Жена с мъжка професия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Жена с мъжка професия
преди: 10 месеца, 23 дни, прочетена 730 пъти
Здравейте, пиша тук, защото хората около мен не ме разбират. От скоро съм шофьорка на малко бусче, бях пуснала и тема тук, че ми пречи външния вид, защото изглеждам мнооого млада, а съм на 25г. Много си харесвам работата, но повечето хора ми се смеят, че возя различни хора, била съм като дете, което не се вижда от волана и всякакви простотии. Не съм ли можела като нормалните жени да стана продавачка или нещо друго. Всъщност не изглеждам малка, ниска съм, но това не ми пречи да си карам по цял ден. Като знам колко изпити съм взела, за да мога да превозвам хора и колко съм се трудила, за да го постигна, ми стана направо противно да чувам от хора, които дори нямат книжка, че това е мъжка професия и съм била смешна. Честно казано, колегите ми и семейството ми се радват, че правя това, което искам, но "приятелите" ми започнаха да ме упрекват, дори присмиват. В нашия град има около 10 жени млади и стари таксиметрови шофьори, има жени, които карат тролеи и такива, които карат камиони. Винаги съм се възхищавала на тези жени, защото не им пука, не обръщат внимание на обиди и си изкарват парите честно. Вече съм обърнала гръб на уж приятелките ми, защото не мисля да си сменям професията и не искам хора, които не ме подкрепят. Между другото повечето хора, които возя ми се радват, защото съм млада и се занимавам с нещо различно, но се е случвало и млади момичета да ме коментират, едва ли не, защото изглеждам добре и не съм продавачка или шивачка. Между другото била съм и не е моето. Толкова ли е смешно младо момиче да кара тролей, такси или бус и защо хората не гледат себе си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 22 дни
hash: e07d2d6357
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Карай си буса и да не ти пуска какво мислят хората. Прави като докторите - мисли за другите като за "клиенти" а не като за "хора".

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 1fb22daa91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Няма нищо смешно в начина ти на прехрана, даже е похвално. Хората които се бъзикат с теб са комплексари със стари виждания и дребни душици, винаги ще има такива. Не им обръщай голямо внимание. Никога няма как всички да са доволни от теб. Остави работата и резултата да говорят сами.
Аз съм мъж и работя в сфера в която пък са основно жени и си ми е много добре, пък и опита и материалното ми възнаграждение е в пъти колкото средностатистическият Ганьо, който би се бъзикал с мен. На едно място сме 70 човека, мъжете сме 5.
Чувствам се като “петела в курника” и си ми е супер. За 5 години три пъти ме повишиха и в определените среди се развивам и ме уважават.
Пък нека мишоците да църкат…

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: fa71dc85a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "Между другото повечето хора, които возя ми се радват"

Ми радвай се тогава, каквъ е проблемът? Че не абсолютно всички мислят еднакво като дронове и ти правят мили очички? Да ти кажа, много е... детинско...

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: daab0aad39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Изобщо да не ти пука. Аз пък те подкрепям. Възхищавам ти се, че знаеш точно какво искаш да правиш и си го постигнала.
Българина е страшно противно, тъпо, комплексирано, просто и закостеняло говедо. Ако работеше това някъде в Европа, нямаше да чуеш такива приказки.
Аман от говеда!

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 736dcfbf38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Завиждат. В чужбина е нещо нормално, но тук злобата и предразсъсъците вземат превес. Да легнеш безработна ли, че да им угодиш? Разчиствай токсичните злобари от живора си. Аз отдавна го направих.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: a5c452ac03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Живей си живота както на теб ти е добре, коментират, защото нямат соц. общуване, да не ти пука, всеки човек има различно призвание в живота, има жени шофьори, необходимо е, готино е.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 0ce60f3dc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Много благодаря за подкрепата. Радвам се, че има хора като вас!

 
  ...
преди: 10 месеца, 21 дни
hash: 9b0bb4500f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А представи си, ако станеш пилот на самолет... е тогава вече всички ще те гледат като извънземно.... я си карай буса и им тегли една майка на всички, дето ти се подиграват.... нали си изкарваш прехраната така, не си отишла да крадеш, успех!!!

 
  ...
преди: 10 месеца, 14 дни
hash: 6fbc93c82c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 8, работя на летището, нямаш представа колко много жени пилоти има. Така, че авторке, браво на теб, че следваш мечтите си и правиш това, което искаш и което ти харесва, от там нататък няма значение кой какво мисли за професията ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker