Проблеми с колежка. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121201)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Проблеми с колежка.
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1782 пъти
На 28 г. съм и работя в малък и много сплотен колектив поне така си мислех до преди 2 месеца когато в офиса дойде новата ни колежка. Пенсионерка на почти 65, на която обаче не и се стои вкъщи. Още от първия ден ми направи лошо впечатление как се опитва дошла вчера да се налага да ореподрежда по свой вкус офиса, но си замълчах и реших да и дам шанс. Тя обаче започна да си внушава, че я гледам накриво а това изобщо не е така, просто понякога се отнасям нанякъде когато имам проблеми. Шефовете усетиха какво се случва и преди месец имаше оперативка по въпроса, на която аз казах какво не ми е направило добро впечатление, и онази първо тръгна да роптае по мой адрес, после млъкна като я заковах, че нямам нищо против нея, но да тръгнеш да се налага някъде от първия ден прави не добро впечатление. Известно време ме игнорираше, после уж нещата се нормализираха, обаче напоследък започна при всяка моя издънка да ми натаква как ми се връщало задето съм тръгнала срещу нея и как ми липсвала човещина а това не е така. Онзи ден се издъних пак от стрес и тя започна агресивно наново този път пред колегата ми замълчах си, но вътрешно ми идваше да я хвана за врата. След като си тръгнахме споделих с шефката ситуацията. С колегата никога не съм имала тези проблеми, нито с покойната ми вече колежка, която много ми липсва всичко в офиса винаги е било мирно, тихо и кротко без кавги, напрежение и интриги . Вие какво бихте направили в подобна ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 04fb766d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Един коментар е резултат от човека, който го прави. Ти анализираш какво казала, ама защо, как и не осъзнаваш, че всъщност дали си ти или някой друг няма значение. Концентрирай се върху работата си, контакта любезен, но дистанциран. Некакви анализи, клюки и обяснения. Контакт по възможност по имейл, ако имаш такъв с нея. При малоумни коментар от нейна страна си напиши с Исус с готови отговори: Това не е твоя работа....Ще те помоля да се придържаш към служебните си правопощия и ангажименти. Запази мнението за себе си, то не ме интересува. Стоп. Не желая да слушам. Прислючихме разговора и в този дух. Повярвай ми работи. Българина постоянно мрънка, анализира, как, защо, какво е казал, ама как може и т.н. Всъщност няма смисъл, няма значение какво една 65 г. лелка иска и казва. Тяма нужда на никого да се обясняваш и доказваш.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: dbb22a88e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Оперативката беше донякъде, защото тя явно се беше опитвала да ме очерни пред нея, и на нея помолиха ако някой има нещо да го сподели и тогава споделих вижданията си. Идеята на тази оперативка беше да се изясни ситуацията, защото е прецедент, е нашата фирмна да има напрежение в колектива от момента на идването на дамата. Имахме случай, в който провервайки дадени неща заедно онази тръгна да прави проверката на ДДС както на нея и е удобно, в резултат на което за малко щяхме да изтървем подаването на една фирмите. Аз бях за да го правим по модела на шефката обясних и, че така е по - ефективно и рискът да изспуснем фирма е по - малък, заяде ме защо съм правела повторни проверки а шефката е за това защото така рискът от грешки е по - малък. Шефката видя какво става тогава съгласи се с мен а госпожата сърдита отказа да ми съдейства в изпълнение на задачата и си я свърших сама.Онзи ден подмятанията и бяха как Господ ме бил наказал задето съм се обърнала против, нея как нямала човещина и жал.Което не е така и на предишни работни места и сега няма случай, в който да не съм отказала помощ на някого ако има нужда. Винаги уважавам възрастните хора и им правя място в градския. За съм да ги уважаваме, но поякога уважението трябва да се заслужи. Друг път го правеше докато шефовете и колегата ги няма и гледах да я игнорирам ама този път го направи пред него. Откакто дойде започнах да гледам на мъка към идването на новата седмица и всеки път полагам усилия да не и се поддавам на провокациите и да не избухна. А когато трупам всичко в себе си в даден момент то излиза като вулкан на повърхността и лошото е, че задържайки всичко в себе си без да искам мога да си го изкарам неволно на любимите хора.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a0e3d546da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Тая пенсионерка не е за там,да заема мястото на някой млад човек,а в къщи да плете дантели....

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: dbbdd361de
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Обиграна баба , хитър вампир са ти натресли.
Постовила си е за цел да те изгони.
Отваряй си очите и ушите. Не се напрягай около нея, зато грешиш.
Повтаряй си, че поведението й е актьорска игра, която цели да спечели симпатиите на шефовете и да злепостави теб

Дръж ни в течение какво се случва.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: dbb22a88e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Казах на шефката за злобните нападки на лична основа. С шефа много добре виждат откъде идва цялото напрежение и утре понеже е края на месеца очаквам нова оперативка по повод поведението и. От миналия петък всяка от нас се държи все едно другата не същестува засега така ми е добре, но когато колегата напусне ще стане ад, защото искам не искам ще трябва да комуникирам с нея а тя упорито ми правеше бойкот по едно време. Дано новият човек се окаже свестен и не и се връзва.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: dbb22a88e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   С покойната колежка жена на годините на майка ми никога не съм имала проблеми, нямаше и напрежение във въздуха. Откакто тази дойде полагам нечовешки усилия да не си изпусна нервите.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 89c8531ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Тя нарочно те е изложила на събранието, за да покаже че проблема е в тебе. Но няма страшно. За напред ще направиш следното:
Първо почваш да работиш по усърдно и по стабилно.
Второ не влизаш в конфронтация и конфликти с нея. Покажи че проблема е в нея.
Трето може да и се извиниш (разбира се лицемерно) по този начин ще я успокоиш и може да си промени мнението за тебе
Четвърто със сигурност не се държи само с тебе така забележи, с кои колеги го прави, станете приятелчета и по този начин ще имаш гръб на събранията. Защото когато кажеш нещо ще имаш подкрепа.
Някой пъти трябва отстъпление, за да презаредиш, прегрупираш и да атакуваш в точния момент.
Пожелавам ти успех.

В.А.М.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 59b4f30f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Доколкото виждам, поставила си е за цел да те очерни и да те уволният. Не отчита факта, че ти работиш там от преди нея и шефовете ти вече имат преки впечатления от работата ти. Вместо да се ядосваш, върши си работата прецизно и спокойно, и за всяко нещо, което е необходимо да свърши тя, й пиши имейл. Така ще имаш писмени доказателства за това, че си я уведомила какво е необходимо да бъде свършено от нея.
Не разбрах дали работите заедно в една стая. Ако е така, разбирам проблема - наистина се създава напрежение. С такъв вампир е важно да бъдеш на върха на своята игра - т.е. изобщо не трябва да вижда, че ти влияе по някакъв начин. В момента ти си враг номер 1, може би е решила да придърпа някой друг на твоето място. Дръж се зряло и спокойно, защото, ако не го направиш, тя винаги ще извърта нещата в своя полза. Следи за нейни грешки - на тази възраст сигурно е много самодоволна. Отбелязвай си всичко, което не прави правилно. С такива хора има три варианта :
1. играеш ва банк и ги съсипваш с всички възможни средства, сриваш ги психически, за да напуснат работа, или ги дискредитираш - за това обаче се искат качества, които ти не притежаваш - звучиш като много мило момиче;
2. привидно се сприятеляваш с тях и след това ги съсипваш - не знам доколко напрежението е ескалирало и дали е възможно;
3. чакаш търпеливо и се отърваваш от нея с постепенно злепоставяне пред шефовете.
Няма вариант, в който всичко да се размине кротко и мирно, повярвай ми.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: dbb22a88e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Засега има подобрение на ситуацията дали е привидно няма как да кажа, рядко говоря с нея гледам да си върша работата. Иначе колективът ни е малък, 5 човека, но коелагата напуска и ще дойдат евентуално още двама.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: c19b247a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Преди 3 дни пак опита да ме провира, но не и мина номера, вчера тихомълком си събра нещата от бюрото и днес сутринта научих от шефовете, че повече няма да идва дошло и в повече.

 
  ...

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: dbb22a88e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Към номер 8 да е един офис бяхме и бюрото и беше до моето, но както казах в предния коментар, дойде и в повече работата при нас, видя че мръсните и номера къде е правила явно в държавната администрация не минават тук и тихомълком си събра нещата и се махна. Можеше да си го каже още предния ден културно, изчака до заплата и тихичко си прибра всичко. Както и да е вече енергийният вампир го няма и се надявам а няма следващи след нея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker