Програмист онлайн - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121422)
 Любов и изневяра (29764)
 Секс и интимност (14390)
 Тинейджърски (21909)
 Семейство (6483)
 Здраве (9612)
 Спорт и красота (4708)
 На работното място (3191)
 Образование (7312)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18586)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Програмист онлайн
преди: 2 години, 9 месеца, прочетена 1831 пъти
Жена съм. Тази година завърших ТУ-София за програмист, но не съм работила нито един ден. Чела съм, писала съм си кодове у нас, правила съм си сама курсовите, ама само това е. От малък град съм, а не от София или подобен и затова се чудя дали е възможно някой интервюта да са онлайн и после така да си работя при положение, че досега не съм. Миналата година мислех да започна да си търся работа, докато бях студентка и на общежитие, но започна вируса. Питам това, защото ако ме вземат на София на работа ще трябва да плащам квартира и сметки, а в София е много скъпо. И ако ме викнат на интервю в 8:00 например няма как да стигна с автобус толкова бързо от моя град. Аз съм на 3 часа с автобус до София. Ако ме вземат от у дома да работя съм съгласна и 1 или 2 месеца да не ми плащат. Слушала съм, че и това е възможно. Знам C#, Java по тях ООП, Структури от данни и алгоритми. Бази данни MySQL също. Малко HTML Ама се страхувам дали това, което мога не е само една много малка част от това, което ще трябва да правя на работа и да не ме вземат никъде. Не съм започнала да уча това заради парите, а от забавление и защото само по математика бях отличничка без да си давам много зор даже. В github имам качени само няколко кода подобни на курсовите, които са ни давали.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 9 месеца
hash: b77cdfe27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Е че търси работа по езиците/технологиите, които си учила и се явявай на интервюта, бъди активна. Успеваемостта е ниска, много често дори и не се обаждат, а ако се обадят и насрочат интервю, следва другия въпрос дали ще те вземат. Но това не трябва да те отказва. По принцип като нямаш опит е трудно да докажеш какво умееш, защото трябва да имаш все пак някакви проекти зад гърба си/някакво портфолио. През това време пробвай и в сайтове за онлайн работа като Freelancer, Upwork, Fiverr... там също е на късмет и е доста пренаселено, но така си е. Трябва да започнеш отнякъде. Търси junior позиции, с тези умения имаш какво да допринесеш. Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: dee3ecef1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   За съжаление, няма много добри начални позиции, които да предлагат дистанционна работа.
Не се притеснявай за интервютата. Ако е за дистанционна работа, интервюто също ще е дистанционно.

"И ако ме викнат на интервю в 8:00 например няма как да стигна с автобус толкова бързо от моя град."

- Това го кажи на тях. Не би трябвало да се изисква от теб, да пътуваш 6 часа за ведно интервю. Не и в тази епоха и в тази сфера. Ако някой работодател настоява, то работата при него ще е върлата токсикология. Ще ти отрови живота.

Препоръчвам ти, да си направиш няколко проекта, да ги качиш на Heroku или друга подобна услуга, да ги покажеш в един портфолио сайт, където има линкове към проектите и git-a им. Не трява да са страхотни и невероятни. Просто тярбва да ги има. Да демонстрираш, ч еможеш да завършиш проект, че и два.

Имаш ли това, прпочети Cracking The Coding Interview, търси повече инфо в YouTube, и ще си намериш лесно работа, макар в първите 2-3 години да не е дистанционна.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 7d2e7a18e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пускай CV-та за всяка начална позиция която намериш. Може да минат и няколко месеца докато някой се навие да ти гласува доверие. Но след като веднъж започнеш всичко ще е по-лесно. Хубавото е че покрай пандемията интервютата са онлайн.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: e4ea6e095a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   От личен опит през последните два месеца: има и такива фирми, които предлагат изцяло ремоут. Всички интервюта които съм правил досега и за фул ремоут и за работа в офис, са били от вкъщи с камера. За джуниър е по-трудно да, но не и невъзможно. Не си пробвала. Пример за компания, която ми предлагаха фул ремоут, със евентуални командировки, които те ще покрият, е Мусала софт. Успех ти желая и също, измисли си някакъв твой проект и почвай да кодираш през свободното си време. Това дава един плюс на интервютата. Когато видят, че си правила нещо твое, а не само курсови работи.

 
  ...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3c3c174002
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Остави ги хората да си приказват. Като програмист с вече над 2 години опит, мога смело да ти кажа, че повечето позиции са си така или иначе дистанционни. Има едва една шепа български фирми за програмисти, които си имат установени офиси и работиш в сърцето им. Всичко останало са американски фирми, или чуждо-устроени предприятия които просто търсят евтина работна ръка. Имат офиси предимно заради някои закони които ги задължават, но работата става почти дистанционно. Аз работя от вкъщи.

Технологиите които знаеш са добри и търсени, това е голям плюс. Но имай в предвид, че не можеш да нарежеш салатата, без да си минала през магазина за домати. Ще ти се наложи да ходиш на интервююта, онлайн шанса е много малък. И това, че не можеш да си там в 8 не е никакво оправдание. Хващаш автобуса предния ден и спиш на хотел. Ако си готова да работиш това и търсиш доброто заплащане, трябва да правиш и такива компромиси.

Позиции има много, особено за новаци, но онлайн нито някой ще ти се довери лесно за да те допусне до файлове, workflow и т.н, нито ти можеш правилно да предцениш средата. Имай в предвид, че дори и да работиш дистанционно, това не означава, че никога няма да стъпиш на работното място. Макар и рядко, по някой път е наложително. И тук е момента да вметна, че качествените кадри, ако се наложи пътуват и до другия край на света, Америка, Австралия, за ден или два през които трябва да идат. Така, че ако си с мисълта "Не ми се ходи до София", определено ще имаш трудности. Най-малкото ще трябва да идеш за интервю, после повторно за дооправяне на документите.

Успех.

 
  ...


...
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 3c3c174002
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 2: Интересно ми е, работили ли сте като програмист, за да давате такива насоки? Кои от добрите компании наемат току така дистанционно работници? Vmware ли? Adobe? След 3 интервюта на място, може би.

Напълно съм съгласен, че настояващите шефове не са читав избор, а сега да се замислим... Човек който не настоява и може да чака правиния избор, дали ще се навие да търси сульо и пульо от интернет, чиято диплома не може да провери, не може и да знае що за стока е човека? Нямам 30 години опит, но от трите места на които съм работил по професия мога да кажа, че всички дистанцирани работници не са просто добавени приятели в LinkedIn.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 9 месеца
hash: 09edcd6277
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До 6

Работил съм известно време. Казвам го, защото "няколко" пъти съм бил част от подбора на нови кадри, в три различни компании, следователно имам някаква идея. Работя в чужбина, но имаме работници и от България, с които не сме се срещали на живо и чакаме с нетърпение, да премине Covid кризата, но засега внимаваме с дългосрочните прогнози и планове за пътувания.

Тези насоки ги давам, защото така си търсим кадрите, като искаме разработчици и за сега работи много добре. Имаме нужда от умение, искаме да го видим в действие. Готовите проекти ни показват, че каднидата има някакви умения, че се развива и че има желание.

Най-дорбият момент за мен е, когато получим CV, в него има 1 или дори няколко линка, водещи към вече качени проекти и съответстващите им репозиторита, а hisotry-то на дадения git свети като коледна елха, защото е знак, че кандидатите се развиват и учат, а не просот да се надяват, че дипломата им ще им даде умения и ще им икзара пари. Просто не работи така.

Не знам за VMware и Adobe, но не всички трябва да започват в компания за 10 милиарда долара. Това, че една комапния е по-малка, не е я прави лоша.

До 5 - Тези компании, които изискват от теб да пътуваш толкова много, обаче, ти покриват всички разходи и ти дават адекватна компенсация за времето в което си пътувал, а всичко това е било в договора ти, преди да започнеш.

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: c18045153f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Наеми си нещо временно в София и си търси работа. Толкова ли е сложно? Какви автобуси, какви 5 лева?

 
  ...
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 27d8da0406
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако имаш възможност вземи заем, нощува в София, ако държат да имате и и тервм в София. Като програмист определено ще успееш да върнеш този заем. Не си изпуска шанса. Все пак това е най-добре платената професия в момента. Казвам го като човек, който въпреки квалификацията си, взима 1000 лв. И аз се замисля за ИТ курс или програмиране, но математиката не ки върви.
Пожелавам ти успех.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 8 месеца
hash: 6b9c6cb47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей!Почни да си търсиш работа и в чужбина.Пиши на емайлите им всичко, което умееш,дори за хобитата си.Ако си добра в програмирането кинтите са в чужбина.Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker