Как се справяте с агресивни клиенти ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как се справяте с агресивни клиенти ?
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2355 пъти
Здравейте ,жена на 28 години съм .Така и не се научих в живота,да се справям с агресията на хората срещу мен .Работя работа с клиенти пряко, много често се случва да отнасям плувката.Професията ми е такава ,изкарват се горе долу пари,но дори когато не си виновен ,хората идват и си изливат гнева .Никой не се замисля ,че човека срещу него също има достойнство,чувства,нерви които хаби,също може да псува и убижда .Скоро ми се случи ситуация дори да ми посегнат(не да ме ударят ,но да хвърлят нещо в лицето ми, заедно с куп псувни)за мен е нахлуване в личното ми пространство .(нямам вина за създалата се ситуация ,може жената да беше дрогирана не зная) .Въпроса обаче е,как да се справя с травмите ,които ми нанасят такъв тип хора ,да напусна работа ли,не е за мен явно,щом толкова го преживявам .Колежките ме успокояват,че просто жената не била нормална,да но тя ме търси всеки ден и нещата не ми харесват,дори се плаша.Мога да уверя ,че ситуацията се късае от една сума от 5 лева ,които и казах ,че ще платя за нея ,просто за да спре да ме ругае.Тя не пожела ,тя просто реши да идва през час и оред всички хора да хвърля нещата от бюрото ми,да ме замеря ,псува и тръгва да бяга .Не зависи нищо друго от мен .Как да отвръщам на такива нападки ,аз просто стоя и мълча и ... Нямам право да реагирам .Наранено е достойнството ми ,мислите ми са обзети с това .Никой не се замисля ,какво причинява на хората срещу него ,на които ходи да излиза комплекси.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 389246f594
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Здравей. Съжалявам за това, което ти се случва. Всички сме хора на този свят…… и тия неща са апсолютно недопустими.



Нямаш ли брат, мъж или по-голям братовчед да дойде и да раздаде правосъдие.С удоволствие бих и извил врата като на мисирка на тая кукавела, ако стана свидетел на подобно отношение и то към жена.



На шефа ти недей разчитай мила, живеем във времена на капитализъм, където за шефа си просто парче месо.Ако не си на зор финансово потърси си друга работа.




Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f9da78fd3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Ооо как да нямаш право да реагираш вкл. на физическа заплаха? Хвърлянето на предмети по теб е точно това.
Я прояви малко характер, покажи зъби! Аз съм много против насилие под всякаква форма, но посегнат ли ми скачам на мига.
Бъди сигурна че, на такава като мен тази луда втори път не би се пробвала просто защото ще и се изясни на мига че, не съм "жертва".
Точно това вижда тя в теб и ще идва за още "храна" докато може.
Имай си нещо като палка за мухи поне и следващият път директно се изправи заплашително със "зъл" поглед и или я цапардосай с палката или поне замах и силно уж ще я удряш.
Как да нямаш право да реагираш!?
Научете се да се защитавате иначе такива утайки ще ви "изядат"!!!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 97af39046a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Явно нямате охрана или някой мъж наоколо, пък станете жените, които сте там и ѝ дайте да се разбере. Дори и луда да е, това не я оправдава. Имаше един безобиден тип, който идваше на моята месторабота - не беше съвсем наред, но не бе агресивен, даже мил чичко, но смущаваше хората. Колежката го направи на 5 ст., не знам как не го размаза като хлебарка направо. Повече не се е вяснал. Ако сам не си пазиш достойнството, няма кой друг.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 7c0054b562
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не се разбира какво работиш, но би трябвало шефовете ти да вземат отношение. Ако си системно заплашвана, можеш да се обърнеш в полицията. Не си защитена по никакъв начин. Също, работодателят ти не е осигурил вашата безопасност. Какво работиш, все пак?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b9369a908e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Агресията се оправя с по-голяма агресия!!!

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 916297e03e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Попадала съм в подобни ситуации. Няма оправия да знаеш. Не се ли намеси управител и охрана винаги ще влиза някой нещастник, който ще си излива агресията. Няма как да сложиш пропускателен режим.
Миналата година на старата работа , точно заради такива паихопатки и паихопати напуснах. Само че мен не ме успокояваше никой, а дори директорката и колежките допълнително си изливаха злобата срещу мен. Като цяло работата ми беше по специалността. Не беше трудна , лесно схващах нещата и не ме натоварваше работата със счетоводството и документи. Но някои клиенти , директорката и колежките ме тормозеха. Хайде клиентът идва и си заминава. Я го видиш пак , я не. Но с тези, с които работиш не се търпяха.
Моят съвет е да напуснеш. Работила съм на други места , такава простотия нямаше. Доре-долу се работеше без проблем с клиенти. Дори бакшиши са ми давали.
Трябва да си страшно перде, за да не ти пука. А виждам,че с малка и ранима. Ще си скапеш нервите , а си млада.
Бягай от отровна работна среда. Ще се разболееш.
Успех.


Аз

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 1590f50a1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   И какво като нямало мъж наоколо?? Какво ще направи, ще й набие шамарите на оная лудата ли??
Знаеш ли, веднъж в едно заведение две напудрени кифли се правеха на интересни, обиждаха и унижаваха сервитьорката, която беше още на обучение. Момичето накрая се разрева и точно когато вече си свалях обеците за да ошамаря двете беднячки, които се правят на вървежни с чичкопаричковите пари, дойде управителя и ги помоли да си тръгнат, защото НЕ се толерира подобно отношение в техния ресторант. Те, разбира се, се разпищяха и сто пъти казаха, че ще напишат лошо ревю за мястото, но човека цивилизовано си ги изгони пред цялото заведение. Мисълта ми е, че има свестни шефове, които няма да допуснат такова нещо. Е*и им майката, отстоявай се и никога не позволявай на нищо и никой да те мачка, няма значение за колко пари!! Психическото и физическото ти здраве са в пъти по-важни от бизнеса на някъв нещастник. Не позволявай. Директно бих те посъветвала да й напукаш шамарите на тая кифла дето си избива комплексите от гадния живот на обслужващ персонал, и си потърси работа на която ще си спокойна и уважавана! Аз минах през две фирми, където ми казваха, че съм малоумна и ми се подиграваха зад гърба, всеки ден отивах и си тръгвах разплакана, след много търсене намерих уникална шефка, която никога не би се държала с мен по тоя начин, защото в крайна сметка аз й изкарвам пари. Те имат нужда от теб, а не ти от тях. Успех и търси!

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 800f2e657d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Ако няма охрана или як колега наоколо, то е трудна работа. По-добре напусни и си смени работата.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: b7e6d317bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Купи си лютив спрей о следващия път напръскай откачалката.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: f0c6d26e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Преди години работех на рецепцията на един хотел, та съм се на гледала на всичко. С повечето можеш да се разбереш човешки, но има такива индивиди, които само заплаха ги оправя. На един особено агресивен му заявих, че ако не спре да крещи и да ме заплашва, ще извикам охраната и о, чудо! започна да се държи горе-долу нормално. Пробвай! Може дори да блъфираш, изобщо не е казано, че ще викаш СОТ или охрана, важното е да ги стреснеш.
Дано съм била полезна.
И наистина, научи се да не го преживява толкова. Ако аз за 8 години в хотела, взима навътре всяка глупост... До сега да съм на хапчета за нерви, ако ме и по-зле.
Пък ако чак толкова ти е трудно, смени работата.
Нервите ти са по-важни!

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 8bfa43d09f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Когато някой започне да вика срещу теб ,аснани мирно без да се движиш и ховориш и само кажи тук е духа на непокорството всички да замълчат и да спрат да се движат и който дух не те послуша ще умре..и пак ще замълчат.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 383e63914e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Опитай се да направиш клип с телефона при следващото й появяване. Не казваш какво е мнението и реакцията на колегите и ръководството? По кодекс работникът трябва да е защитен на работното си място, но... по-скоро е уязвим - няма никакво право да реагира. Пусни си официална жалба в полицията.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 732fa4bf68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Здравейте и аз се НАТЪКВАМ на много агресия на работното място. Обяснявах спокойно на един клиент и той в тоя момент удари стъклото с всичка сила и взе да ме обижда. Мн неадекватен. Как да реагирам с такива хора?? Искам да подам жалба в полицията , но дали ще се върне на касата по-бесен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker