Защо реагира така? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо реагира така?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1569 пъти
Работя на рецепцията на един малък хотел. Не съм учила за това, но така се случи, че започнах тук уж временно, обаче временното се оказа 8 години. С две думи разбрах, че макар и да съм учила нещо съвсем различно, бъдещето ми е свързано с работа в туризма. И съвсем нормално след няколко години намекнах на шефовете, че е време за повишение. Е, измъкнаха ми се с обяснението, че не съм завършила туризъм и аз си замълчах. Обаче наскоро открих, че не е нужно да записвам цяло ново висше образование, а просто да завърша курс за Администратор в хотел. Смятам да се запиша и споделих това с шефката си. Не съм обелвала и дума за повишение, напротив. Казах й, че може на курса да науча нещо полезно, което да внедрим в работата. Освен това курсът ще си го плащам сама и ще е извън работно време, т. е. по никакъв начин не ощетявам шефовете си. И въпреки всичко шефката реагира негативно. За какво ми бил тоя курс, от 8 години го работя това, нямало да ме научат на нищо ново, пък в голям хотел нямало да ме вземат без диплома по туризъм... направи всичко възможно да ме разколебае. Говорих и близки хора и всички смятат, че шефката ми е реагирала така защото съзнава, че с диплома и години опит има голям шанс да я напусна и да си потърся по-добре платено място, но ако толкова държи на мен, защо просто не ми го покаже като ми повиши заплатата? Хем ме държи на смешна заплата, хем прави всичко възможно да ме откаже да се развивам. Не разбирам. В крайна сметка, ако не напусна, на този курс със сигурност ще науча нещо, което ще ми е полезно в работата и съответно ще е от полза и за нея и за бизнеса й. Нали уж все мрънкат, че персоналът не е достатъчно квалифициран. Е, а аз дори не очаквам тя да плати за моята квалификация. Тогава? Защо реагира така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: b9544c531d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напускай веднага, аман от такива 'шефки'.
Не позволявай да се гаврят с теб, защото точно това се случва.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 89b4654c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото е свикнала да и робуваш за никакви пари и ако си повишиш квалификацията ще искаш по-добри условия. Ако си на работа където ти плащат малко не говори за повишаване на квалификацията, такива неща е добре да говориш само при условия в които хората се ценят и се инвестира в тяхното развитие и образование.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8b625b2e9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Е, какво не разбираш - робовладелци, не им пука за теб, гледат да те използват, това е. Развивай се и си намери по-добро място в сферата, ако искаш да се развиваш в хотелиерството. Учи и език ако не знаеш различен от английски, ще ти е полезно .
Не знам как ги търпите такива 'шефове', бих й теглила една майна, но в случая е хубаво, че си се задържала 8 г. на едно място, говори добре за теб, използвай го, но не зацикляй на това място, развивай се и кръгозорът ти ще се разшири, и парите ще са повече.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a7cfe76b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да сменяш работа не е препоръчително, но когато се задърбиш толкова дълго на една така става. А именно - не разбираш. Ако не само си се задържала дълго а ти е и единствената работа до сега... Ти си разбеала всичко много добре всъщност. Всички отговори са в поста. Изкарай си курса. На никого не се обяснявай. Повишение не чакай. Дори ще те убедят че и това ти е много. Тая службица на теб няма повече какво да ти даде. Млада жена с 8 г. стаж.... хотели е пълно. Работа за малко пари - бол. Осъзнаи се, смени мястото. Добии опит. Ама не само професионален. Колко номера не си видяла още от шефове ехе... Да знаеш, че и тоя опит - шмекериите на шефовете и на колегите също ти влиза в "трудовия стаж". То разбира се е само за лична консумация.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1977c8e484
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти си плащаш курса, не е в работно време, тогава защо изобщо ти е необходимо нечие одобрение? Ако се запишеш, какво - ще те уволни?!

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6f2b83b33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 1, 2, 3 и 4 благодаря за коментарите.
Номер 4, не ми е първата работа, но е работата на която се задържах най-дълго. На 36 години съм, та съм виждала и други номера от шефове и колеги, но ми е странно, защото от една страна шефката непрекъснато ми разправя колко ме ценяла, колко съм била добра в работата и т. н., а от друга "ми за какво ти е тоя курс? " А иначе няколко пъти бях на косъм да напусна през тези години, даже по интервюта съм ходила, но все нещо не се получаваше. Да не говорим, че имах и доста лични проблеми, та в един момент търсенето на нова работа беше останало на заден план, но ако не искам съвсем да затъпея май е време да предприема нещо и то спешно, че след 40 вече сигурно ще е по-трудно с намирането на нова работа.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker