Работа в Гърция - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа в Гърция
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 8829 пъти
Здравейте, от доста време ми е влязла една муха в главата - да поработя в Гърция, но ми се иска да чуя съветите на хора, които са работили там или техни близки. Много ще ми помогнете.

На 22 години съм и съм студентка, имам доста проблеми в момента и си мисля, че ако се разкарам за известно време от тук ще е за добре. По принцип няма да тръгвам сама, с 2 по-възрастни познати..

Езика не ме притеснява, тъй като много бързо и лесно уча езиците, по-скоро ме притеснява да не отида напразно. И от работа не се плаша, всичко ще работя. Четох много, говорих с хора, които са работили там, но пак ми е едно притеснено. Не, че тръгвам утре де, но го имам като идея.

Интересува ме примерно за колко време сте работили там, къде сте живяли, с посредник ли сте си намерили работа - и такива неща. Всичко по темата ще ми е от огромна полза. Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 6f66376506
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако имаш кои да ти помогне за жилище работа човек които е бил вече в Гърция става там иа графии заевяваш че искаш работа и по точно каква плащаш си там неква такса и те ти търсят но не ти препоръчвам да се занимаваш с тях по прицип гърците са големи националисти бил съм обикалял съм и го знам особено ако чуят за българи да не говорим в момента държавата е в тешка криза поради ред причини които трябва ти пиша 2 часа пак ти казвам с познати и си гурни хора иди но САМА никога чу ли никога не прави тая глупост може да съжаляваш жестоко Хектор

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 4e9161ccf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе момиче, не четеш ли вестници, не гледаш ли телевизия? Там такава криза ги тресе и нещата се усложняват - до няколко месеца и държавата ще е направо във фалит! Европа вече не ще да им налива пари, а те не искат по-крути мерки и хазната е пред изпразване.

Къде и за какви пари ще работиш? Те заплати намаляват, хора уволняват, данъци вдигат, пенсии на чужденци не признават, а ти си се сетила да ходиш там точно в този момент. Според мен избери друга, по-стабилна държава, но непременно заложи на нещо сигурно, че много измамени има в последно време.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: bdeed3f982
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   2 е прав! Имам млади познати гърци са се наточили даже у нас да идват, ти....
Ако толкова си мислиш, че извън Бг-то проблемите ти ще се решат с магическа пръчица, опитай поне в някоя по-развита от нас страна - Германия в момента търсят за Макдоналдс (питай в бюрото по труда), търси работа в Северна и Средна Европа, дори не в Англия, че и там са тръгнали назад...и много станаха нашенци
Днес бях в посолството на САЩ за туристическа виза (искам да си направя една екскурзийка там) и много ми стана странно, че още има сънародници, които искат там да си пробват късмета изобщо, от девет дерета вода носят, и пак им отказват. Близо 50% от хората си тръгнаха без виза, и с право - по-добре е за тях, понякога като човек не разбира сам, не е зле да му се помогне. Направиха им усуга като не им дадоха визите.
...
Ти сега в Гърция си се засилила. С две думи - толкова си неориентирана, че нямам думи. Купи си всички вестници утре + гледай новините. Няма да е зле, за да разбереш, че има в света глад, война, хаос.
Пробвай се, ако ще се жертваш и ще си губиш времето и парите, но да е в развита страна без безработица. Само утре не пиши история със заглавие „Работа в Испания“, моля ти се!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 24a2159728
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дори по-добре е Румъния. Те са по-добре от нас. Най-добре обаче е да се емигрира в Чехия.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0bf57568df
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   В Гърция ако нямаш уредено всичко предварително не те виждам.. Да, взимат по-добри пари от нас, но положението им хич не е розово. Още повече, че като хора не са стока. Много мързелив народ са и шефовете рядко третират чужденците работници нормално..

*Syndrome

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 181775ace8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Вярно ли е, че гърците ни смятат за глупав народ?
Чувала съм много лоши историй в този смисъл.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0ef8653b74
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ... абе на мен онзи ден един ми обяснява какво било рап, поп.. техно и т. н.. а е един прост селяндур.. кво да му кажа и аз казах че, в моя град нямаме телевизори имаме само радио по кето ни пускат само 2 часакласическа мусика.. кво друо може да се обясни на такъв човек..

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e7aac3605c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Здравеи аз работя в гърция и имам квартира там и си търся саквартирантка ако искаш пиши ми на скаип ще ти обясня по подробно

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e7aac3605c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   забравих скаипа .......

модератор - не публикуваме скайпове

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b8c76cd918
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз съм от години в Гърция. Живея на вторият по големина остров Родос. На острова всеки летен сезон идват да работят студенти от Западна Европа. Не съм се интерисувала само дали имат агенция чрез която пристигат. Получават безсплатни квартири като във всяка има санитарен възел, а в някои и кухня. В нея е включен и ток плюс водата, които се плащат от работодателя. Обикновенно работят около 8 часа с 25/30 евро надница в нощни заведения. Има и момчета които през деня раздават рекламни брошури за заведениеята по плажа. /задължителен английски/Тази година ми направи впечатление, че организаторите за испращане на студенти от България са включили и острова на който живея. Доста се ядосах защото искаха висока комисионна и то през месец август при условие, че сезона към средата, края на септември приключва, а надниците доста по ниски. Заключението ми, е че при повече ровене в интернет сама бихте си намерили работа като се свържите директно с работодателя. Колкото и да е висока безработицата туристическите обекти няма да ги затворят по време на летният сезон и то най-вече на острови утвърдили се не само в страната си, но и в целият свят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker