Недооценяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Недооценяване
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1263 пъти
Здравейте,
От почти година работа на ново работно място, което е друг териториален отдел на една и съща фирма. Преди време реших да се преместя в друг град, следователно да напусна работата си и да потърся друга на новото място. Началството на централно ниво реши да ме задържи като кадър и ми предложи малко по-висока позиция в новия град. Приех. На първият ден на новото място установих, че новият екип е доста затворен, което разбира се беше очаквано, но не беше очакван факта, че не ми бяха подготвили бюро и компютър. Аз обикалях да търся мебели и компютър, както и да ми настроят нови акаунти. Новият ми пряк началник не ми се зарадва особено, не ми дава и до днес задачи, подхожда с двоен аршин към мен, а когато сме няколко човека в кабинета и говорим по работа, ме игнорира, прекъсва. Често когато се е налагало да обсъжда с мен на 4 очи някой проект, ми говори с тон и авторитарно, докато с други колеги не е така. За капак скоро ме чу да кашлям и твърдо ми съобщи да отида на лекар, "за да не заразиш хората ми" (макар да се закашлях от задавяне с вода). Всичко изброено не ми пречеше през първите месеци, защото е нормално, но вече взе да става досадно и да не кажа направо обидно. Още повече, че аз не съм човек без умения, не съм и натегач. Не съм правил грешки в работата си до сега. С колегите в кабинета се разбирам, работим заедно и мисля, че те ме приеха в техния мини колектив. Не си струва да напускам заради нечие отношение, но наистина вече не знам какво да сторя, за да започне да ме приема по нормален начин и да ме оцени като полезен кадър. Как се справяте с подобна ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9426f65bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Много лесно. Не позволяваш на хората да се държат зле с теб, каквото и да ти коства. И да те уволнят ще си намериш друга работа. Не се притеснявай, това са поправими неща. По-добре така ооколкото да си пилиш нервите за нищо.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 881cc44e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Аз лично се справям с подобна ситуация по следния начин - напускам.
На последната ми работа при мен беше обратното. Задържах се близо 3 години. Началниците ме харесваха, защото работех много и правех много заявки в склада, а другите и по-старите и опитни се скатаваха и не си даваха зор. Даже бях направил някакъв рекорд за най-много заявки в смяна. Обаче аз така и не паснах в колектива с колегите. На почивките почти винаги бях сам/имаше няколко места на, които можеше да се почива и аз си излизах сам/, защото с никой си нямах приказка(една от причините според мен беше, защото аз бях доста по-млад от всички останали). И накрая се получи така че доста хора се наговориха срещу мен, започнаха да ме обсъждат и гледат на лошо/криво, всичко това го издържах не повече от месец, един ден се обадих на главния ми шеф и го излъгах, че напускам поради друга причина, защото няма как да му кажа, че 4-5 човека примерно са срещу мен(той няма какво да направи, най-много да им каже, че съм му казал това и да почнат всички да са срещу мен ха-ха) и напуснах като даже ме питаха доста пъти и ми предлагаха начини да ме задържат, но аз в тази обстановка вече не издържах. Честно да ти кажа харесваше ми, че работата си я знаех на изуст, но като с хората с, които си там по цял ден не се разбираш е ужасно и не съжалявам, че напуснах.

Не те съветвам да напуснеш, а само споделям как аз решавам тези проблеми! Мойта работа беше ниско кфалифицирана и е лесно заменима, но при теб ситуацията може да е друга, ти си решаваш. И да знаеш, че страшно много хора са в ситуация като твоята(успокоително ти го казвам, защото аз преди като ми се случи това си мислех, че само на мен такива работи се случват, но като слушам приятели и чета по интернет явно много хора се сблъскват с неприятности на работното място). Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 9350ff66b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Началникът не те харесва. Не те ли харесва началникът на една фирма това значи, че там дълго няма да се задържиш. Но не очаквай от него да ти каже причините или истинските причини, когато те махне. Първо ще те принуди с подобно държание сам да напуснеш, ако не напуснеш ще започне да те съботира и ще те махне. По-добре му кажи още сега всичко в очите и сам напусни и си запази самоуважението, от колкото да те мачка мачка и да те махне. Това ще е по-унизително.









Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: bc978ac112
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Аз те съветвам да не напускаш, а да се изправиш срещу т. нар. си "шеф". Ако ти говори остро, отговаряй му по същия начин. Човек трябва да си отстоява правата и достойнството. Напускането е най-лесния начин и винаги можеш да го направиш. Имай предвид, че този човек не може да те освободи по свое желание. Със сигурност трябва да се обоснове по-нагоре и ще трябва да даде обяснения. Да не говорим, че постоянен трудов договор не се прекратява толкова лесно и ако не се изпипа веднага пада в съда. Заплаши шефа си, че ще го докладваш по-нагоре, ако не те остави на мира. Шефът е шеф по отношение на работата и до там.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7c877cd123
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   "Не съм правил грешки в работата си до сега. "

Ако за почти една година човек не е правил грешки в работата си, това означава, че практически не е вършил никаква работа.

Замисли се - дали шефът ти не те харесва именно защото не работиш много-много?

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3cef0332f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това е често срещано явление не само у нас. Гледай да се държиш на ниво. Избягвай да се набиваш на очи, но се ослушвай за възможност да се изявиш. Търси си и друга работа. Тихомълком. Ако го заявиш, ще си усложниш положението. С други думи - трябва да нанесеш съкрушителен удар, но си "изплети кошничката" добре предварително. Трябва да имаш и план "В", даже "С". Не е приятно, но е факт и трябва да се бориш. Няма конкретен правилен начин. Имал съм доста такива ситуации (сменил съм вече доста работни места). Винаги се намира някой да създава проблеми. Да си тръгнеш не е най-лошия вариант, но все пак трябва добре да прецениш нещата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker