Не ме взимат на работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не ме взимат на работа
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 2092 пъти
На 19 съм, 99 набор, от малък град. Уча задочно е близък град и не ми се налага да отсъствам от родния си град, защото има редовен транспорт, ходя постоянно по интервюта. Можр би от юли 2018 до сега (април 2019) съм отишла на поне около 100-150 интервюта и все нищо. Дали не ме взимат на работа най-вече само защото съм студентка или е възможно да има и други причини? Нали уж навсякъде търсят млади работници? Искам да почна работа. Подавала съм си документите за длъжности като сервитьорка, продавачка, касиерка, кондукторка, барманка... буквално всичко, с което смятам, че мога да се справя, но все нищо...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: d31c0acc86
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може би и защото си студентка. Много малко ще наемат студент, защото ти ще ходиш на лекции, ще учиш, и графика ти трябва да е съобразен с това. Отвратително е, но е така в нашата страна. Можеш примерно по часово някъде да се хванеш, на 4 часа примерно, но все пак трябва и с лекциите да се съобразиш. И с бая уговорки.
Друго, ако това ти е първа работа, малко трудно ще наемат съвсем неопитен човек. На никой не му се занимава да обучава, иска веднага научен и да застъпва. Аз съм по-голяма от теб, и пак не става, защото искат опит, и уви, връзки за хубавите места. Много трудно е за млад човек да попадне на хубаво място.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a3da58a021
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стани войничка

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a356d07d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Имаш ли приличен вид? Това също е много важно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 03c06b1fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ехаааа, 150 интервюта за 9 месеца. Аз ходя на много по-малко, в София съм и на 4 от 5 места ме взимат, говоря за точно такава работа, която търсиш ти. Не съм студентка, обаче, вероятно не те наемат заради това, работодателите искат роби, които да са свободни само за тях.
Друга причина - няма как да знаем от споделеното.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 639ad7f552
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Всъщност какво точно умееш да вършиш и с какво ще си полезна на работодателя си? Такива "мултифункционални" работници всъщност не стават за нищо.

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 00bd95ecb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако мислиш, че ученето пречи при намиране на работа просто не го пиши и споменавай. В София наемаха често студенти на гъвкаво работно време и доста по-лошо заплащане от колкото на другите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: b833b09a27
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Точно затова пуснах навремето тук тема за фиктивните интервюта или по-скоро такива длъжности, на които имат вече човек, но пускат фалшиви интервюта за пред държавата. Няма да крия, че и аз бях като теб и накрая с връзки ме взеха в библиотека и работя на минимална работна заплата.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 8fccbde043
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 6, в София е друго, там е сравнително лесно да намериш работа на 4/6-часови смени.
Моя приятелка, която записа задочно във Велико Търново и остана в родния ни град си търси работа с месеци. Аз уча редовно в София и в рамките на 2 месеца намерих две подходящи работни места, където лесно мога да съчетавам лекции с работа. Не съм се претоварвала от търсене и подаване на документи, работни места имаше достатъчно. В по-малките градове няма толкова много студенти и една част от работодателите се дърпат от наемането на такива, защото са наясно, че трябва да съобразяват графика им със семестрите. Същевременно има една купчина евентуални работници, които са напълно свободни в ежедневието си и почти нямат изисквания за графиците си.
Авторке, все пак надали това е единствената причина да не те наемат. Университетът може да те затрудни с намирането на работа, но не и напълно да ти отнеме шанса да работиш. Имаш ли опит? Стараеш ли се да изглеждаш добре на интервюта? Говориш ли спокойно на интервюта за работа? Какви качества имаш и как ги демонстрираш пред интервюиращия? Много хора отиват на интервю супер напрегнати, пристъпват от крак на крак, мачкат си ръцете, припотяват се, заекват и в крайна сметка не се представят особено добре заради напрежението, което изпитват. Нормално е да се притесняваш, то не е диагноза, но е пречка за намирането на работа. Първото впечатление е важно за такива ситуации. Работата, която можеш да вършиш на този етап е все в сферата на услугите, ти ще работиш с хора и работодателят има нужда от спокоен и общителен човек.

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 0f4babdcd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Пробвай в места като Макдоналдс и подобни. Не е мечтаната работа, но взимат студенти защото се работи на смени и може да си съобразиш графика с лекциите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker