Работа на 2 места по 12 часа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа на 2 места по 12 часа
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 862 пъти
Здравейте. С приятеля ми имаме 1 заем, който искаме да погасим максимално бързо. Неговата заплата е 2. 5к, но аз не мога да се похваля, че взимам и половината на това... работя като продавачка в мол. Целта ни е да приключим с кредита, от който има още 7г, за да си купим после собствено жилище. Сега ми изпадна възможност да започна работа в заведение, пак 2:2, по 14 часа, като мисля да не се махам от старата ми работа, а да работя и на двете. Преди съм работила като сервитьорка и изпадаха и бакшиши. Целта е да изкарам поне 3 месеца, за да може заедно с наличните ни пари, да погасим тези около 20к. Той ми казва, че няма да издържа, но аз искам да пробвам. Просто не знам ще издържа ли, да се хващам ли на хорото... сутрин да излизам към 9 и вечер да се прибирам 10:30 от едното място и след 12 от другото. Правили ли сте го и какво мислите? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: e264cd9232
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Мисля, че трябва да се квалифицираш и да си потърсиш по-доходна работа, но с нормално работно време заради теб самата.
Кредитът не чак толкова голям, нека си върви с месечна вноска, която да вадят от по-високата ти заплата.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 35a478ff2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Може и да издържиш, най вероятно ще издържиш ако го решиш. Но въпроса е струва ли си? За тези 3-4 месеца ще платиш със здравето си. Ще го замениш за изплащане на кредит по бързо. Звучи абсурдно. Така и така малко по малко ще го изплатите. Но защо трябва да платиш със здраве за да е просто по бързо. Намери си по доходоностна работа просто. Вместо на две места бачкай на едно но примерно за към 2к вярно че няма мн избор особено за жена, но който търси намира. Така пак ще е бързо но няма да е смазващо за теб. Поне не толкова колкото с две. Иначе така описано изглежда направо смъртоносно. Не заменяй здраве за пари, никога не си струва. Просто намери по високоплатена работа. Вместо да се смазваш със две.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: acc7eb9458
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, аз съм работила по 14-15ч в продължение на 6м без ден почивка и се скапах тотално и физически, и психически. Отделно това след първия, втория месец комуникацията ми с колегите и семейството беше много по-трудна. Бях постоянно изнервена и изтощена, от най-малкото ми идваше да ревна от нерви. За 3000-4000лв, които ще изкараш общо за трите месеца не си заслужава да се блъскаш толкова. Намери си друга работа за повече пари или направо започни в заведението, щом има и бакшиши там, и напусни работата като продавачка. Ако искаш бързи пари и работа за бакшиш, може да работиш и като крупие в казино, и да вадиш двойно повече отколкото мъжа ти в момента, особено ако си в по-голям град. Аз в Ефбета в Ямбол изкарвах 3500лв преди 3г като крупие и също бях 2/2. Работата не е за всеки, психически е доста изцеждаща, но като свикнеш даже няма да ти прави впечатление. Когато събереш нужната сума винаги можеш да напуснеш и да си намериш нещо по-спокойно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7c7ed6be35
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Работила съм по 16 ч без прекъсване някога, а после още 2 допълнителни, издържах около година така.
Защо обаче ще погасяваш дълг на приятел, не ти е съпруг...
Ти вместо да плащаш дългове на някой, който очевидно не умее да се справя сам със задълженията си, отговорности, защо не теглиш кредит за теб, за ТВОЕ жилище (приятелка си- напомням, не съпруга) и да си скъсаш тогава задника от работа, но за нещо, което ще знаеш, че ще го видиш после и ще е твоя сигурност.
Помисли си добре какви ги вършиш...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f1d1164f4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Всичко зависи какъв човек си и от самата работа. Аз мисля, че няма да издържиш.
Преди 5 години аз започнах работа като администратор в хотел/ на 12 часа /. Понеже заплатата не е висока мислех да я съчетавам с друга почасова работа.. Е, оказа се, че натоварването е много голямо. Имаме ужасно много работа. Понякога се налага да се заместват колеги, да се остава след смяната. Като сложиш времето за отиване и връщане...
Преди години работих пак на 2 места. Едното беше редовна смяна от понеделник до петък, другото събота и неделя по
12ч.
Не остава никакво време за теб самата, за личен и социален живот. Освен това доста и разходите се увеличават, появяват се проблеми със здравето. Поради липса на време пазарувах в най близките магазини/често доста по - скъпи/, хранех се предимно навън, на лекар само на частно/нямах възможност да чакам за направления и т. н. /, често хваща такси, за да успея да свърша всички ангажименти... Пропуснах много важни моменти, мои празници, празници на мои близки....
Като теглиш чертата не винаги си струва.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0cf3c6d505
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма нужда да бързате толкова.
Ще изплатите кредита, но трябва време.
Като работите на две места, то едвали имате време да отидите на кафе с приятелят ви.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: db0a1e9fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Не бих се скапвала от работа, за да изплащам кредит на човек, който не ми е съпруг. Иначе сега ти е време да работиш повече, за да си изкараш пари за твое жилище.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 2c25688572
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ще издържиш няколко месеца, не се притеснявай.
Въпросът е дали аз лично бих била склонна да ти дам голям бакшиш, ако на работа си кисела и уморена, дошла уморена от първото си работно място.
Пример от вчера - черпим се с приятелки в заведение и девойката сърдита и мрачна, все едно сме отишли да й се натрапваме... еми оставихме й 1 лв на 50 лв сметка, като приятелката ми каза, че и това й е много.
Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 31cd5a1554
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Работя на две места съм студентка. На едното място съм дневни, на другото нощни смени, но не съм всеки ден, а съм на предварителен график, като нощни давам около 10 смени месечно. Поне 3-4 пъти се случва да съм 11 часа на едната работа (8:00-19:00) и веднага след това да отида 12 на другата (20:00-8:00). В началото не беше лесно, но на мен също ми се наложи, плюсът при мен обаче е че аз имам легло и през нощта успявам да поспя поне 2-3 часа и не стоя постоянно на крак. Като сервитьорка никога не съм работила, най-вероятно не бих издържала.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8005e8a3e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Момиче!

Не искам да пиша, ама ако се замислиш, то ще има полза...
Кой нормален мъж, човек, личност би позволил на човек, който твърди, че обича да съсипва здравето си.
Да става въпрос не дай си Боже за лекарства, за нещо животоппддържащо - давай, ако искаш и на три места работи, за любимия си човек го правиш...
Но да си съсипваш младостта, защото 100 процента си малка, за да плащаш заеми и да купуваш общи апартаменти е меко казано безумно.

Да, взимаш малка заплата, може егото ти да страда, че не пренася достатъчно в семейния бюджет, обаче това е лично твое разбиране.
Сега ти е времето да се развиваш, а не да се правиш на добра съпруга и домакиня.


И няма, няма, няма мъж, приятел, близък, роднина, който би оставил човек на когото държи да си рискува здравето Да се хване той на още една работа...

Уважавай себе си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker