Много гадна ситуация след интервю за работа - умирам от срам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Много гадна ситуация след интервю за работа - умирам от срам
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1993 пъти
Днес бях на интервю за работа и разговорът с управителя мина съвсем нормално. Допадна му моето портфолиото, каза, че му допадам като човек и имаше конкретна оферта за постъпване във фирмата. Бях съвсем спокоен, но след като се прибрах вкъщи забелязах нещо, от което направо умрях от срам. Забелязах, че съм настъпал лайно - да, ще приема, че всички ще се изсмеете, и аз бих се изсмял с глас, но мястото, на което паркирах след като дохдох до нас е върху чакъл и леко към тревата, където хората си изхождат кучетата доста често. Явно там съм го настъпал, та си измих маратонката и реших да се върна, за да проверя дали съм го настъпал сега, при прибирането ми, или одеве преди да тръгна за интервюто. Преди да тръгна от вкъщи, колата беше паркирана върху плочките на паркинга и там в повечето случай е чисто, но понякога и там има изпражнения. На мястото, от което тръгнах преди интервюто, сега имаше паркирала кола и не забелязах да е имало... но кой знае... проверих и постелката под педалите - нямаше нищо и не миришеше. Проверих съединителя - и там нищо...

Знам че съм мъж и не би трябвало да изпитвам толкова голям срам, но знам колко лошо впечатление съм направил ако управителя на фирмата е усетил това. Но дори и да го е усетил, бях одобрен и ако му върна потвърждение, мога да започна работа. Интересното е, че не изкоментирахме нищо за дрес кода. Попитах го дали е нужен конкретен дрес код и той каза, че няма и просто трябва да имаме спретнат външен вид, тъй като идват клиенти и се прекарва известно време с тях в офиса, изготвят се оферти и тн.

Споделям ги тези неща, защото като голям човек знам колко е важно да изглеждаш добре, а и преди това бях да се подстрижа, взех душ, подготвих се, сложих и нови дрехи и се чувствах доста отпуснато и добре.

Вярвам, че в Сподели има хора на ръководни длъжности, провеждали интервюта и ще се радвам на обратна връзка от тях. Ще приема изцяло и хората, които ще се подиграят или ще напишат някакви бъзици или смешки по този повод.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 500f4a3c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Недей го вярва, тук са (сме) утайките на обществото. Боклуци, изневеряващи, извратеняци, наркомани и хора дето изобщо не знаят как работи реалния свят. Погледни коментарите на другите теми и ще го разбереш. Иначе като си имал предложение не се впрягай, може да не са го забелязали, може да не им пука, a може и да си го настъпил докато вървиш от офиса им до колата ти.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1b6ef7e9b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Почистили са след теб. Няма от какво да се притесняваш вече. Друг път гледай докато стъпваш къде стъпваш.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5d44c47640
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Нямаш никаква причина за притеснение дори и да си отишъл с омазана обувка. Ще е съвсем ясно, че е настъпано по пътя. Случвало ни се е на повечето да си влачим подобни...
Жена съм и ме се е случвало със сандали, стъпала на "бомба" да вляза в един от най- скъпите ресторанти в една европейска столица.
Чак като отидох до тоалетна разбрах какво е станало. А човекът, който обслужване тоалетната ме помоли да се събуя и почисти скандала с тоалетни кърпички. И аз "умрях" от срам, но той много деликатен ме излъга, че често се случвало.
Изобщо не се притеснявай.
Успех и реализация с новата работа и смело!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 61efd52963
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Това не зависи от теб. Реално може да се случи и на шефа ти, и на всеки друг, всеки ден. И ако е миришело, нали и ти си щял да усетиш, не само той? !

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1603f7bcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Спокойно, по начина, по който си го описал ми изглежда, че си го настъпил след интервюто. Иначе и ти вероятно щеше да усещаш миризмата по време на интервюто, не само интервюиращият те.
Страхотно е, че си се подготвил изключително сериозно и отговорно за интервюто и явно те са го забелязали след като са ти направили оферта.
Дори и да се е усещало нещо, в последствие с шефа ти ще се сещате за тази случка и ще се смеете.
П. П. Ганьо така и няма да се научи да си събира изпражненията на домашните любимци. Навсякъде, където съм бил в Европа хората го правят, само тук Ганьо е много важен и му е под достойнството. И пред нашият блок, където е паркингът за автомобили е пълно с кучешки изпражнения.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 163ec55999
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Изчакай резултата от интервюто. Това, че си настъпил нещо не е решаващо дали да те вземат на работа или не. Успокой се и ако не стане си търси друга работа...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e6b7d227e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Това ми се е случвало, ама не заради настъпване, а защото трябваше да отида до едно предприятие, което си намира на майна си Райна (нищо лично против Райна, btw! ) и в страничната отбивка до портала липсваше павиран път. Кофти си е, няма и как да замажеш положението - ъм, с крак имам предвид- защото ще стане по-зле. В такива ситуации, човек трябва да медитира - вдигаш краката и се надяваш да намериш баланс между ядосана чистачка и отхвърлена кандидатура.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d0c06fa0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   То и аз като бях малък и сополът ми падна точно на касата като пазарувах в магазин. Продавачката нищо не каза. Изчистили са го. Стига с тези глупости.

Частният сектор е цяла пародия. И аз като теб бях на много интервюта за работа, смених 5 работодателя в рамките на 3 месеца. Звучи удивително, нали? Частникът си е частник и си прави каквото си поиска. Върнах се на старта си работа и се убедих, че най-добре е да си на държавна работа и да си учител. Затова сега също и уча, освен работа. Няма да останеш доволен никога, в която и фирма да отидеш. Само на учителите увеличават всяка година заплатите. Никой частник не бута заплати всяка година. Никой частник не дава 13-та заплата като на учителите. Никой частник не ти дава 10 заплати при пенсиониране, освен на учителите. Какво да говорим повече не знам. 60 дена платена отпуска в часния сектор е мисля невъзможна, но за учителите е напълно реално. Цяла пародия е този частен сектор, а ти си се хванал за нещо дребно и се срамуваш.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6936c2391f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Добер дошъл в бизнеса! Това е първото от много лайна, в които ще газиш. Това е да работиш в наши дни - навсякъде лайна!

Честито за работата!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 091cdbd44b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Боже, за какви глупости се тревожиш! Човек, взели са те на работа и то явно такава, която ти харесва и вместо да се радваш, ти се тревожиш за това? !

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5e02e715ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Ако е копрофил веднага ще те приеме, дори и допълнителни облаги ще ти предложи.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7b92122de1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Да не мислиш, че е миришело, случва се по пътя да се нацапат обувките, ме само с изхождания, кал и т. н.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 43a7ed181a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   На мен ми се случи да ида една вечер на рожден ден в скъп ресторант, рожденника ме посрещна, поднесох му подаръка и след като си поръчах от менюто забелязах обувката си и усетих миризмата, че съм настъпал лайно. Извиних се че не се чувствам добре и си тръгнах, преди да ми е дошла поръчката. Не разбрах дали рожденника или другите гости са разбрали за лайното, но мен все още ме е срам да ги поздравя когато ги срещна, а минаха две години. От тогава съм върл противник на кучелюбците в България и особенно на общиниъе, самите кучета вина нямат, но кучелюбците които не обират след кучетата си и общината която не прибира всички улични животни за постоянно ги кълна винаги когато се сетя.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c331c69502
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Голяма работа, то на всеки може да се случи в Бг. А и чужбина да не мислиш че е кой знае колко чисто? И там има лайна по улиците, всеки може от невнимание да настъпи. Ако са одобрили профила ти няма защо да се притесняваш.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d0c06fa0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Целият частен сектор е едно лайно. Осигуряват на минимална, гаврят се с работниците си и т. н.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: faf82e491f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Не се притеснявай. На многи от нас, живущите в София ни се е случвало. Дори и да е било така им е станало ясно, че си жертва на мизерниците-кучкари.
Купи си нови обувки/ маратонки, защото тези едва ли ще се отмиришат напълно.
Можеш и да използваш определени обувки само за работа и да се преобуваш преди да влезеш в офиса.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker