Как е най-правилно да процедирам с такъв шеф? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как е най-правилно да процедирам с такъв шеф?
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1188 пъти
Здравейте! Мъж на 23 съм, работя в супермаркет от 3 години и имам от 4 месеца нов шеф. Нямал съм проблеми с него засега, върша си съвестно работата, или поне той не е намирал кусури в мен. Той е много взискателен, ама страшно много: Дава ти 10 задачи за деня, свършиш 9 и той няма да види деветте, а ще види едната, която не си успял. Повечето ръководители ги прави на луди и други служители също- някои реват от него, някои напуснаха(доста всъщност), други обмислят да напускат. Не мога да отрека, че е голям професионалист обаче... Няма мои и твои, няма скатавки и предпочитания, магазинът е страшно подреден, като че от реклама! Единствено ми мъти водата това, че с такива твърдоглави шефове като него не се оправя лесно човек и един ден, като и мен ме погне за нещо(почти всички вече са минали под ножа) как е най-правилно да се направи? Дали просто да казвам ''добре'' на всичко каквото каже и да ми се маха от главата по-бързо, въобще нищо да не казвам или какво? Не изброявам опцията да му се обяснявам за каквото и да е, защото хем не слуша, хем те гледа с насмешка, че му хленчиш и даваш отчети. А и също напускането не е вариант за мен, най-лесно е да напуснеш, а засега имам планове да поостана още във фирмата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: dffc1039db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   След като напускането го нямаш като вариант, не ти остава друго освен да се напаснете. По принцип такъв тип хора в стремежа си всичко да върви по план и да е под контрол могат да станат натоварващи, но ако се абстрахираш и не оставяш неговата припряност и педантичност да ти влияят ще си окей.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: ca5b494758
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Мълчиш и търпиш, щом напускането не е вариант. Да разговор с него би било най-разумния вариант. Но с твърдоглав човек е губене на време. Щом толкова хора са напуснали и твоето напускане е въпрос на време. Само, че до тогава, , мистър бих бос, , ще ти понарита здравния картон.


Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1f270ffd0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Учудващо отговорен си, анализираш безпристрастно, на всичкото отгоре не бягаш 8т трудност, а търсиш решение на проблема- БРАВО!
Приятно ме изненада мъж на твоята възраст с подобно мислене и характер.
Ако те "погне" за нещо, което не си успял да свършиш примерно защото не ти е стигнало времето заради други задължения, можеш да кажеш: "свърших по ред от най- важните/неотложни нататък, не стигна време за последното. Ще се опитам да организирам времето малко по- добре"
Така не се държиш като хленчещ, но все пак казваш, че си организирал по някаква схема нещата, а и показваш, че имаш желание за по- добри резултати.
Явно те е наблюдавал и знае, че си вършиш работата съвестно, за това към момента не те и закача. Но... аз например ако съм на негово място, бих те "изтормозила" малко да видя как разрешаваш проблеми под натиск; как реагираш когато нямаш време и трябва да е свършено за вчера; а после и как предаваш задачи на колеги и после как оценяваш работата им... ще си предвиден за ръководител, за това.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: cafd5bdd42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Здравейте, пиша от страната на над 20 години опит, както на редови, така и на ръководна финкция. Първо може да се радваш за новия си началник, може много да научиш от него. Късмет е на 23 да имаш перфекционист за ръководител. Много е трудно да го издържиш, но успееш ли, опита който ще натрупаш е безценен. Правилно си се насочил: понякога е по-добре да кажеш едно просто "добре" без да се обесняваш. Следващият път пак се старай да постигнеш целите си. Не мисли, че не се забелязва. На всеки началник може да му влезеш под кожата. На този явно е с усърдна работа, не както повечето с лизачество.
Дерзай, както се казва.
М40

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 3f6aeb6d93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Честно казано, не разбрах какъв точно е проблемът. Сам пишеш, че е добър професионалист, но много взискателен и обръщал внимание на несвършеното. Всъщност това е работата на управителя. От личен опит мога да кажа, че е много по-зле да работиш за "шеф", който е некадърен, опитва се да те товари и да наговаря другите служители срещу теб, защото не те харесва.

 
  ...


...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 28d8f71b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако те нападне, директно му кажи, че поставя количество задачи, невъзможни за изпълнение, което се вижда от масовото несправяне.
Кажи му също, че всеки служител очаква да бъде похвален за добре свършената работа, а не да бъде критикуван за несвършената, която от самото начало се знае, че няма как да бъде свършена.
Тъй като не забелязва свършената работа, а несвършената му е като трън в очите, би трябвало да подреди задачите по приоритети, например тези, на които много държи, да бъдат първи в списъка му.
Това, което описваш обаче, подходът с басмешка, неслушането говори недвусмислено за властен комплексар, който се опитва да издевателства над колектива и да се прави на велик.
Никога не си позволявам да се държа така с хората. Раздавам задачи, но те винаги са с приоритети. Ако видя, обаче че някой се скатава, върши мърляво и некачествено работата си и не е в състояние да я коригира, бързо му намирам занестник.
Добрите и качествени служители получават по-висока заплата и допълнителни финансови награди.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 7e34d6b92b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Озъби му се едно хубаво и ще го видим капиталистистчето щр мрънка още. При мен работи.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: aa4c1bcd31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Трябва да разбереш какви са мотивите на шефа ти да се държи така. Възможно е да е перфекционист, възможно е да е самозабравил се перфекционист, възможно е да избива комплекси и какво ли още не...

Ако е перфекционист, това е добре. Ще възпита професионализъм в теб. Това, че е винаги крив, въобще не означава, че вътре в себе си не забелязва кой се старае. От такъв човек можеш да научиш много и ще бъдеш оценен и то на дела, а не с празни думи.

Проблемът с перфекционистите е, че в среда като българската, където мърлящината е на почит, те в един момент започват да вярват, че единствено те не са мърлячи и атоматично отричат работата на другите. А то не е точно така - може 98% от хората да са мърлячи, но ти ако си от останалите 2% се чувстваш пренебрегнат. Така че ако си настойчив в това да обясниш и покажеш как си си свършил правилно работата, такъв човек, след известно време ще вдене и със сигурност няма да има лоши последствия за теб, а тъкмо напротив.

Вече ако избива комплекси или има болни амбиции да се доказва на шеф над него, или е дърт ерген, който няма с какво друго да си осмисля живота, или нещо такова, ситуацията е кофти. Но за да разберем дали е това, трябва да споделиш повече информация.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2f43189a9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Има разлика между стриктен и зъл от небето до земята. Ако е взискателен, но цени добре свършената работа, бачкаш си здраво и нямаш грижи. Ако е някакъв комплексиран злобар, който нарочно се опитва да тормози хората, тогава му теглиш една майна и почваш да си търсиш друга работа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 479d99d931
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   От личен опит ти казвам, че както и да процедираш, нищо не може да направиш. Или напускаш или търпиш известно време да попиеш опит от него и пак напускаш фирмата или се местиш в друг отдел. Обикновено такива шефове са и микромениджъри и рано или късно убиват инициативността в служителите. И друго нещо съм забелязала пак от опит. Прекалено взискателните ръководители имат своя собствена представа за това как трябва да се свърши нещо и ако изпълнението на дадена задача не се припокрие на 100% с неговата представа, винаги е недоволен, дори задачата да е изпълнена качествено и да не е просрочена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker