Уж нямало млади за работа и населението застарявло, а като започна някъде винаги съм най-голямата (84 набор съм) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Уж нямало млади за работа и населението застарявло, а като започна някъде винаги съм най-голямата (84 набор съм)
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 1189 пъти
Прави ми впечатление, че когато започна нова работа ( говорим за административни позиции) винаги аз съм най-голяма, а останалите колежки са обикновено с 3, 4 години по-малки от мен. Чудя се какво работят жените набор 81, 82, 83 едва ли всички са шефки или са в чужбина. Писна ми аз да съм най-стара от колежките, уж застаряващо население, уж нямало млади за работа, а пък навсякъде нямат дори 35 г. служителите. Та ще се радвам да споделите дамите на 40 г. и около тази възраст с какво се занимавате. Знам, че темата е смешна за повечето, но наистина не се връзва с твърденията, че нямало млади хора за работа и населението застарява!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: f31610ab46
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Разпитай за шивашки предприятия край теб, там ще намериш жените над 40, които са загубили препитанието си, не са станали шефки, не са заминали и по чужбина. Младите момичета намират работа по-лесно от младите момчета. Но особено лелеяният у нас "малък и среден бизнес" ги иска до 35. Ако жена на 40-50 загуби работата си, много трудно успява да намери работа на същото ниво. Успех е да пробие за продавачка, защото 8 часа над шевна машина не са никак приятни, нито пък адекватно заплатени.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4e5dee9497
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Авторке, не ги виждаш, защото по нашите ширини се вихри страшна трудова дискриминация по възраст и пол. Нееднократно съм срещала направо написано в обявата “Търсим жена”, Търсим мъж”, Търсим до 35 години”. Не ти пожелавам да го изпиташ на гърба си. Баща ми си загуби работата преди години (с образование, работеше по специалността си), ходи на сумати интервюта и директно му казваха, че си търсят до 35 години, него не го искали, понеже бил на 50 и скоро щял да излиза в пенсия. Нямало да бъде дългосрочно.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0d96b11aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Към автора:навярно сте права относно това, но трябва да отчетете и някои други фактори:1во говорите за административна работа с риск да ви засегна(а и не искам да го правя вярвайте ми) това си е връзкарска работа и трудно някой без правилните контакти или сериозен опит(какъвто вие вероятно имате) би успял да се уреди на такава позиция, 2ро голяма част от младите работят по големите градове или са в чужбина, какво да говорим за малките населени места почти не останаха хора, камо ли пък млади, 3то отновно се връщам на първата точка, може би съдите по вашата работа, но отново казвам едва ли един 20-25годишен човек би се уредил на подобна работа без опит или контакти, погледнете възрастта на бармани, сервитьори, крупиета, ит-специалисти и др подобни, там са основно млади хора

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 2d06ff0e16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Авторката: Номер едно не съм съгласна с теб защото аз, като бях на 29-32 години ми беше най-трудно ходих на десетки интервюта и нищо, освен това преди имах колежка на 29 години, която ми каза, че две години е търсила работа. Другото, което ми прави впечатление в този сайт е, че масово 25, 26, 27 годишни момичета се оплакват, че не могат да намерят работа!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: af41de2f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Съгласна с номер 1 и 2. Жена на 36 съм-много лесно беше, когато бях под 30 и без семейство и деца. Бях чувала, че така се случва и сега го виждам. Това е причината, авторке.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7cfd0a1a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   2, какви са тия малоумни работодатели. Значи на 50 ще излиза в пенсия скоро и не е дългосрочен. А до пенсия има 17 години (50-67). Значи разчитат, че когото наемат почти сигурно ще стои 20 години при тях, а и повече. При такива идиоти няма как да стане.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9aed391c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   Българските работодатели масово не знаят къде се намират, още по-малко пък какво искат. Търсят млади хора, за да им работят за малко пари и едновременно с това да горят от желание да се доказват. Същевременно обаче искат младия човек да има опит и да знае и може абсолютно всичко, което е пълен абсурд. Затова, когато им се яви млад човек на интервю и няма опит или има такъв, но много малък, го отпращат. Смятат, че ще дойде някой на 25 години с огромен опит, а те ще му плащат 800 лева и той ще им седи за тия пари следващите 20 години! Нямат желание да инвестират в обучение на кадри, нямат желание за финансови стимули, не предлагат никакво развитие и после реват как нямало хора. Ами, няма да има. На първата ми работа преди време бяха много изненадани, че съм напускал. Ми, напускам естествено. Нито заплатата ми заплата, нито има някакво развитие, нито нищо. За какво да стоя. Съвсем скоро пък се свързаха с мен от една компания да ми предлагат работа. Казвам им добре, нека видим каква е офертата. Минах едно дистанционно интервю и днес ми се обаждат да ми кажат, че нямало да продължим, защото не съм им изглеждал решен да си сменя работата. Естествено, че не съм решен. Те абсолютно нищо не са ми предлагали! На база на какво да съм решен? ! Тотална липса на елементарно отношение! За не толкова дългият си трудов стаж до момента съм се убедил в едно: работодателите искат свити служители, които по една или повече причини да бъдат закотвени в конкретното населено място и най-вече в тяхното предприятие. Ако тези служители са и кадърни вече е направо печалба от тотото. Ако пък им се мазнят и доносничат, направо нямат равни. Само, че вече не сме 1990г. и хората са мобилни. Всеки се интересува как да си нахрани семейството и да може да си почине в определеното за това време, без да му се налага да робува за без пари.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ff29e24d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А пък при мен точно обратното. Момиче на 26 години съм (1996 набор съм) и съм медицинска сестра по професия и където и да започна работа ВИНАГИ аз съм най-малката в колектива. Другите са доста по-големи от мен от 40 и нагоре годишни и това много ме дразни защото не мога да намеря общ език с тях искам да намеря хора на моята възраст, но не знам къде.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 4e5dee9497
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 6, всеки път като напиша плюс, не излиза в сайта като коментар, нямам представа защо. Когато се случи това, баща ми беше на 54, а възрастта за пенсиониране мисля, че беше 65. И да, 9 години не им било дългосрочно. Отпратиха го с такива думи буквално от десетки интервюта. Областен град.
Номер 2

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: f10debd981
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   До 8! Защо не може да намерите общ език с Вашия колектив и каква полемика води той?

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ea83369d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Зависи си много къде работиш и на каква позиция. Ако си на традиционно смятаните за "младежки места" като МакДоналдс, нормално е 84 набор да си най-голяма. Аз съм 82 и в моята фирма съм някъде "средно поколение", даже към по-младите, защото колегите са от 62 до 97, но особено в администрацията всички са около моята възраст или даже малко по-големи. Така, че много си зависи от фирмата и позицията. В международните фирми няма такава дискриминация по възраст и е съвсем нормално секретарката да е на 50, счетоводителката на 60 и т. н., защото на хората им трябват професионалисти с опит, а не офис украшения, както масово се назначават по мутренските фирми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker