Купувате ли лукс с трудно изкарани пари от заплата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18538)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Купувате ли лукс с трудно изкарани пари от заплата?
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 2081 пъти
Здравейте!

Започнах скоро работа в една фирма за производство - ниска позиция, предимно за ограничени и не особено интелигентни хора...

Прави ми впечатление, че се дават извънредни дежурства и колегите си купуват скъпи "дрънкулки", които не им отиват на социалното положение и ниската позиция, която заемат. Примерно:

Една колежка се показа с телефон, който струва 2400лв, купен с извънредни смени събота и неделя. т.е. колежката работи без почивен ден от няколко месеца... В същото време, собственикът на фирмата, който е милиардер, ползва 3 модела по-стар телефон от този, купен с кръв и пот от моята колежка...

Наистина, така ли е устроен светът? Това ли е смисълът на живота - да работиш без почивен ден, с месеци, за да си купиш телефон за 2400лв, който да ти седи в джоба на вибрация, докато ти си на поточната линия...?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: d9b3449d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Истината е, че всеки може да разполага с парите си както реши. Не гледай хората и не ги съди. Човек не трябва да се лишава от това, което иска и го прави щастлив независимо колко “тъпо” е за останалите.

П.С казвам го като жена с големи възможности и още съм с Айфон XS макс - просто не ми е приоритет, но разбирам хората, които искат да си угодят, защото реално същите пари съм ги дала за друго.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 85103a7822
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Ако си купиш нещо скъпо, което не използваш ефективно, си глупак.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 7d526629a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Сама казваш, че собственикът използва доста по-стар модел телефон. И със сигурност е осъзнал отдавна, че скъпите вещи не правят човек по-богат, а напротив. Все пак е важно и твоята колежка дали го прави демонстративно. Ако е така, можеш само да я съжаляваш, а не за й завиждаш. И аз съм фен на определена марка телефони и си купувам почти всяка година новия модел, но на работа никой не знае какъв телефон имам, защото си ми стои в джоба и изобщо не ми е зор да го показвам на някого. Просто това е мисленето на бедните хора. И те ще си останат бедни за съжаление. Истински успешните хора знаят колко усилия и лишения са нужни, за да стигнеш нависоко и ценят парите. А човек, който си купува телефон за 2400 лева за пред хората, а в същото време живее в мизерия, е човек, който живее за другите и за тяхното мнение.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ae2c8bd62d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Колежката ти си е купила такъв скъп телефон от простотия и комплексарщина - иска да блесне пред другите и да се вдигне в очите им.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: d3f7dd3847
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ами смартфоните са масов продукт. Идеята е да се купува от възможно повече хора. Повечето хора са работници, така че това което виждаш е нормално. Шефът може би е възрастен човек, който не му се занимава с модерни телефони. Или е просто човек с по-специфичен характер като мен.
Всичко е много индивидуално, така че темата ти е кажи-речи безсмислена. Мога да навляза в доста подробни обяснения, но смятам, че нямаш нужда от тях, защото подозирам че реално си сравнително незле запознат/а с човешката природа, а си пуснал/а тази тема просто от скука ей така да видиш какво мислят хората в този сайт ;-)

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 54ce0d3786
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз не ги давам, въпреки че изкарвам парите си сравнително лесно в днешно време. Тая мома е дала 2400 лева за телефон. Сиг. преди това пак е имала подобен. След 1-2 години, гледйа, че ще е със следващият.
Бих дал, честно казно, но не и ако са ми последните пари и трябва, да тегля кредит, за да си ги позволя.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: e9a9ac091c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ще го кажа кратко надявам се да ме разбереш,цитат от великия Алеко Константинов:Разни хора,разни идеали!!!Идеала за твоята колежка е да има телефон за 2400лв. ,а идеала за шефа дето е милиардер е да има още няколко завода и такива като колежката ти да му развиват производството,просто и лесно казано приоритети стига да имаш акъл да си ги наредиш правилно!!!!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: fb294042fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   За мен е много глупаво и не го правя, но това като цяло е народопсихология. Теглиш кредити за телефони, бал и сватба на детето, защото какво ще си кажат хората. Всеки знае кое е хубаво, но е редно да се простираш според чергата си. Времената и без това са трудни, и няма нищо сигурно.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: e5710fc1c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Навсякъде е така - най-богатите обикновено парадират най-малко с парите си. А бедната средна класа се опитва да покаже фалшив стандарт на живот. Забелязала съм, че богатите си купуват хубав дом и го обзавеждат качествено и следователно скъпо, а бедните най-често живеят в мизерия, но навън се показват с лъскави коли, телефони, черпят, раздават големи бакшиши и т.н. Тоест правят всичко за пред другите. Живея в Германия и тук също често служителите карат по-скъпи коли от шефовете си, които са минимум милионери.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 72cc85393e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пак гледаме в чуждите паници. Грешно виждаш нещата, и там ти е проблема. Този милиардер, не знаеш колко саможертви и колко безсънни нощи и колко пропуснати коледи има със семейството, и към колко банки си е сложил примката на вратът до като стане милиардер. И при него залога е много по-голям. И цени парите много повече от твоята колежка, защото тя реално няма какво да губи за това толкова лесно си раздава парите за глупости. Ганьо винаги си мисли, че да си шеф е лесно. Ми отворете предприятия и станете шефове да видите колко е лесно. Ама не можете, защото явно не е толко лесно.










Чингис Хан

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ed3ce685fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Светът е много материален, всичко вече се върти около Аз-а, личния лукс и удобства. Скъпите телефони и прочее джаджи издават статус, притежателят им не е задължително да казва как са изкарани и че се е трепал по 14 часа. Иска да демонтстрира, че може да отдели Х пари за това, че и явно му остават достатъчно да си покрива сметки, храна и прочее.
А често тия, дето имат най-малко, имат най-голяма нужда да покажат, че са добре материално. В компанията имаме трима много добре платени ИТ - при двама от тях не можеш изобщо да познаеш, че взимат над 5к, докато третият е с последни модели на всичко, живее в мезонет и прочее.

Признавам се, че макар и да не съм кой знае колко напред материално, също обичам по-висок клас техника, но няма да тръгна да бачкам като луда. Спестявам си и си купивам... така и ограничавам ненужни харчове като пици, разни дрешки и други, от които нямам нужда реално. Разпределям си парите малко по-разумно. Имам афинитет и към по-скъпи облекла, обувки и очила, но за тях чакам намаленията... няма да дам 650 лв. за зимна парка, след като мога да си я купя и за 250 с малко търпение.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 531ca18376
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не. Нямам навика да давам пари за глупости. Телефон по-скъп от 300 лв съм нямала, нямам и мерак да си купувам.
Не смятам, че тоя култ към вещите е здрависловен.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 9758c0b645
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   2400 не са пари. Тази колежка, колкото и да работи, не може да събере пари за нещо наистина сериозно. Може да си позволи единствено някаква джаджа, някоя "екзотична" почивчица. Собственикът от друга страна може да си позволи истински АКТИВИ и затова за него джаджата няма такава стойност.

Все едно да питаш някакъв сомалиец защо си дава всичките пари за кренвирши, а не събира за телешко Кобе.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 29106980b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   А ти защо си вреш носа в чужди работа, всеки да прави каквото си иска и да си купува каквото си иска. Хора гледайте себе си, не е ваша работа кой какво и защо си е купил. Това е идеята на големите фирми, да купуваш, да купуваш и пак да купуваш. Избора какво да си купиш е отражение на човека. Българина все философства и раздава правосъдие. Ама как може....

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a663eabac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ти мани това пък има хора, които и бързи кредити взимат за това пусто телефонче.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: f16d7f4663
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Всеки има различни слабости , на някои хора не им пука с какъв телефон са , за други е важно . Тя може би го е взела защото е модерно сега , но парите са си нейни , има правото да ги харчи за каквото реши, за да се чувства добре . Аз бих отишла на почивка с парите , или бих си купила дрехи , това е нещо като подарък за мен от мен , за многото свършена работа .

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 803abf52b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   То затова в България има най-много Мерцедеси S-class на глава от населението...В Германия примерно само един богат човек би си помислил да си купи такава кола, а карането на последните модели VW Golf, Mazda 3/6, Skoda Octavia и т.н. не е изражение на нисък статус или безпаричие!!!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 0200a62559
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Точно така са устроени някои хора, не самия свят. Затова едни стават все по-богати, а други продължават на поточната линия. Това да си милиардер по-скоро идва от манталитет, отколкото сляп успех. Твоята колежка просто няма заложбите да стане успешна/богата с нейния начин на мислене.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: a00478c2c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Бих купил нещо скъпо, ако ми върши работа. Иначе, да треперя, да не се надраска дисплея на телефона, щото са ми 2-3 заплати ... не! Забрави.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 218fccef6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   17 това от къде го измисли със статистиката? В Германия се кара Мерцедес предимно от по-възрастните и въобще не значи класа. Всеки който работи няма проблем и може да кара хубава кола и кара. Съседът ми в Германия е шофьор, немец има огромна къща и кара ново БМВ каква класа, нормален човек. Живеете още в 85 г.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 803abf52b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До 20,
Говоря за S-Class, която тук кара всеки пикльо с една сергия в Несебър!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3281096fc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   До 21 - Ти да ги беше видял, като запродаваха нивите край морето, преди 20 години. Малииииииииииии! Първата година, по кръчмите глеадш едни надъхани батки с костюми, отреде S класи, чисот нови, най-гоелмите двигатели, не знам си какво, пиеха се уйските за по 100 лева бутилката. Втората, така, на трета, половината ис продадоха колите, минаха на стари БМВ-та, до петата година някой успяха, да съберат парички за сергийките. Ама това ... родени на хубаво място.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3ac72881d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Нещата, които ползвам ежедневно, и особено тези, които имат директно отношение към здравето ми, ги избирам качествени, дори и това да означава "скъпи". Преди да закупя нещо дълго го избирам - чета ревюта, сравнения, форуми, допитвам се до познати, до експерти...
Например: легло, бюро/работен стол, компютърен дисплей, телевизор, климатици, домакински уреди, дограма, осветление, автомобил. Имам набелязани още: масажен стол, камина и соларна инсталация.
За телефони, дрехи и подобни оборотни неща давам точно толкова, колкото да си вършат (добре! ) работата, и никакви гъзарии и фасони.
Предпочитам, ако останат излишни пари, да ги инвестирам в активи или в жилища за децата, или пък ходим семейно на екскурзия, малко хобита и това е.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ee36c3d589
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Всичко зависи до човека и какви възможности има. Аз не бих си купила скъпо нещо само да се хваля и в момента нямам възможност изкарвам 1500 лева и за всичко мисля, дори да спестявам нещо. Гледам предимно всичко да взимам на промоция, за да мога да заделям нещо. Но имам приятели, които взимат 6000-10000 лева и инвестират в скъпа техника, защото им е нужна за професионалното им развитие, макар че много от тях също изчакват промоциите, това го разбирам, но да дам 2-4000 лева за нещо, дори да имам възможност,което да служи само да се хваля, никога няма да взема. Всеки има собствена гледна точка как да си изхарчи парите, които изкарва.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 084a757946
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Ако изкарвам малко пари, не харча за лусквое, но си признавам, че ако са ми малко и трябва да се изгъбя, за д аги изкарам, някак си ми се свидят повече.
Виж, ако са много - пфффф iPhone-и, костюмчета, вечерки, пътувания ... Ама не е за "хората", а е защото на мен ми е хубаво така.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 31f222a3b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Според мен твоя шеф е тотална скръндза. Много мразя мъже, които изкарват пари, а живеят като прошляци. Авторе, ако ти имаше финансова възможност дали би живял по този начин или би си позволил всичко, което ти се иска.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ff39c0b5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Мъжът ви си купува скъпи телефони.
Аз си взимам евтини. Не, защото НЕ мога да си позволя за 2000.00, а защото нямам нужда.
Хората сме различни.
Всеки трябва да си гледа в своята паница !

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 2b2714f994
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Нали знаеш думата насиране. Ей това е. Не каза само на колко години е колежката.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3c10305299
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

30.   Имам едно основно правило и то е "Не купувам нещо, различно от имот, ако нямам поне 10 пъти повече пари в банката". За имот бих дал половината си пари, но за коли, телефони, телевизори и т. н. - абсурд. В случай, че месечният ми доход го позволява и е траен във времето, покупка на нещо от порядъка на 2-3 хиляди лева не е кой знае каква пречка. Човек обаче знае и 2, и 200 - в зависимост от това какви пари получава. Ако едва свързвам двата края, естествено, че не бих дал последните си стотинки за скъп телефон, защото това би ме обрекло на още по-големи лишения и несигурност. Изключение съм правил поради тежко болен родител, когато мисълта за спестяванията е далеч на заден план и трябва да се действа и плаща на момента, защото животоспасяващите операции не търпят отлагане. Лечението след това също струва пари.

Познавам трима милионери със стари телефони. Всъщност, единият в края на миналата година си купи iPhone 13, но години наред използваше iPhone 7 със счупен отдавна екран (пукнатото покриваше 1/3 от екрана, буквално като "паяжина"), но въпреки това изчакваше, докато той сдаде багажа напълно и едва тогава го замени. А телефонът му само за разговори е някаква обикновена "Nokia" от тези старите модели, които за друго не стават. Аз бих се дразнил от спуканото стъкло и надрасканото тяло, но всеки си има различни разбирания. Човекът в същото време има 300 кв. м палат и голям гараж, в който не може да побере всичките си коли. Другите двама използват съответно "Honor" (нескъп модел среден клас от 2019 година) и Samsung Galaxy S10, който също е модел от 2019-а (до миналото лято няколко години поред използваше Galaxy S8, който се счупи при изпускане). И тримата карат скъпи коли и имат фирми, но телефонът не им е сред водещите неща. Жените и на тримата са 20 и нещо годишни студентки, а те самите са на възраст между 35 и 40 години.
Познавам обаче и мъже, които имат последен модел телефон, "БМВ" на изплащане или втора ръка, уж маркови дрехи (повечето са ментаци), обилно се поливат с парфюми тип "пичеловки", всяко лято ходят на почивка на морето за 1-2 седмици, в останалото време само работят, веднъж седмично излизат на ресторант или дискотека, в другите дни си поръчват по някое евтино сокче или кафе в кафенетата, но междувременно нямат два лева да се усмихнат и само се оплакват как държавата им бива виновна за всичко. Като излязат на заведение, първата им задача е да сложат гордо скъпия си телефон на масата, за да го видят всички (част от които са същите мишоци като тях, броящи си стотинките, но със скъп телефон). Е, за какво им е да показват стандарт на живот, който не притежават, след като накрая се оказват едни роби, пуснали във въртележката на живота по свое желание? Тоя няма пари за това, онзи нямал пари за онова, трети нямал време за нищо и само го изгърбвали на работа за ниска заплата... И защо нямат? Защото си дават парите за глупости, не искат да променят ежедневието си, не искат да придобият носи знания, да си потърсят нова, по-доходоносна и приятна работа. Искат да има кой да им "сипва" заплатката в края на месеца, да нямат задължения и отговорности, да си живеят в матрицата и за всичко това обвиняват всички други, но не и себе си. С такива отдавна спрях да излизам, защото станаха много повърхностни като компания. Иначе бяха свестни момчета навремето, но веднъж като се видяха с някой лев, побързаха да наваксват с покупките, каквито не са могли да си позволят като млади и започнаха да следват модел на поведение, сравнявайки се с тези "с идеалния щастлив живот" в Instagram, които също се пъчат със скъпи вещи и дрехи за пред камерите.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 9ca82bf77c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Такъв е манталитетът тук. Вечно трябва да сме с най-скъпото, най-хубавото и т.н., нищо че ще теглим кредит за него.
До завършване на средното си образование живях в един сравнително малък град (35 хил. души). Повечето ми съученички много се стараеха да парадират с дрешки, придобивки. Тогава нямаше смартфони, така че не беше актуално, но се купуваха други неща. Сега ми е смешно, защото осъзнавам, че са давали последните пари на родителите си, за да демонстрират фалшиво благосъстояние. Говореше се много за пари. Кой колко пари има, кой какви маркови дрехи има...
Така се стекоха нещата, че излязох от малкия град, преживях своите трудности и перипетии, и сега вече съм сравнително успял човек с доста добър стандарт на живот. Покрай професията ми често общувам със заможни хора, дори с милионери. Една отличителна тяхна черта е, че не дават пари за глупости. Карат си с години с един и същ телефон, не се хвърлят на лъскави дрънкулки и не купуват излишни неща. Много от тях карат съвсем нормални коли тип Шкода. Когато сам си постигнал нещо, влагайки труд за него, характерът ти се променя и наистина преценяваш, че някои вещи не са чак толкова приоритетни. От 2016 г. ползвам за работа iPhone 7. Напоследък прави малко проблеми и мисля да го сменя, но чакам да угасне. На месец изкарвам колкото да си купя няколко броя от най-новия модел, но наистина не ми е приоритет. Дори при новата покупка бих инвестирала в по-стар модел, например iPhone 11, защото пак ще работи, но няма да платя 3000 лв., а в eBay го има за 380 евро. За други неща съм склонна да давам пари - преди няма и месец платих над 1000 долара за професионална литература, която я няма в България. Гледам на това като на инвестиция - ще подобря квалификацията си, а с това ще подобря и доходите си още повече. :) През лятото смятам да запиша два курса, всеки от които струва 400 евро - пак инвестиция в себе си. За това бих дала пари, не за телефони и часовници. Единственото, за което наистина си заслужава да се дават повече пари, са качествените обувки, с които да се чувстваш комфортно по цял ден. За дрехи винаги гледам промоциите, не държа да си купувам последни модели скъпи марки. Да, бих могла да платя повече за качество, но всичко преценявам индивидуално. А в това време в магазина ще ме обслужва продавачка с последен модел телефон и заплата 1000 лв. Не ме разбирайте погрешно - всеки има право да разполага с парите си и да решава какво да прави с тях, но ми се струва глупаво да харчиш за стоки, които не можеш да си позволиш.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 53f809e6f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Понякога си купувам по-скъпи дрехи, защото ми доставя огромно удоволствие, обичам да следя тенденциите, като много жени...но не го правя постоянно, позволявам си го понякога. Например тази зима дадох 500лв за палто и кожено яке, но са модели, които ако не стана дебела ще мога да нося и 10г напред. Телефончета и простотийки не ме радват. Обичам екскурзии, ако се смята за лукс. Нямам проблем да ям цял месец боб, ако ще ми останат пари за някоя красива дестинация, сега например бих желала да посетя Мароко. Ще видим.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: ab95b905fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Простите хора обичат да демонстрират фалшив стандарт, защото толкова им е акъла. Каква полза от скъп телефон, като се буташ в градския и живееш в мизерна панелка....

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: 6846a19eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Една позната преди години се занимаваше със здравословни продукти и ми обясняваше с почуда, как най-много се харчел "златния" женшен /просто за някакъв юбилей на серията измислиха златиста кутия/. В последствие започна да поръчва да опаковат голяма част от продукта в златистата кутия, а да го продават на двойна цена. И си вървеше, че и вечно недостиг на количествата имаше. Един чужденец също с почуда ме беше питал, ама как така един от студентите му се скъсвал да работи на няколко места за да си купи извънредно скъп телефон, а няма и два лева в джоба и живее при и разчита на родителите си. Та повечето българи са като гарджетата - да е златничко, блестящо, набиващо се на очи. Включително и семейството на една приятелка - марково облекло и скъпо Ауди, ама иначе живеят под наем и са от заплата на заплата и вечно одумват или завиждат на приятелите си, които са с един-два или повече имота и пътуват без да се притесняват, ама иначе са без маркови дрехи и непосилно скъп автомобил.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 1 месец
hash: 07afb86da3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Въпроса не опира до гледане в чуждата паничка, просто изказваме мнение.
Не е въпрос също и че някой си е купил нещо, защото е имал възможност и го е искал, а че в масовия случай в България става въпрос наистина за "престиж" и за пред хората, тъй като тук това е водещо - кой колко "възможности" има.
Да отговоря и на въпроса на темата: Не, пари за лукс не давам, нямам и желание. За качество давам обаче, определено.

 
  ...
преди: 2 години, 1 месец
hash: f3f62651ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   За мен да даваш за дрехи е по-добре от колкото за телефони. Вече и средното ниво смартфони изглеждат като скъпите. Да, лъскава кола се забелязва, но ако слезеш от нея с тениска впечатлението е по-отблъскващо от това ако си с риза за мъжете/рокля за жените. Една жена с грим, прическа и рокля се забелязва дори да има евтина кола, докато може да е с джип мерцедес, но в шушлякова яке тип Люлин ска принцеса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker