозаписите. Трябва да се защитиш на всяка цена, защото такива идиоти, които за толкова труд плащат толкова малко и на всичкото отгоре искат огромни пари накрая, си заслужават наказанието. Може да са крадени парите, но не от теб. Шокирана съм просто и супер много ти съчувствам, работя за същите пари. Поставям се на твое място утре ако работодател ми поиска 600 лева как ще се почувствам - нито ще имам откъде да ги взема и е супер нелепо това!!!!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ffa0a836bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първо да ти кажа че е смешно да се оплакваш от трудността на работата в магазин за цигари и алкохол, а 80% от написаното е точно това.
Второ по закон работодател няма право да кара работник да идва първа смяна в 4 след като в работил предния ден втора до 12. Междудневната почивка по закон трябва да е поне 12 часа, така че ако си работила до 12 вечер работодателя няма право да те пише в графика преди 12 на обед на другия ден.
Трето най глупаво е продавач да се оплаква от клиенти, та нали от тях му идва хляба? А и по лесно за него е да продаде стока преди да я е наредил на рафтовете.
Но да си дойдем на думата дали работодател може да те задължи да плащаш ревизия. Материална отговорност се вменява в трудовия договор и длъжностната характеристика. Няма как да подведете някой под материална отговорност в последствие, след инвентаризацията, ако това не е договорено предварително между страните. Писмено!!!
Има вероятност ти да не си поискала длъжностна характеристика и днес ако искаш, да ти напишат такава с която да си длъжна да плащаш, затова е късно да искаш. Затова човек като почва работа колкото и лесна да му се струва работата, трябва да си иска длъжностна характеристика с печат и подпис на работодател за да няма право работодателя да му вменява и други задължения.
За теб обаче е по добре да напуснеш и да чакаш да те съди за парите, защото при съдебно дело хем трябва да докаже липсата на 6000 /ако не си подписала протокол от инвентаризацията/. Пък и да си подписала протокола и в договора ти да пише че си МОЛ, работодателя пак няма право да те глобява с повече от 3 брутни заплати, а най-вероятно те осигурява на минимална. Тоест дори да си МОЛ по договор, дори да си подписала протокола от инвентаризацията, работодателя не може да те осъди за повече от 1530 лв ако те е осигурявал на минимална. А ако не си МОЛ по договор и ако работодателя не може да докаже липсите си с документи може и да спечелиш делото и да не плащаш нищо. На твое място просто ще спра да ходя на работа още от днес и няма да му давам нищо, нека ме съди, след дело със сигурност ще му дължиш много по малко от 3000 лв, пък е възможно и да не му дължиш нищо. Ако всичките му документи са наред и ти нямаш силен адвокат а назначен държавен най-много да те осъди да му връщаш 1500лв, което си е много по малко от половината на 6000лв. Ако пък е бил хитрец и те е осигурявал на половин бройка 4 часов договорна минимална заплата, тогава не може да те осъди за повече от 765лв, ако ще и милиони да му липсват.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 25f3db77d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 5 не се оплаквам от клиентите, а от работата, която върша, а никъде не пише, че трябва да я върша. Аз и по договор трябва да почивам два дни, но не почивам вече втори месец по договор съм и до 10 на работа но работя до 11 и той редовно ми закъснява с по 20-30 мин докато се приключа, докато се отчета и приберем става 12 и не казвам че за първа трябва да отворя в 4, а да стана в толкова. Благодаря за съветите определено някои от отговорите ми дадоха насока и определено ще се свържа с адвокат. Явно е, че нещата няма да станат с добро

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e8c34d9158
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има ли ревизия към момента, в който си започнала работа? Предполагам няма. Питай ги директно как могат да ти докажат (на теб, а не на съда), че всичко липсващо е изчезнало след като си започнала работа. Отделен въпрос е каква организация са създали за да няма кражби. Иначе ако служителите са повече на брой, един като краде другият затъва, а собственикът не го интересува и си иска парите. Кой му е виновен? Вероятно са решили да те гонят без да ти плащат или поне да поработиш без пари и пробват дали ще се поддадеш. Те пред себе си не могат доказа, че има еди каква си липса, а камо ли на друг да доказват. Ако не си подписвала ведомости за получени заплати, спокойно можеш да ги обвиниш, че не си получавала няколко месеца => оттам имаш право да напуснеш веднага без предизвестие (липсата на заплата е основание) => след това им пускаш иска да ти платят неплатените заплати. Важно е да знаеш със сигурност за кой месец последно си подписвала ведомост. После искай за последните 2-3 месеца да не ги дразниш излишно.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 63c861e034
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Като ти гледам правописа, цял живот ще работиш в магазин за цигари. Аз съм на 15 години и се изразявам по-добре от теб. Ако всички висшисти са такива, лоша работа.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker