Това манипулация ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Това манипулация ли е?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1044 пъти
Здравейте,
Работя от няколко години в голяма компания. Работата е отговорна, натоварваща и детайлна. Шефката ми е добър професионалист, като експерт в областта. Като ръководител обаче не бих казала, че е добра. Поведението и намирам за манипулативно. Използва определени ситуации с подчинените си за да внушава и натяква вина и да омаловажава работата на хората.

Пример 1 :
Открива някакъв пропуск или грешка, следват коментари:
"Така стана защото не ви напомних, нали" или "Свърших ви работата" или " Непекъснато се налага да ви проверявам"... Държа да отбележа, че работата е сложна, непрекъснато се налага да обновяваме различни неща, непрекъснато правим и корекции. Естествено, че случва и нещо да пропуснем или да сбъркаме, безгрешни няма. Нормално ли е обаче за всяко нещо в това число и за най-малкото да се натяква постоянно? Виждате ли манипулация в това отношение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2637a703e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Виждам, да. Така са шефовете, в тяхното его и в техните мисли, без тях не може. Нищо не може да се свърши. В крайна сметка нали затова е шеф, взема кинтите накрая, за да носи отговорност, да проверява и да прави корекции. А, да, и да работи повече от останалите. Ти вземаш заплата, работиш си, тръгваш си. Ако вземаш 3000 лева заплата, а фирмата ви спечели 100 000 от сделка, ти ще вземеш бонус от 1000, другите служители сходно (ако шефът ви не е боклук). Да кажем, че дадат 10 000 за бонуси от сделката, 30 000 за заплати и осигуровки, още някакви за консумативи, едни 50к остават. Съвсем примерна сметка. Те отиват за шефовете, не ги прибирам аз. Така че това им е работата, да следят вие как си вършите вашата, да помагат и т. н. Ако има допуснати не много грешки, е в рамките на нормалното. Аз бих се заял, че точно затова тя е шеф, а не ти, ако ти изтюхка защо еди какво си, стига да ти стиска можеш да ѝ го кажеш. Ако не, подминавай :)

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 200bf4b589
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Всеки шеф очаква всички под него да си свършат работа, а не да ги пасе непрекъснато като деца в детската градина. За всяка ваша грешка тя е уязвима пред началниците си. Вие какво очаквате да каже или да ви пази егото вие да не се обидите.
Аз работила неща, които се записваха в дневник и всеки можеше да чете кой какво е правил и кога пак се е повредило. Еми, това е положението.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6783ba94a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Просто ви мачка, за да се чуства велик. Малко хора остават човеци когато им дадеш власт и пари в ръцете.









Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: d308727963
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   По-скоро виждам хора, които нямат капацитета да си вършат работата и някой трябва да ги дондурка. Щом се натяква постоянно, значи постоянно се правят грешки. Ако не се направи забележка, как ще се научите да си вършите работата качествено? Или най-добре жената мълчаливо да мете след вас... Чакам сега да ми скочат готованковците, чиято най-отговорна задача през живота е била да не закъснеят за училище.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8146e41664
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И мен вътрешно ме вбесяват такива коментарчета, особено когато знаеш, че шефът ти хал хабер си няма от твоята специалност и никога не би могъл да върши твоята работа, а зима пари тройно колкото тебе. Реалността в България е, че най-негодните и най-тъпите ги слагат на най-високите позиции. Как се озовават там, ами с всичко друго но не и с мозък. Помни, че в реалния живот този човек с нищо не струва повече от теб, дори най-вероятно ти го превъзхождаш в много отношения и си ги пускай тези неща покрай ушите.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 165685ef62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Mанипулация е.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: add78a6b22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Според мен си попаднал на типичния шеф гадняр (в твоя случай шефка). Аз само два шефа съм имала през живота си и случих на готини хора. Имало е случаи да ми направят забележка, но всичко е било уважително. В момента съм си шеф сама на себе си. Гаджето също е на отговорна работа и вика че шефа е взискателен, но общо взето се отнася добре с целия екип. Поощрява ги, получават бонуси когато са продуктивни, на всеки 2-3 месеца се събират на обяд в някой ресторант и фирмата плаща сметката. Общо взето пазят работниците да не избягат. В чужбина сме.
В коя сфера работиш?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 494b6e5047
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И да виждаме с какво това ще ти помогне? От няколко години търпиш това, както пише тук. Помисли ли да смениш работата?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c250b2268e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това не е просто манипулация, а свръх манипулация. Работил съм и смятам все още работя с такива хора... За съжаление решението е само и единствено напускане или изолиране на тия хора. Втория вариант не е много успешен ако имаш за шефове такива хора. Нямаш никакъв шанс за израстване. Много е кофти да си нарочен от подобен токсичен човек, който не те харесва. Дори съвсем несъзнателно този човек не може да се сдържи да не ти направи мръсно и в същото време си позволява да има любимци, към които е доста по-толерантен. Такива изверги заслужават най-лошото или да си еднакво отмъстителен към тях за това, което са ти направили.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 94ade9230f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Всички шефове са нарциси в една или друга нездравословна степен и съответно, манипулатори. Това е неизбежно, заложено е в начина, по който се случва бизнеса.

Противодействието е или да си на голям пазар на труда, където да можеш лесно и финансово безопасно да си смениш работата и да попаднеш на по-малка степен нарцис или и ти да станеш манипулатор.

Последното е модела за успех в съвременния свят. Цената на този успех е, че манипулативността, като всяко достатъчно често и достатъчно добре упражнявано качество, ти става втора природа и започваш по същия начин да се държиш и с близките си хора. Получава се съвременното западно общество, от бездушни, фалшиви, дежурно любезни, празни хора.

Същата обусловеност на бизнеса е повод и за безкрайните препирни в този сайт, материалистки ли са жените и какви отблъскващи мухльовци са бедните мъже.

 
  ...

...
преди: 12 дни, 20 часа
hash: 69c053f0c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Чак свръх манипулация.. не
Често хората кандидатстват за високи позиции, които съответно да бъдат и добре заплащани, без да си дават сметка, че пропорционално на това и отговорността е голяма..
Разбирам, че сме хора, не сме компютри, но когато предприемаш съответна отговорност към работа.. ако работиш за себе си и ти няма да се радваш когато допускаш грешки.. защото това ти губи време, енергия, пари
Ако поведението и продължава дори и когато си вършите работата без грешка тогава би могло да се каже че се опитва да ви подтиска/репресира, а не манипулира
Манипулация е когато човек умишлено ти повлияе да свършиш и чуждата работа, освен твоята

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker