Трябва ми огнестрелно оръжие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Трябва ми огнестрелно оръжие
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1413 пъти
От 3 месеца работя в една охранителна фирма, и вече искам да се издигна от поста на невъоръжена охрана до поста на въоръжена охрана, че да ми дават повече пари. Може ли някой да ми обясни как да си изкарам разрешително за оръжие?

Знам, че трябва да мина през психиатър. Но, не знам какъв курс къде за карам курса и колко пари струва. Не знам и какви са допълнителните изисквания за разрешителното. Нежно ми е разрешително за оръжие за служебни цели.

Бихте ли ми обяснили какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: 08df9e9199
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ето тук ще намериш необходимата ти информация:https://www.mvr.bg/blagoevgrad/административни-услуги/административни-услуги-за-граждани/кос/придобиване-на-огнестрелни-оръжия-и-боеприпаси

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: f3d3f9aef9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Едва ли ще ти дадат разрешително от МВР щом си просто охрана. Трябва да имаш оправдана нужда от оръжие. Например да имаш сериозна фирма и да превозваш много пари и така да си под риск от нападение перонално към теб с цел обир. Или да си политик или мутра. Разрешителното не се дава на база дали отговаряш на някакви определени критерии, а се дава по лична преценка от шеф на полиция. Частни охранители не могат да имат бойни пистолети. То утре и аз мога да кажа, че охранявам еди си кой и ми трябва боен пистолет.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: ec24b6713b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   аз работех като теб за 800лв преди 2години, извадих си оръжие като се надявах за нещо по сериозно да получавам. Курса ми излезна 250лв като имаш теория и практика два изпита. Ходех два дни да ни обяснят някой неща за по 4/5часа и после стреляхме, след това изпита беше в един първо тест и после практика като стреляш по мишената за точки. Разбира се на теста ни бутнаха всички и после на практиката и общо взето беше фасулска работа като цяло всичко. Спомням си че си вадих документи като например свидетелство за съдимост и още нещо и не бяха скъпи от сорта на 30/50лв не повече. Като отидеш да се записваш на курс те ти казват какви документи да си извадиш и кога има теория и после изпити. В крайна сметка извадих документ и от работата ми извадиха разрешително за служебно оръжие. Това е много важно да правиш разлика за служебно и лично, за служебно ти го изважда фирмата в която работиш и ти дават смешен пистолет като например някой малък и джобен да не се вижда разбира се. Дигнаха ми парите само с 200лв като бях разочорован и реших в един момент да не се правя на мутра а да се захвана сериозно на работа и да вадя сериозни пари. Така и стана в момента работя здраво и никак не ми е лека работата но поне знам за какво работя като например 2000/3000лв получавам на месец и наистина може да ми е тежка но съм с повече самочуствие от колкото като бях охрана и носех пистолет на кръста и трябваше много да се лишавам за да ми стигат парите а и работех на крак по 12ч а сега съм в движение но за 8часа. Така че помисли дали има смисъл защото аз много обикалях дискотеки и казина и накрая за нищо а вече около мен всички приятели вадеха повече от мен а аз само си губех времето като охрана и се чудех защо този кара по хубава кола от мен и защо излиза на по хубави места от мен или защо има по нов телефон или като цяло защо живеят хората по добре от мен, искам да ти кажа просто че няма до каква кой знае длъжност да стигнеш та да си доволен от парите и в повечето случай работят за минимални осигорвки което е смешно, те незнаят какво е отпуска като хората или болничен. Такаче си помисли хубаво защото аз съм бил и началник и личен шофьор и хубави пари в тази професия няма.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 4ed1925d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   С лично оръжие не можеш да работиш като охрана. Законът го забранява. За да ти се разреши да си закупиш лично късонарезно оръжие, трябва да имаш мотиви. Защо ти е това оръжие, просто ей тъй да си имаш, нестава.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: aef6f0851b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   В днешно време можеш да си извадиш лично оръжие. Караш курсове за безопасно боравене, психо, регистрират и го в полицията и ти правят специална каса у вас, до която само ти ще имаш достъп. Всяко действие, което предприемеш с оръжието ще бъде на твоя отговорност. Сещам се, че през годините познавах абсолютни дебили, които си носеха макаровите в кобури на улицата. Не е необходимо изобщо да работиш във фирма. Законът, по никакъв начин не ти пречи да си извадиш разрешително за оръжие. Просто след това трябва да бъдеш с глава на раменете си, защото наистина ще ти видят сметката. Да прегазиш някой с кола може да ти се размине, но да простреляш - НЕ!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker