Коя професия е най-привлекателна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121375)
 Любов и изневяра (29752)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Коя професия е най-привлекателна?
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2231 пъти
Пускам една любопитна тема, както по заглавието можете да разберете за какво става дума. Става въпрос за професиите и тяхното влияние.
Наскоро спорех с приятели за точно това. Относно мъжете повечето бяхме на едно мнение, че жените биха се впечатлили от мъж с висок пост, високоплатен и да има имидж, може и да има собствен бизнес. Дадоха се повече примери, но помня тези: адвокат, доктор, инженер и пилот. За жените обаче поспорихме, двама казаха, че и за дамите е хубаво да са на висока позиция, привлекателно за тях е да се отличават качество като лидерството ( адвокатки и бизнес дамите). За другите обаче (в това число и мен) "гласувахме" за професии, които са по-женствени така да се каже, пак може на висока позиция, не е нужно да са скъпоплатени или да са лидери. Да се отличават с качества като интелект и грижовност. Примери дадохме за учителка, медицинска сестра и стюардеса.
Разбира се държа да подчертая, че всичко си е до характер и не професията прави човека, съвсем любопитно питам и мъжката и женската аудитория просто и ясно: Коя е най-привлекателната професия и за двата пола и защо? Какви качества е добре да се отличават и биха ви впечатлили?
Давайте всякакви примери и колкото ви дойдат на ум.
Нека видим какво е предпочитано и поради каква причина!
Не държа да обидя никого, както казах всичко си е до човека!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: a8a069b010
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще ме прощаваш, ама темата ти е идиотска. Жените харесват нъже с пари, все тая дали са водопроводчици, строители и тн. А мъжете точно такива не харесват мениджърки и т. н. Изразът женствени професии е абсолютен сексизъм/

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e719635f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип всеки е свибоден да избира професията си - няма женски или мъжки професии. Иначе за мен хубави професии са да кажем
За мъж: бизнесмен, лекар, инженер
За жена: лекар, фармацевт, бизнесдама

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b193ae8bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Парата, прай играта. Стига филми, хубавата професия е тази с хубавото заплащане. Бих казал футболист, боксьор, мениджър на фармацеврична компания

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b4f6d2147a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Професията няма пол. Познавам доста жени, с мъжки професии както и мъже с женски такива. Един пример. : добра приятелка работи като инженер в един от трите мобилни оператора, а в същото време познавам двама млади мъже начални учители. Така, че кой каквото му се отдава и каквото го влече. Самата аз съм рецепционистка в хотел и имам колеги и мъже и жени.
Важното е да си обичаш работата.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 690e3b752c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Най-добрата професия за мъж е митичният синиър джава или C програмист с 10 к заплата. За него мечтаят всички жени, вярвайте ми

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f1a4086720
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не съм съгласен със N1.

Абсолютно изключваш класовата система, колкото й да изчезва във България.

Жените които искат мъже със пари са зависими, необразовани, без амбиции и си падат леки жени. Обикновено са на непрестижна работа или по чалготеките. Има и добри жени разбира се, но просто са обикновени.

Жените които са със професии имат съвсем различно поведение. Те притежават лидерски черти и се стремят към независимост. От там идват и професиите им в резултат на амбициите им. Поведението им във много от случаите е микс от личното и професионалното, или просто професионалното, което става и част от тях. Нарича се идентичност. Медицинските сестри, лекарките, адвокатките, банкерките, тези които са предприемачи (макар и да са малко) имат съвсем различно поведение и излъчване. Това че 2/3 от гражданите са работническа класа със липса на култура и поведение поради липса на образование е друго нещо. И не, образованието е това да знаеш нещо. Да имаш опит във него. Може да е квалификация и опит във професия. Може да е култура и поведение. В крайна сметка всеки сам решава как да отговаря на средата. Тези които се държат като селяндури го правят по избор. Тези които се държат възпитано го правят по избор. Наслушал съм се и съм се нагледал на деградирало поведение със думите - това е България. Не, това е Този който се държи така и който се надявам повече да не видя. Това не е България. При все, след като силно казано 2/3 са деградирала работническа класа, това виждат и казват хората по вежду си, че това е &apos;България&apos;. Човек може да излезе от работническата класа само чрез развитие. Във една друга тема писах че исках да купя на сестра си четец - Киндъл. Разправях се със Амазон защото го нямаха на български за да й е удобно на сестра ми. От там ми казаха че не се предлага на български, защото във България няма пазар за книги поради това че хората не купуват. <br>

Няма пазар за КНИГИ ми казаха!! На репорт от евробарометър пък също беше излязъл анализ че населението във България е на последно място във ЕС по харчене за книги.

Има разлика от хора до хора със професии и то огромна, защото те са тези които са правили и правят усилие да си разгръщат някак потенциала. От там да предлагат и на останалите, образувайки работа във екип и всеобща помощ.

Следва средата и на тези които имат и многото пари (по-едрите предприемачи и инвеститори) и не, не говоря за политиците а за тези които не можеш да ги видиш, защото нямаш допир със тях. Тук става въпрос за обкръжение базирано на сходно потекло. Това във много от случаите важи и за хората със професии. Все пак, ако нямаш общи интереси със някой, каква връзка да има?

Колкото до Автора,

Желая ти успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker