"Не мога да те взема от улицата, и да ти давам голяма заплата" - думите на адвокат в София. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

"Не мога да те взема от улицата, и да ти давам голяма заплата" - думите на адвокат в София.
преди: 3 години, 1 месец, прочетена 3755 пъти
Здравейте,
Направо не мога да повярвам, че това ми се случи в София през 2021г. Понеже съм без работа и връзки и единствения начин да търся работа е чрез интернет. Пуснах си СВ в една адвокатска кантора за позиция за която се изисква висше и английски и след няколко дни ме викнаха на интервю. На интервюто дойдоха мъж и жена
(адвокати), които ме изумиха с речник, възпитание и мислене.
Жената ме попита защо съм напуснала работа и аз й обясних, че всеки месец ми бавеха парите и трябваше да си ги прося, което е много унизително. Тогава тя ми каза: " ВИЕ СТЕ БИЛИ ПОСЛЕДНА ДУПКА НА КАВАЛА ЗНАЧИ! " останах, като гръмната и не мога да повярвам, че това го казва човек учил право. След това мъжът говори с мен и ми обясни, че заплата е 600 лв., аз му отговорих, че това е крайно недостатъчно за София и за човек с опит, образование и език, а той отвърна: " НЕ МОГА ДА ТЕ ВЗЕМА ОТ УЛИЦАТА И ДА ТИ ДАВАМ ГОЛЯМА ЗАПЛАТА! ". Аз отвърнах, че не става въпрос за голяма заплата, а за нормална за София. Естествено тръгнах си, но направо не можех да повярвам. Как може хора адвокати да се изразяват толкова нагло и вулгарно? За адвокат се очаква да е възпитан, любезен и да се изразява възпитано, а тези нито изказ, нито възпитание. Ако всички адвокати са такива, разбирам защо съдебната система ни е на този хал.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 1 месец
hash: 61bb84bfd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

1.   Да пукнат дано. На жена ми едно време и предложиха умопомрачителните 240 лв БРУТО. За 8 часа, а щяха да и плащат и да я осигуряват на 4 ч. И задължително трябваше да има майка пенсионерка, че сакън да не излизала по-рано заради детето, ако е болно. При отказа ѝ, бяха супер очудени защо не се е съгласила. Тя каза "заради парите". И знаеш ли какъв беше отговорът:

- Е, какво искаш, нали зимата ще стоиш на топло?

И това не беше бъзик, човекът наистина го мисли. Докарахме я до там да бачкаме едва ли не зимата да има къде стоим на топло. И после "ама то няма кадри". Ами за тия условия толкова кадри.

Т.е. за него ние сме бахти клошарите, дето едно отопление не могат да си позволят или едва ли неняма къде да живеят, че ще бачкаме за едното стоене на топло. Такъв да го хванеш и да му лопнеш един винкел в тиквата и да се свършва.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: f69bc80d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

2.   Потрес, човешки насекоми. Искат да те смачкат, понеже си им се водяла идеалист, докато те са изгубили идеалите си, сред бумаги и душевно сводничество, да натамънят работите си по угоден начин. Бягай далеч, щом на първа среща се държат така... Съвет, гледай някого как се държи с подчинените си или с родителите си, и ще разбереш що за човек е.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 98316c7a47
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Това е истината - може и академик да си и пак да си простак.
Една от кофти страните капитализма - че всеки глупак с два лева в джоба стана началник и си мисли, че може да се ебава с хората.
На ръководна позиция трябва да си лидер, да можеш да стимулираш и мотивираш хората, за да вземаш най-доброто от тях, но в България представата за ръководен пост е да се мислиш за Господ и да се държиш като задник.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3844d687fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Хората, взимащи големи заплати, тип шеф се имат за голяма работа. Ако може ти да им плащаш и много са така.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: eefa0398b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Никой не си взе поука оттази криза...жалко,много жалко.....Нито работодатели,нито работещи,нито най-обикновените хора.Бог да ни е на помощ при истинската пандемия,която няма да се забави много.....

 
  ...


...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 708d40b285
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Ако трябва да съм честен, не разбирам защо се вбесяваш толкова, че чак да пишеш тук.
Мен лично такова интервю за работа би ме разслмяло, та даже бих им се изсмял в лицата.
Ако имаш поне малко самоувереност в уменията си, сама ще се сетиш че тези хора не заслужават това кето имаш да предложиш. В такъв случай проблема е техен, а не твой. Нека си търсят англоговорящ с више за 600лв. колкото щат. Касиер в супермаркет взема повече.
А това че си напуснала работа и тогава търсиш друга е грешка от твоя страна и такива измекяри като тези двамата винаги ще се опитват да те изцакат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 3c4048022b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   Напиши имената на тези малоумници!
Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 45db4690e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   направи си кантора и работи, търси партньори и това е начина да не зависиш от заплата. Като ти гледам реакциите и рева за плиткоумноста на двама адвокати явно още не си се сблъскала дори най малко със системата и си мислиш че може нещо да промениш. Успех. По добре работи за системата ако искаш запалта.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 716f5da43e
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Изобщо не се учудвам, масово работодателите така разсъждават и се държат, да не говорим за тези в правната сфера... казвам ти го като човек, който записа висше право, започнах с голямо желание, но се изпари моментално, когато края на втори курс тръгнах да си търся стаж/работа. Тези с връзки почнаха още от първи семестър, първи курс да работят в кантори :))) не е нужно да казвам, че нямат никакви компетенции дори секретарки да бъдат. Та прекъснах по собствено желание и по-добро решение не съм вземала. Емигрирах и в момента работя супер тъпа работа за минимална заплата, но живея като бял човек в хубав дом, макар и под наем, хубава храна и сред природата на спокойствие. :) Тези дни си взех и кола 2012 година, а пак повтарям - работя на минималната и съм тук от 6 месеца :) Та така, колегите ми без връзки, които виждат накъде вървят нещата къде на майтап, къде насериозно ми пишат да ги уредя да дойдат и те. Не си губи времето, един живот живееш. На такива пишман работодатели им пожелавам не на тях, а на децата им да се връща. Най-искрено и добронамерено. :)
Не позволявай такива мърши да те тъпчат!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: d4d3e5b9ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Как може хора адвокати да се изразяват така? Може! Образование и възпитание са различни неща. След, като имаш опит и квалификация, трябва да имаш самочувствие и да си знаеш цената. В тази връзка според мен не е трябвало да казваш истинската причина поради която си напуснала. Казвайки, че не са ти плащали редовно ти автоматично си сваляш цената, защото оставяш впечатление на човек който е притиснат до стената и е готов да работи и за 300 лв.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 891395da19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Научете се да записвате интервютата (видео) дискретно. Като завалят подобни видеота в публичното пространство ще се научат да си симулират поне в поведението си.
Пък и да се набутва никой да им работи!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 9e225603aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И в темата за българските шефове има доста такива истории. Българина не става за бизнес. По природа сме си селяндури и провинциалисти и нямаме чистата принципност, когато някой е коректен и работлив да го стимулираме. После като си тръгне ревем, че няма ниаквки хора, а дори и да се намерят някакви, то те не стават.

Както казаха по-горе. От изминалата криза от 2009 до тази, българските псевдобизнесмени изобщо не си взеха поука. От това ще страда страната за напред.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 153f4a8fd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Поздравявам автора за адекватната реакция! Докато има хора, които са склонни да работят на такива услогия и трохи, ще има и работодатели, които да ги предлагат. Аз нарочно имам желана заплата в СВ-то, и въпреки това пак някои ми губят времето. За което пасивно ги наказвам с връзване на тенекия и блокиране на номера. :D
Тарикатите като тези, при които е бил автора, ако не успеят да си намерят будала, обявяват позицията за стажантска. След 6 месеца вместо да назначат младежа и да вдигнат парите, си намират друг стажант и така до безкрай. За съжаление малко фирми си ценят кадрите и инвестират в тях, защото гледат на дребно и пресмятат всяка стотинка.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 81e25f39a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Ами на тях просто не им пука да говорят това, което мислят... Ако стояха пред някой висшестоящ щяха да си мерят приказките, но очевидно не е това случая. От друга страна, това че са адвокати не значи нищо, в днешно време куцо, кьораво и сакато може да завърши право и е въпрос на шанс и връзки да израснеш в професията, като това въобще не значи, че трябва да си особено интелигентен. Това е материала, за жалост. И аз съм се удивлявал колко големи дебили има сред колегите...
Друг адвокат

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 0c6657e941
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 5 каква Пандемия предстои, поясни, че не разбрах? What do u mean?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 55a1a6a7f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторката към 8. Не рева, а просто споделям. Споделям да го прочетат всички работодатели, които четат тук и да си вземат поука.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 2e6f0dd5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   За съжаление е точно така.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 265ea19555
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Хич да не ти пука, твоята работа е другаде. Приеми, че са ти направили услуга, като не са го играли възпитано. Можеше да го направят и по-късно да лъсне истинският им манталитет.
Аз скоро бях на интервю, няма да обяснявам областта, същественото, е че профилът на организацията е екология и иновативност. Имам опит и постижения в сферата. Одобриха ме по документи, после и на събеседване и минах следващ етап, който си беше изпит с точки. Останахме 2 дами накрая с равен брой точки. Честно казано бях сигурна, че ще вземат мен, защото другата дама се появи с... Лисица на врата си. Съвсем истинска с глава, очички. Не знам, дали си виждала такава, едно време ги носиха като шал доста.
Самата аз не съм върхът на екологията, но все пак от СВ-то ми са научили, че съм имала собствен бизнес за внос на био продукти и съм участвала в стотици семинари и изложения по темата. Наистина първоначално ми стана странно и си позволих да попитам какво е наклонило везната в посока другата дама. Отговориха ми "Тя има трудов стаж с 3 месеца повече".
Нямах какво да добавя, жената беше с 10тина години по-възрастна. Даже съм изненадана, че имаме сходен трудов стаж.
Разбирах, че тези хора всъщност не са наясно какъв човек им трябва и профилът на организацията им е псевдо. Няма еколог, природолюбител, на когото да не му направи впечатление, че наема за каузата си човек, който носи мъртво животно на врата си. Така, че много се радвам, че не ме взеха. Щеше да ми е доста гадно да вложа енергия в тази работа за да разбера, че това е поредното пране на проект.
Такова нещо ми се случи в началото на 20те ми години, когато работих във винарска изба. Работих сякаш тази изба е моя, с пълна всеотдайност, и когато бизнесът се разви добре, а сибсидията по САПАРТ свърши я продадоха и освободиха 200 човека персонал. Собствениците бяха предприемачи и се занимаваха с неща от строителство, до яйцедобив, винарство, туризъм, земеделие. Абе, знаеш, където има пари за усвояване има и такива.
Получила си също много ценен опит. Не всички адвокати са възпитани, образуванието нищо не гарантира, вярвай на усещането си, а не на стереотипи. И успех.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 8622657f95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Покрай тази епидемия всички започнаха да изперкват!

Напълно те разбирам, защото аз си търся работа от два месеца и все още нищо не съм намерил(не съм юрист, в друга сфера съм). Бях на 5 интервюта и на всяко интервю ми казват - "Ще ви се обадим след няколко дена" или "След два дена ще получите отговор". А аз чакам, чакам и никакъв отговор. На първото интервю получих отговор чак след ЕДИН МЕСЕЦ и ми казват, че за нищо не ставам. На следващите интервюта получхих отговори чак след две седмици. Отговарят ми, че в момента не търсят специалисти като мен. Аз много се изнервям психически и също така това оказва влияние и на моите близки хора.

Авторе, напълно те разбирам! На този свят има всякакви идиоти, балъци и тъй. Но все пак и епидемията оказва натиск!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 937088717d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Стани по–добър и желан работодател и им вземи работниците на с по–добрите си условия, като по те бива – на занижена цена заради лошото им отношение, ако наистина е такова. Така е в капитализма: ако можеш по–добре, правиш го и изтласкваш по–неможещите; ако не можеш, се оплакваш по форумите.

Колко е трудно да се схване, че никои нищо не ти дължи, включително поведение? Ако някой не ти харесва, продължаваш нататък.

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 7c72e3e728
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Аз пък не мисля че 600 лв е прекалено малка заплата....като сметнеш че в България има над милион души с 0 лева доход т.е. никакъв. Важното в случая че е работа която ти искаш и ти харесва, също и че има възможности за развитие и перспектива нагоре, което означава и много по висока заплата в бъдеще. В моя град например има обявени работни места за 300 лв БРУТО месечна заплата. Сметни колко са в нето и дали с тия пари ще може да си купуваш само храната... тъй че 600 лв стартова не е чак толкова зле, при положение че е в сферата в която искаш да се развиваш т.е. си на точното място и има големи възможности за повишение на заплатата по нататък. А и кое избираш 600 лв или безработен?! В моя град е пълно с безработни висшисти над 30 години и намирането на каква да е работа е адски трудно, също като теб са без връзки, приятели и стаж, само по интернет кандидатстват.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 93f5cd2d7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Извод:
Ако нямаш "връзки" за записвай нищо да учиш, защото ще си изгубиш времето, усилията и парите.

С интервюта и обяви не става нищо, а ако все пак някой някъде е успял по този начин, е по-скоро изключение, игла в купа сено...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 09a525d932
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   " Научете се да записвате интервютата (видео) дискретно. Като завалят подобни видеота в публичното пространство ще се научат да си симулират поне в поведението си. "

Да и като се разчуе кой го е сторил, може даси целунеш каквито и мечти си имал за кариера в супер тясно специализираната си профеися, за която си отделил поне 7 години време за учене и стаж, по дупиту ...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1a2bae739f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   И после защо никой не иска да работи за БГ работодатели.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 09a525d932
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   До 21

Ти си вси ко, което не е наред с бъгларското общество!!!

 
  ...

...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 09a525d932
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   А сега момента на истината - кои са им имента, та да знаем и ние, нормалните хора!

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1a2bae739f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   6 а как се ходи на интервюта ако работиш на 8 чоса?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 1 месец
hash: 1a2bae739f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Това е като една вчерашна фирмичка за форекс (твърде много такива се пръкнаха, масово са пирамиди). 1300 лева бруто заплата в София (800 чисто), а през теб минават милиони. Да, има бонуси, но кой ли ги достига.

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: 697567e1f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   До 6

Болнични, ваканци, ходиш в почивки...

 
  ...
преди: 3 години, 1 месец
hash: ef32958389
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   У нас голяма част от работодателите печелят от ниски заплати. Опитват те дали ще се стреснеш, дали ще поддадеш и ще се съгласиш на ниска заплата. Нали не очакваш от хора с подобно поведение да ти дадат висока заплащане дори и ако беше с голям опит при тях? Не се ядосвай, по-добре е, че си разбрал още от първата среща що за хора са.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 20 дни
hash: 82582c9d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Всяко зло, за добро! По-добре се радвай, че не работиш за такива, че щом на интервюто са се държали така, представи си как се държат с хората, които работят за тях. Ужас и безумие!
До скоро и аз бях без работа и се нагледах на какви ли не тарикати и селяндури (да не се бърка с човек живеещ на село! ). С малко търпение си намерих добра работа и сега съм доволна.

 
  ...
преди: 3 години, 16 дни
hash: f2e430b99e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Възползват се от кризата, за да предлагат мизерно заплащане или да не увеличават заплатите на служителите, въпреки че в някои сектори точно в тази ситуация нарасна обемът на работа и собственици правят луди пари. 600 лв. е почти стипендия на докторант в днешно време, което при достатъчно свободно време и определени ангажименти е добре, но за работа на пълен работен ден е немислимо, без значение в София или провинцията (където нуждите на хората са си същите, все пак).

Безумно е и срамно за работодател да предлага под 1300-1500 чисто стартово - където и да е и за каквото и да е. Излишно е да изреждам основните разходи на един работещ и колко е важно да може да заделя и нещо настрани. И това е скромен начин на живот, не знам въпросният какво разбира под висока заплата. Той самият с 600 лв. как би живял цял месец?

И какво е това отношение "да те взема от улицата" - защо прави конкурси, интервюта и ТЪРСИ хора, а не си наеме роднините и познатите направо? Защо занимава с глупости хора, които сериозно търсят работа, а не отиват да се забавляват с нещо, за да им минава времето, докато някой друг ги издържа? И какъв авторитет би очаквал да има за хората, които кани на интервю? Как да уважавам аз като кандидат такива хора? Че аз след подобна гавра и загубено време и като юрист не бих го потърсила никога за никакви услуги.

Играят си с търпението на хората, но всичко има граници.

 
  ...
преди: 3 години, 14 дни
hash: f39952cc95
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Ти пък чакай коректно отношение от адвокати! Това е са най-неморалните хора в обществото. Често повече и от бандидите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 дни
hash: 2d8ce91d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Не се учудвай изобщо. С диплома или БЕЗ хората са прости.
Ела да видиш в банковия сектор какво е. Гнездо на пепелянки. Често в клоновете се подвизават злобни жени любителки на интриги и клюки. На последното място една колежка винаги, когато шефът черпеше и имахме бутилки вино, след работа се черпехме по100-200 гр. Обаче колежката изпиваше половината бутилка като невидяла. Беше ужасно грозно и нагло. Веднъж се беше напила и дойде на другия ден на обяд на работа.
В друг клон Директорката пиеше след работа и после шофираше. Това е са София. Може да убие някой, но явно има достаъчно пари да се измъкне, ако съдя по мутренското държание на нея и мъжа й - татуирана напомпана батка, караш беее ем веее... :)
Добре, че не са те взели на работа.

Добра душа си. Пази се от отрепки. Не гледай дрехите и о раованието. Тук всичко се купува.

Успех.


Аз

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 338059dc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Дано не ви се налага пряк сблъсък със съдебната система, но поне от телевизора трябва да сте обърнали внимание какви хора виреят там. Там са едни от най-брутално циничните, нагли, зли, безскрупулни и опростачени изроди. Всеки ден се сблъскват с човешката дегенерация, но това за тях не е погнуса, а само извор на вдъхновнение и знания. През ръцете им минават човешки съдби и редица механизми са недосегаеми в една или друга степен, което отключва още по-грозни и опасни страсти.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker