Предложение за данък развод - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Предложение за данък развод
преди: 14 години, 6 месеца, прочетена 2983 пъти
Знам, че моят глас е глас в пустиня, но ще се изкажа и аз, може пък и да има ефект.

Дете съм на разведени родители, и от както се помня все е така. През годините бях свидетел на бракове и разводи, а от време на време ми представиха по някое новородено дете. Имам една сестра и двама братя. Всички сме от различни бракове, както има и извънбрачни.

Пиша от мое име не от тяхно, честно казано хем сме били заедно хем разделени. Всеки от нас е расъл в коренно различен свят с общият знаменател „Обречен”

Мен ме отгледаха в седмичната детска градина, дядо ми и баба ми в едно провинциално градче , а на по късен етап когато дядо ми почина ме взеха в София другата ми баба и чичо ми.
Благодарен съм за това което те направиха за мен, обичаха ме грижиха се, въпреки че не бяха длъжни да го правят.
Колко то и да се стараеха аз имах нужда от майчина закрила и бащина обич, както беше в семействата на другите деца.
Постоянно пречех на майка ми и въпреки ,че тя полагаше до някъде някакви грижи аз и бях препъни камъкът. Винаги когато ме видеше имах чувството, че вижда баща ми и се държеше някак си гадно. Стигна се до момента , че когато отивах при нея изпитвах страх.

Баща ми е друга песен, него много го обичах до едно време всичко беше много хубаво, приятелско отношение, излети , надежди, докато един ден всичко някак си се промени. Почти всеки ден се виждахме, вечно нямаше пари, постоянно сменяваше работи, вечно някакви причини... и все се прибираше при неговото семейство. Беше станал изключително себелюбив и бягаше от всякаква отговорност. Мостовете между нас започнаха да се сриват един по един опитах се да говоря с него, но отговорът беше еднозначен „Като майка ти си ”. Да той виждаше майка ми в мое лице и не след дълго попаднах под ударите на двата чука проснат върху наковалнята на живота.
Отношението и на двамата беше общо взето отговорно- безотговорно. Никои не знаеше какво става с мен, а опитите за намеса в живота ми бяха груби , закъснели и криворазбрани.
Не искам да споменавам какво съм изживял, то не е за говорене... започнах да работя на 16 години, пълзях под колите за да си изкарам джоб парата, докато моите връстници тичаха по купони и дискотеки. В един момент те се изстреляха далеч напред , докато аз се борех със злободневните житейски проблеми.

Далече съм от мисълта , че аз съм единственият с подобни проблеми. Знам , че има къде, къде по тежки случай именно за това искам да направя едно предложение:
Нека да се спретне закон за „данък развод”, нещо като някогашният „ергенски данък”.

Знам , че някои от вас ще писнете веднага, но тези които ще писнете сте егоисти , вие гледате само как да си начешете крастата и да си въртите задниците наляво и на дясно без да мислите за последствията. Щом ще го правите ще носите отговорност за последствията..., а не само да вдигате рамене и да искате помощи и да обвинявате обществото.
Никои от вас не написа нищо за децата си които са творение на вашите грехове. Опитах те ли се да си представите как с вашите действия или без действия вие ги затривате, на какво ги обричате? Не нали! Аз ще ви кажа- те са до живот инвалиди, ще плащат цял живот за вашите грехове.

Знам, че този сайт се чете не само от нас простосмъртните, но от доктори, адвокати, предполагам и от някои които творят нашите родни закони, общо взето от хора с положение в обществото.
Моля регламентираните законно бъдещето на поколенията!
Предлагам да се създаде закон в които преди сключване на граждански брак всяка една от страните да внесе по 1000евро ((не левове инфлацията ще ги изяде)) в семейна сметка , която никои да не може да пипа. След това всеки месец и двамата да правят фиксирани вноски пак в евро . Ако претърпите развод този при когото останат децата да има право да разполага с парите незабавно. Ако никога не се разведете, а си отгледате семейството, когато се пенсионирате да имате право заедно да изтеглите и оползотворите събраните и о лихвени с години средства, това ще е един добре управляван пенсионен фонд .
Ако нямате деца и се разведете си разделяте средствата.

Също след разводът знаете , че се плащат издръжки, които са смешни и чувството на безнаказаност витае във въздухът. И да го правите парите не винаги стигат до децата ви, не рядко те потъват незнайно къде. Има и такива случай, но вие не можете нищо да докажете и направите, вашата бивша половинка си вее байракът с тези средства , а детето ви мизерства, но правата за отглеждане са в чужди ръце не във вашите. Нека втората част от този закон да ви задължава след разводът да се отвори сметка на името на детето без право някои от вас да тегли средства от нея. Принудително да ви се от държат фиксирани суми , като този които е с доказаната вина да плаща по голяма част (( за всеки грях трябват двама човека , щом не сте могли да кръшкате отговорно или да се разберете помежду си значи и невинните са виновни, често те са виновни за прегрешенията на партньорът, но невинни в съдът)). Когато детето стане на 16 години да има право на ограничен месечен достъп без контрол от родителите, а при навършване на пълнолетие да може да усвои цялата събрана сума заедно с лихвите. Събирането на средства по тези сметки да става докато родителите се пенсионират. До сега събираните издръжки да останат в сила както законът е определил.

При условие, че се разведете и ожените втори път таксите които трябва да плащате да се удвоят!
Аз вярвам, че ако има такъв закон морала на обществото ще бъде на по- високо ниво и чувството за отговорност пряко ще бърка в джоба на родителите в полза на децата им.

Знам , че предложението ми ще има положителни и отрицателни последствия. Тези които ме подкрепят знаят защо го правят , а тези които не и яростно ще се противопоставят Господ да им е на помощ!

Без вина виновни няма!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 14 години, 6 месеца
hash: 7831d9bc00
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това, че твоите родители са били безотговорни не слага всички под един знаменател! Аз също навремето се разведох с едно дете, днес то е на 21 никога се не е отделяло от мен и не виждам в него бившият ми съпруг. Ако синът ми застане до съпругът ми никой не може да каже, че не са баща и син! Еднаква походка, еднакви жестове, еднакви интереси! Това, че майка ти се е съгласила да се лиши от теб си е изцяло нейна работа и грешка! Когато се омъжвах за втори път категорично заявих, че това дете е мое и аз от него не се деля! Достатъчно данъци си имаме, някои от тях непосилни, така че не предлагай още един! Имаш право да обвиняваш само собственните си родители за тяхната безотговорност към теб!!!!

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 9925ae0afe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Интересна идея ! Въпросът е, че малко трудно би се създал точно такъв закон,защото има закон, който урежда тези правоотношения, по-скоро ще се добави в новият семеен кодекс.

 
  ...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: d66e66a71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ти си много озлобен. Съжалявам за лошо протеклият ти живот, но за това са виновни росителите ти като личности, а не цялото общество.

Колкото и да ти е странно, има много разумни и себеотдайни родители, които макар и разведени, дават мило и драго за децата си в името на тяхното поне относително щастие.
Това, че твоите родители не са от тях, за съжаление остава за твоя сметка. Не може всички да плащат за това.

Искам и друго да ти кажа- има и много семейства, които са заедно, но в тях цари насилие и страх. Какво да кажат тези деца в такива семейства? Знаеш ли, че някои от тях мечтаят родителите им да се разведат, за да бъдат далеч от бащата пияница, но това поради една или друга причина, не става....
Те никога не биха те разбрали.

А помислял ли си за децата, изоставени от родителите си в дом ''Майка и дете''? Повечето от тях не знаят изобщо какво значи ''родител'', дори и безотговорен.

Трагедията ти не е в развода на родителите ти. И заедно да бяха цял живот, щеше да си също толкова нещастен, а те също толкова безотговорни.
Трагедията е, че са егоисти. За съжаление имам чувството, че и ти си заприличал на тях.

 
  ... горе^
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 2f47164a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам колко си наранен, но щеше ли да си щастлив, ако родителите ти принудително бяха останали под един покрив ?

 
  ...
преди: 14 години, 5 месеца
hash: eab951f661
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Личи си,че си много наранен от всичко,което ти се е случило,но не може да искаш да се върнем години назад,когато е господствал централизмът и се е прилагал ергенският данък.В днешната демокрация никой законодател не би приел подобен закон.Така би станало още по-зле-хората изобщо няма да се женят,ще си правят деца,които ще са в още по-малка степен обезпечени финансово.
Дано яростта и болката ти поне малко да отшумят,защото има и добри семейства,пожелавам ти и твоето да е такова някой ден.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker