Да стана ли таксиметров шофьор в Пловдив? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Да стана ли таксиметров шофьор в Пловдив?
преди: 7 месеца, 13 дни, прочетена 673 пъти
Здравейте!

Обмислям да видя как са нещата при таксиметровите (пак нещо с каране на къси разстояния и И БЕЗ ШЕФ НА
ГЛАВАТА). Като за начало да взема едно такси под наем?
Обичам да карам (в никакъв случай тир) и обичам да правя лаф с хората. Обмислям да почивам само в неделя. Ще карам през седмицата, петък вечер, събота вечер и неделя почивка. Цените на тези услуги станаха доста високи напоследък. Вадят ли се пари? Очевидно има и разходи. Някой ще може ли да ме светне как всъщност са нещата? Приемам всякакви съвети.

Благодаря!

Кратък разказ на житейския ми път до тук;

Абе чак мъж не съм, но съм на 25 години. От Пловдив съм. След като завърших 12ти клас работих на морето, събрах малко парички (около 6000 лева) и заминах за Англия при едно приятелче. Той пък след 7-8 месеца се прибра в България окончателно. Както и да е…

Работих в склад (сравнително лесно, но скучно) и поради тая причина напуснах. После в строителството (зимата е тегаво да си отвън) и напуснах. Накрая открих идеалната работа за мен - куриер. Сутрин товаря вана с 130-150 кашончета и почвам доставките. До към 16:00 свършвах. Изкарах там над 5 години.

Но животът в Англия (който е бил там ще ме разбере) взе да ми дотяга. Станах един робот. Единствено лятото като се прибирах се чувствах добре. Друго си е при семейството и приятели. Все още и двете ми баби и дядовци са живи. Това също е много важно за мен. Обичам ги и ще бъда съкрушен, ако събирам пари а в един момент се прибера и двама или трима от тях са си отишли.

И така, миналия месец се прибрах в Пловдив. Имам спестени около 80, 000 лева. Не знам къде да ги инвестирам. Те не са и кой знае колко пари де.

Не ми се работи в офис, склад, магазин или строителство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 12 дни
hash: cf43e855b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Инвестирай докато още имаш какво. В момента все още има евтини имоти из Европа. В България много се изхвърлена с цените, но и там можеш да намериш ако тръгнеш да обикаляш подходящи за селски туризъм местенца например.
Всякакви крипто... според мен е вече събиране за после да ги дръпнат от раз...
Каквото искаш- но инвестирай в нещо, скоро няма да имаш тази възможност, виждаш какво става по света.

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 31cb761138
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ако станеш таксиметров водач, винаги издавай касови бележки и не чакай те да бъдат поисквани от хората. Това най-лесно печели уважение и повторни заявки при теб! Като ти дават пари в повече, връщай точно остатъка според показаното на таксиметровия апарат и не си "дърпай" бакшиш сам, защото прави грозно впечатление и хората няма да желаят да се качат отново при теб! Още по-добре би било, ако при сума 5, 20 лева, да речем, кажеш на човека (особено, ако е някой кадърен и ви стане приказката), че дължи 5 лева. С 20 стотинки няма да забогатееш, но ако уцелиш типа човек, който би оценил този жест към него, като нищо можеш да спечелиш не само него като повторен поръчител, а и други, на които ще те препоръча!

Не пускай таксиметровия апарат да начислява сметка, преди още да си качил наелия те човек! Честа практика е таксиметровите водачи да пускат апарата, докато все още обръщат таксито и когато човек после се качи вътре, установява, че вече са начислени едни 30-50 стотинки.

Също така, никога не прецаквай наелия те човек и не го прекарвай из нарочно заобиколни маршрути с цел да изцоцаш повече пари от него! Това също е сред най-честите причини някой да остане или доволен (ако се постараеш да стигне бързо и евтино до заявения адрес), или разочарован и без желание да повтори курс при теб (ако го цакаш с излишно бавене и обикаляне из по-завъртени улички).

Другите условия са ясни: спретнат външен вид, поддържана чистота в колата, задължително никакво пушене в колата преди или по време на заявка!

През годините точно на такива хора съм ползвал услугите многократно и с лекота съм ги предпочитал спрямо другите, при които все нещо е куцало.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 7 месеца, 12 дни
hash: 9772d11422
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Осъществи идеята си, да работиш такси, може да черпиш клиентите с бонбони, тези които са индивидуално опаковани, ще им е приятно, а и е нещо различно, имаи си цена за курс определена, ако искаш бакшиш, така си преценяват дали ще се возят при теб, коректно е, бъди с добър външен вид, ароматизатор в колата, да е чиста, хубава съвременна музика, пожелавам ти готини клиенти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker