Как да популяризирам фирмата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да популяризирам фирмата
преди: 11 месеца, 18 дни, прочетена 754 пъти
Имам нужда някой опитен в бизнеса да ми помогне.

От скоро имам фирма за дограми. Има клиенти (предиимно през познати, които са ме препоръчали), но не достатъчно, че да уплътня работниците и затова ги пускам да си работят допълнително час пром. Правя само качествени неща и предлагам най-добрите цени в града, защото си слагам минимална надценка.

Как според вас да намирам повече клиенти? Пускам обяви вкл. и във фейсбук групи, но никой не се обажда. Обявата стои само първия ден по-отгоре и после потъва някъде надолу. Платените обяви също не помагат, явно хората предпочитат някой да им препоръча, а не да се доверят на непознат от обява, което е разбираемо, разбира се.

Имам сайт, но не е популязиран и не излиза на първа страница в гугъл. Мога да си платя да излилза на първа страница, но след като хората се доверяват само на препоръки, не знам колко ще помогне.

Веднъж направих флаери и ги разпределих по пощенските кутии на десетина блока, но от тях намерих само 2-3-ма клиенти за дребни поръчки, от които почти нищо не изкарах, и това беше.

Май само през препоръки се намират клиенти. Освен да се свържа със строителни магазини и майстори и да ги карам да ме препоръчват при запитване срещу някаква комисионна. Или да кажа на всички познати да ме препоръчат, ако разберат, че някой техен познат иска да си прави дограма, срещу комисионна.

Става въпрос за средно голям към голям град, ако има значение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 426eb78311
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Трудно се прави бизнес в рецесия, нормално е... Преди години хората се бяха поопаричили и беше супер популярно да се сменя дограмата, ама днес с тия цени на храната... Няма как да намериш клиенти които просто ги няма.

 
  ...
преди: 11 месеца, 18 дни
hash: 1e2716c15e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Е добре ти какво очакваш с флаерите? Да намериш на 10 блока 20 скъпоплатени клиенти ли? Фирма се разраства с време и постоянство. Какво ти пречеше да раздадеш на 100на блока? Флаерите са евтини и добър вариант за реклама, въпроса е всеки да знае за теб и какво предлагаш.

Има платформи, които автоматизирано изпращат въпросник по имейл (прочети в нета за google reviews automation) и така бързо изскачаш на първа страница.

Мисля, че можеш да пуснеш обява и в сайтове като grabo. bg, но не съм запознат как стоят там нещата.

За начало раздвижи това с флаерите и раздай колкото можеш. 2-3 клиента на 10 блока са добре, ако раздадеш на 100-на ще получиш 20-30

Успех и действай.

 
  ...
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: 31d63069a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ако от разпространени листовки из 10-ина блока си привлякъл 2-3 поръчителя, това би трябвало да ти даде знак, че най-вероятно би могъл да привлечеш в пъти повече, ако разпространиш листовки още по-мащабно из твоя град и по-оживените места за посещения.

Препоръчвам ти да си направиш YouTube канал и там редовно да качваш видеа с вече изпълнени дограми, както и на усмихнатите ти и със спретнат външен вид сътрудници.
Задължително си направи и страници във Facebook и Instagram, където също редовно да споделяш снимки и въпросните видеа. Може би вече имаш страница във FB, но не бива да минава и седмица без нови неща, които качваш там, а за предпочитане е да се случва през не повече от 3 дни, за да поддържаш интереса на хората и да излиза страницата ти по-често на първо място при отваряне на Facebook от тяхна страна.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: 9cc28133be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Календар с лого на фирмата ти, джобни календарчета, химикалки, практично, а и показва уважение към хората, все някои ще те потърси за работа, наблягай на рекламата, сигурен начин да имаш клиенти.

 
  ...
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: c69fb8b34e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Щом пишеш в сподели. нет за съвети за фирмата ти, от сега ти казвам, не е на добре работата. По-добре се захвани с нещо друго.
- Човек с два успешни бизнеса

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 17 дни
hash: 4f51dcd32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Повечето направиха тези ремонти в периода преди кризата. Поне в моя град е рядкост да се види жилище със стара дограма. Нормално е търсенето да намалее с времето. В блока ми да има 2-3 апартамента от 70 които са със старата дограма. По-добре се преориентирай.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 16 дни
hash: a37ee10e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Най-просто - пускай обяви в местния вестник. Комисионните са добър вариант, стига да увериш по някакъв начин посредниците, че няма да ги прецакаш накрая и ще си получат дажбата. Има и по-груби начини - примерно запознаваш се с мастори от конкурентни фирми и привличаш 1-2. Добре е да даваш процент на работниците си, за да знаят за какво се борят. Но имай едно наум, че в даден момент някой от тях може да реши, че няма нужда да дели с теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker