Нормално ли е такъв начин на работа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Нормално ли е такъв начин на работа?
преди: 5 години, 7 дни, прочетена 1333 пъти
От 2 месеца работя в едно сезонно заведение и нямаме персонал. Аз съм едната сервитьорка, имаме 1 барман и още едно момче, което работи като барман и сервитьор. Кафето през седмицата отваря в 12 и сме до 8-10, уикенда от 10 до 10-11 и сме си само ние защото има мнооого работа. През седмицата сме по цял ден. Уикенда сме по 12 часа и повече и е по-тегаво, но се оправяме. Проблема е, че нямаме почивен ден. Знам, че не е законно и редно, но не можем да намерим персонал. Аз сега съм абитуриентка и имам да организирам всичко по бала си сама. Отделно и имам матури и трябва да уча. Често моля шефа да ида в 2 или 3 на работа, за да си свърша нещо, онзи ден имах среща с фотографа ми. Той ме пуска, но не му е приятно, защото оставям бармана да отваря сам, но честно казано през деня правим 20-30 лв оборот защото и кухня няма по това време на деня и е мнооого слабо. Последните дни имаше дъждове и понеже сме на открито изобщо не отваряхме. Фактически когато е лошо времето тогава имаме почивен ден, но ни се казва сутринта на самия ден, шефа преценява ще отваряме или не. Обаче аз така не мога да си го оползотворя хубаво, освен да седна да уча друго не мога да свърша, защото не съм се уговорила предварително. Забравих да кажа, че кафето отваря в 12 а аз до тогава съм на училище и сутринта също ми е заета. Другото момче е 2ра смяна на училище, 11 клас е и идва чак към 5, което значи че отварям само аз и през деня като няма работа и съм сама сервитьорка кажи речи само аз чистя, пълня оливерници и т. н. Одеве имах спречкване с шефа и той каза, че нямало другаде къде да правят такива гимнастики със смените и трябвало да съм по-сериозна и да спра да ходя по-късно на работа. Обаче за мен не е ок да работиш от 12 до 8-9 вечерта, защото дена ми отива на кино. Няма 1 и 2ра смяна. От 1 седмица искам с моя приятел да идем да изберем нов диван и от 1 седмица нямам време. След като нямам смени от 8 до 16ч за 1ва смяна и от 16 до 12ч за 2ра смяна не е ли редно да ме пускат? Кой е прав??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 дни
hash: 545ddb1818
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Сезонната работа си е убийство, защото както сама разбираш, почивния ден е мираж. Особено, ако става въпрос за морето. Там масово трудовия кодекс не се спазва и смените са повече от 12 часа. Където съм била сервитьорите караха по16 часа на крак. Аз бях на 8 часа, но почти нямах почивен ден. Като видят, че си млад човек, и още по-зле, ученик, те правят на глупак. При нас имаше 16-17 годишни и ги изцеждаха. По-големите си знаем правата. Кажи на шефа си, че е незаконно да работите без почивка, и че ще викнеш Инспекцията по труда. Поне да го одрусат с някоя глоба. Ако мястото беше читаво и условията добри, щеше да имате персонал. Кажи му и това.

 
  ...
преди: 5 години, 5 дни
hash: 930e6f6a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами в по-развита и уредена държава щеше да си ти, но в случая шефа ти. Ако питаш него и 7дена в седмицата по 12 часа да работиш е супер нормално, ако ли не прав ти път. Сигурен съм, че дори не търси сериозно персонал. Това нали са заплати! Как ще ги плаща с 20-30 лв. оборот през деня неработен ден когато е лошо времето?
Сам човек върти обекта през деня винаги, вечерта двама, уикендите да помага и шефа. Така поне ти и колегата ти ще редувате цяла и половин смяна. Дано се договорите. Ако ли не инспекция по труда или друга работа. Въпроса е дали ти изнася?

 
  ...
преди: 5 години, 5 дни
hash: a6cc18bc6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Договор подписа ли? Ако да, значи си се съгласила с работните смени и сега нямаш право да се оплакваш. Ако не си подписвала и шефът сам е решил да ти промени смените, тогава имаш право да си недоволна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 дни
hash: 089c785514
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Права си, напусни щом не те удовлетворява, освен, ако парите не са супер добри, тогава си трай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker