Невъзможност за справяне на работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Невъзможност за справяне на работа
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 1162 пъти
Някой запознат ли е какво се случва със служители, които не могат да си изпълняват задълженията както трябва. Например бавно ориентиране и бавно работене, грешки, които могат да навредят на качеството на работа - без значение дали става дума за работа като касиер, общ работник във фирма за дистрибуция, работа с храни, куриер, сервитьор и т. н Какви биха били последиците, ако това се случва с първата работа на човек след подписан трудов договор - може ли да бъде уволнен дисциплинарно и да не може да си намери работа, правят ли се медицински изследвания за уточняване на диагноза (ако има такава )Има ли вариант да не се пише в книжката, че става въпрос за уволнение? Също така, ако става дума за психологически проблем, а не психиатричен това брои ли се за причина да не можеш да навредиш на човек, който не е добре или го има само при по-сериозните заболявания/състояния. Благодаря предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7d6431652e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ако човек не се справя на работа, има общо взето 2 варианта: или се научава да работи качествено (щом му е първа работа, е нормално да е зле в началото), или си намира друга работа, с която се справя.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: d8553826fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Обикновено работодателят ти идва при теб, казва ти, че не си подходящ за работата и гледа да те освободи по взаимно съгласие. Рядко фирми се занимават с дисциплинарни уволнения. Това може да се случи, ако си спрял да ходиш на работа например и нямат връзка с теб, все някак си трябва да ти прекъснат договора. Но най-общо, ако работника не се справя, го принуждават да си разпише сам молбата по взаимно съгласие и толкова.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 1ded21c77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   За това има изпитателен срок. Ако не се справяш, не те назначават на постоянен договор, а те освобождават.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 10d81fee48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ами ако не се справяш или не се разбирате с менижърството, обикновено просто ти прекратяват договора, понеже стандартно има 6 месеца пробен период, в който могат да те освободят без предизвестие. В такъв случай това не е уволнение, а просто те освобождават и нищо не ти пише в книжката, не се попълва причина за това.

За да те уволнят трябва да си направил нещо много лошо, да откраднеш, да направиш фрапантна грешка, която да струва много пари, да не отидеш на работа и т. н. И преди д ате уволнят са длъжни да ти направят писмена забележка 2 пъти. И тогава чак на трето провинение се уволнява.

Дори и да имаш телк и да си болен и т. н. това не те предпазва, ако си в пробен период(първите 6 месеца). В този период могат да те махнат без да дават причина. И от днес за днес.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e6587ad8c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Аз пък се справям толкова добре с работата, че всички жени в моят офис, се опитват да ме изкарат некадърник... непрекъснато зли нападки и бях обвинен за една маса работи, които са отпреди дори да започна работа там. Не знам дали шефа разбира добре това, което се случва, но аз съм сам срещу всички тях... кой иска такъв човек в своя "колектив", нали.
Харесвам си работата, учих много години точно за нея и сега съм принуден да напусна.
Няма значение колко си добър в работата си, трябва да целуваш задниците на "колектива", да се "мазниш" и да си "изгоден" за всички....

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 21d1ca464a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ako искаш да получиш максимално полезен информативен отговор, питаш съвсем конкретно за твоя случай, а не разтягаш локуми.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: dc080944ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   5 да и при мен е така, останах единствения мъж на офис само със жени. Аз за себе си разбрах, че повечето хора, работещи по фирмите са пълни боклуци и ще си търся начин да започна като преподавател в университет, там поне ще съм заобиколен с умни хора.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 22750b79c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако имаш дар словото да им замазваш очите, че не можеш да се справяш със задачите, можеш да станеш и шеф. Тук всичко е сбъркано.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 0f4e75ff46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ще те накарат да подпишеш, че искаш прекратяване на договора по взаймно съгласие.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 77d12d0a55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Не е чак толкова строго, работя в една фирма, като настройчик на шприцове от 8 години, повярвай ми преминаха всякакви изроди и на всички от тях бе дадено шанс да се научат. Повечето се махнаха сами, останаха и такива, които не знаят и 2 2, но са общи работници, а даже и за такива не стават, и въпреки това ги държат на работа. Е поне има с кого да се забавляваме на чужд гръб. А други идиоти просто бяха толкова забили, че сигурно не разбраха и че са ги освободили от работа.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: bc94063494
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Разделят се с него по взаимно съгласие, тоест обясняват му, защо е по-добре да си подаде доброволно молба за напускане.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker