Не искам да си удължавам трудовия договор, но не искам да съм безработна. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Не искам да си удължавам трудовия договор, но не искам да съм безработна.
преди: 9 месеца, 5 дни, прочетена 739 пъти
Тази година завърших. Понеже беше напрегната година(учене за матурите, завършване, бал, матури, чакане на резултати, чакане на дипломи, ходене по университети, поддаване на документи, плащане на семестри и тем подобни) преди да завърша реших егоистично да си почина малко от този стрес. Виках си "Абе и без това септември почва семестъра, я малко да си почина, че тази година ми идва в повече. " и не говоря само стрес покрай училище, а и семейни проблеми. Абе доста стрес, доста нещо си беше тази година до сега, но поне гордо мога да потвърдя че това е най-ужасната година която съм изживявала. Не само за мен, но и за майка ми.

Та този егоизъм ми изигра лоша шега. Разбрах че семестъра почва октомври. Аз до тогава не мога да си седя вкъщи и да бъда безполезна. Влязох в jobs. bg, то свястна обява нямаше. Повечето не обявяват заплатата. Викам си, добре, поне сервитьорка, че като гледам повечето обяви ще си изкарам 1400-1600лв плюс бакшиши. Обаче там искат да имаш опит в тази сфера поне 2 сезона. Миналата година работих складова работа в хранителен магазин. Ужасно тежка работа си беше и си казах никога отново. Никога отново, обаче година по-късно пак съм в склада и вадя палети със стока по-тежка от мен(45кг съм) и съжалявам че не послушах миналогодишното си аз. Но това беше най-нормалната обява за работа там. В голям град живея, работа едва си намерих. То всеки тук се оплаква от това. Майка ми не се съгласи с избора ми, защото това е три пъти по-голям магазин от предния в който работих, а и хем ми каза че 1000лв са малко(по договор не ми е позволено да споделям, но защо е обявено в сайта тогава не знам, но няма да имам проблеми, не споделям името на магазина, но е голям на пазара и доста често дават техни реклами по телевизията), но аз си викам "Добре е за човек който има само 2 месеца трудов стаж през целия си живот. " да ама не. Още след първия ден имах мускулна треска, на третия ден осъзнах че заплатата наистина не е достатъчна за тази тежка работа. Да, не правя всичко, както правят другите, само изнасям стока от склада с обикновена(не електрическа) количка, изкарвам етикети и гледам по магазина да няма прази кашони и наелони. Не е толкова трудно, да, но работата си е бая тежка. Особено като разнасям напитки, а то това е главно на пазара сега, сега му е сезона(то българина винаги пие алкохол, но сега е по-лятно, абе разбирате за какво става въпрос). Просто тази работа ми идва в повече и след седмица ще обсъждаме дали искам да си удължа трудовия договор. Преди си виках ще ще работя до края на септември и ще стискам зъби колкото и да е трудно, но тук работата е двойно по-натоварваща от предната, а в предния магазин правих много повече неща. Не знам какво ше правя август и септември, но ми е гузно вече че ще си почивам тогава. Всичките ми приятели ще работят и няма да се виждаме. Но ако си удължа договора аз съвсем ще се изтощя на работа. Това не е за мен. Не мога да вдигам прекалено тежко. Искам някаква по-лека работа, да, няма лесна работа, но не искам да е толкова физически натоварваща(и психически понякога главно заради клиенти и тази една колежка която не понасям, но е търпима). Какво мога да направя? От голям град съм, работа почти няма, на работното място на мама са измислили позиции за хора като мен, но като знам как тормозят мама за нищо на света не бих си го причинила. Искам да си събирам пари главно за университета, което знам че ще стане бавно, но не искам всеки семестър нашите да го плащат. Гузно ми е знаейки каква е заплатата на мама(жалко, но е по-ниска и от моята, а пенсията на баба е близо до заплатата която получава мама). Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 22a086c7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Могат да те вземат за сервитьорка дори да нямаш опит, но ще ти предложат по-ниска заплата. Най-добре е да отидеш в заведението, където искаш да си сервитьорка и да си занесеш CV-то, като искаш д говориш с шефа и казваш, че си дошла за обявата. Обясняваш, че се учиш бързо и че ще си полезна за заведението и ако говориш английски, ако това е част от изискванията, то шанса да те вземат се увелича.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: e2e846f59f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   В което и да е заведение ще те вземат, това с изискванията са общи приказки. Влез в кафето кафето което искаш и говори с управителя че си търсиш работа. Нагласи се преди това-прическа, червило, хубав парфюм, и си с нова работа.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: ef747ee15a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравето ти е на първо място работа има. Преди няколко години работех като барманка и диспечер в едно заведение. На първата длъжност мъкнех тежки каси с бира и безалкохолно и след няма и месец на бара се сдобих с плексит. Отделно шефката беше истеричка не проявяваща разбиране към никого. На сегашната ми работа също ме е цветя и рози пак има стрес ама поне ме мъкна тежко бягай докато е време и се спасявай!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: d0420a776c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Оф, знам колко е трудно да завършиш и да излезеш на пазара на труда, помня я тая мъка. Защо не пробваш в някой магазин за дрехи, не хранителн, така няма да вдигаш тежко. Разните там Спидата, Еконти, винаги търсят хора на гишетата отпред, това може би също е вариант. Не влачи тежести, ще вземеш да се разболееш от нещо и ще съжаляваш после.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 2cb4a06ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз също съм работила такава работа и тъй като също съм много слаба и ми беше доста тежко с тези колички. На вторият месец им казах, че ще напускам заради тази причина и ми предложиха да ме сложат на касата, съгласих се. Пробвай ако искаш и ти.
ПП / за Кауфланд става на въпрос в моят случай

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 257b4abf08
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Може да продаваш каталожна козметика.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: b8dcd8ceeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Сервитьорка е унизителна работа за жена. Да ти подсвирквват някакви пиянки, ще има и такива, които ще искат да те чукат. Мен, ако ме питаш нялягай си парцалите на старата работа и си пролени мисленето към малко по-позитивно.

 
  ...
преди: 9 месеца, 3 дни
hash: 65f790690a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката: Най-лесно май ще излезе да стана касиерка. На старата ми работа и на сегашната ми има студентска програма в която работиш на 4 часа. В магазина в който работих преди, обаче касиерките също помагат из магазина понякога(и те вадят стока и вършат това което и другите докато не ги извикат на каса, но както казах, там работата беше малко по-лека защото магазина е тройно по-малък от този в който работя сега). И аз като номер 7 мисля че да съм сервитьорка ще е унизително. 30лв на ден, работиш по цял ден, не само си сервитьорка, но си и чистачка, звероукротител(заради малките деца които тичат и пищят наоколо, нищо, че това е работа на родителите), охрана, психолог, абе вършиш всичко в заведението, почиваш един ден в месеца, постоянно ще има извратеняци които само за секс мислят и ако са по-нахални може и до сексуален тормоз да се стигне(на една приятелка и се е случвало толкова много пъти да отблъсква мъже които даже са се опитвали да я изнасилят), но единственото което те държи на работа са бакшишите. Същата позната ми каза че някои дни изкарва най-малко 20лв от бакшиши на ден, а най-много е изкарвала 100лв(заведението е голямо). Колкото и да не искам да съм сервитьорка може и да се наложи. Жалко че това лято стана така че да работя само месец, но пак е по-добре от нищо. Честно казано, този един месец ми дойде в повече и имам чувството че съм работила цели два. Поне вече ще гледам на складовите работници по друг начин. Вече ще имам по-голям респект към тях. Те вършат двойно повече от мен и издържат, нямат намерение да напускат, а аз тук се оплаквам. Тези хора са толкова търпеливи(досадно е когато си върша работата, или като отивам да си я върша и на път 5 човека да ме питат къде е това или онова или дали мога да видя дали е в склада, или когато почнат да се ядосват и дразнят за нещо за което не съм отговорна и си го изкарват на мен)(плюс досадни колеги които правят панаири за глупости). Моля ви отнасяйте се с тях по-добре. Не им е лесно. Може отстрани да изглежда все едно нищо не правят, но от личен опит ви казвам че това е далеч от истината.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker