Натиск да напусна сам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Натиск да напусна сам
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1103 пъти
Здравейте, ще бъда кратък. Oт 3 години и половина почти съм в една фирма. Не съм вярвал колко подли и коварни хора съществуват. В началото шефа каза на старите работници да ми покажат работата и нищo такова не се случи. Говорят, че за нищо не ставам. Работят от 15 и повече години и се правят на велики, а всъщност са трагедия. Сутрин седят на масите и не поздравяват, все едно никой не влиза в стаята. Те са едни обикновени работници, а се държат все едно фирмата е тяхна. Ядеш и пиеш на една маса и после ти забиват нож в гърба. Незнам какво да правя, мисля си че искат да ме принудят да напусна и да си останат те. Заплатата е 1000-1100 лева, но е хубаво, че осигуряването е на реалната заплата. Kaкво бихте ме посъветвали, да стискам зъби или да се махна от тези кофти колеги и шеф?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 8c7d502a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Говори с шефа ти. Той не знае, че никой не те е обучилни накрая ще излезеш мързелив и виновен. Те така и така не те хатесват и те мислят за конкуренция, няма какво да губиш.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 54bec55f73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Щом работиш там 3 години и половина вече едва ли щяха да те държат там, ако за нищо не ставаш. А и това, че не те поздравяват какво ти пука. И ти не ги поздравявай, отишъл си там да изкарваш пари, а не за социални контакти.


Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: b3613a2a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Кофти е, и аз търпя постоянен disrespect от по-възрастни работници - на години и опит - защото работата ми е в нискоквалитетни сектори, където работят предимно хора отдавна отказали се от живота, ако мога така да се изразя. Предполагам че досега те е задържало относително доброто заплащане, но ако наистина вече не можеш да търпиш, опитай да се преквалифицираш.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 16786ad522
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Търси си работа, но преди да намериш нещо сигурно, не напускай сегашната.
Не обръщай внимание, че колегите не те поздравяват.
Ти ги поздравявай, те ако искат!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d34db495e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не им обръщай внимание. С такива стари кучета няма как да се сприятелиш. Те винаги ще работят срещу теб, за тях това е полезния ход. Те са свикнали и с тази фирма, и един с друг, с времето промяната на работното място става все по-трудна. Всеки нов, по-млад служител за тях е опасност, защото може да се обучава, за да заеме мястото на по-стар. Затова се стремят да направят всичко възможно, за да ти пречат с крайната цел да бъдеш уволнен или да напуснеш сам.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a0b05eca6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Може фирмата да не е добре финансово и това да доведе до отстраняването ти независимо как си вършиш работата. Важното е да си трудно заменим за да избегнеш съкращения.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 141a605884
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Първо си намери друга работа и тогава напускай!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: a15e7761ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Брат напълно те разбирам. Моята ситуация беше същата. Вече беше време да започна работа и сам да си изкарвам парите и започнах в склад в, който се задържах около 3 години. В началото беше ок, но после "колегите" започнаха да се държат неприятно с мен, обсъждаха ме зад гърба ми и т. н. Според мен причината беше, защото те бяха достааа по-стари от мен и нямахме общи теми на разговор освен за работа и понякога на почивките аз се делех от тях, защото ми беше до гуша стигнало да слушам едни и същи работи всеки ден и си гледах фейсбук и youtube в почивките. Накрая прецених, че не издържам и напуснах и не съжалявам, а напротив - много съм щастлив, че се махнах от там. Сега започнах работа с много по-малък колектив и все с млади хора и ми е в пъти по-добре и съм щастлив! Моя съвет е да се махнеш, надали нещо ще се промени за по-добро щом се е стигнало до тук. И си търси работа с по-млади хора, не е гаранция, но шанса да се разбираш с тях е по-голям отколкото с пенсии. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 47189381e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   "Заплатата е 1000-1100 лева"

Има ли нужда от повече анализи? Това само по себе си говори колко (не)успешна е тая фирма... Това е пенсия, не заплата, и не е повод за никаква гордост, че работиш на подобно място.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 18978e1bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   9, че фирмата не е топ работодател, явно не е. Но и не знаем какво точно се работи, вероятно нискоквалифицирана работа, за която тази заплата е добра. Щом има кой да работи за толкова, явно е ок.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 458744dbf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Спасяване му е майката (и бащата).
Работих няколко месеца във Франция, в Париж, но в българска фирма. Шефът беше решил, че е хванал бика за рогата и изобщо не ебаваше за работа. Беше се доверил на един млад мъж да му движи дейностите. Въпросният беше яко асоциален, но основният проблем му беше треперенето за позицията, до която се беше добрал. На всичкото отгоре имаше претенции да се справя като електротехник без да има допирни точки с въпросната наука. Та аз бях отишъл там като такъв и съм му се видял реална заплаха. Та като започна едни спънки да ми върти... Махнах се и не съжалявам.
Истината е, че няма оправия налетиш ли на такива сноби. Не, че не са навсякъде... Но при някои обстоятелства има шанс да бъдат оборени. И това ми се е случвало при това в зората на кариерата ми. Шанса за успех не е никак голям, а се изисква мощно мобилизиране в днешно време по-скоро бих сменил скоропостижно работата. Особено при положение, че обикновено заплатите са мижави навсякъде, а всички търсят специалисти. Когато обаче открият такъв, на мига решават, че той е умрял от глад и ще им трепери за залъка си. И всичко пак така...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker