Проблеми с работата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Проблеми с работата
преди: 6 месеца, 20 дни, прочетена 643 пъти
Здравейте,
Не мога да си обясня защо ми се случва това, но за последните 10 г съм сменил 7 работни места. Или се подиграват с заплащането, или колектива е скапан все има нещо. Много пъти съм анализирал действията си с цел самокритика, и ако имам грешки то да се поръча от тях. Истината е че не мога да си обясня как има хора работят цял живот в една фабрика а аз не мога да си намеря мястото. Ще се радвам ако някой сподели опит защото вече съм на 35г и пак си търся работа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 19 дни
hash: d118721b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Аз съм на 40 и съм сменил над 15 работи. Във всяка нова ме питат защо се задържам в една работа макс 3 години, след което се пренасочвам. Всъщност това има обяснение, всеки PR знае това. Ако до третата година няма повишение, значително увеличение или смяна на средата, служителят се демотивира. При мен започна от най- ниското ниво докато се изуча, като точно в този период нямаше кой знае колко работа по специалността ми. После започнах инженерна дейност учейки се и давайки всичко от себе си, като това не се отразяваше на заплатата или отношението, заради което сменях доста работи. Все пак извадих късмет, попаднах на голяма компания, развих се, в CV-то ми имаше значителни неща и започнах да взимам доста висока заплата. След това рискувах, отивайки в настоящата ми фирма, разбира се заради още повече пари. Нещата се получиха и вече не мисля за пари както преди. Много неща са ми маловажни като цяло и вече няма какво да надграждам на тази възраст, просто пренасочих енергията в личен план, служебно съм топ.
Съветът ми е да се специализираш и да станеш професионалист в област която те влече и харесва, рано или късно това ще бъде оценено.

 
  ...
преди: 6 месеца, 18 часа
hash: 8885c7ff11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   И аз съм като теб... жена съм за съжаление нещо явно нямаме късмет.
Учител съм, но и там и аз през 2/3 години сменям не се получава няма развитие, обикновено ме вземат за занималня а там е пълна лудница, като цяло опитвам да си намеря да бъда учител сутрин, но винаги е греда!
Успех ти пожелавам.

 
  ...
преди: 6 месеца, 1 час
hash: a28b520cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всички се насочват към големите фирми с добра стартова заплата, разчитайки на това, че щом стартът е такъв, то на финалът ще взимат големите пари. Ама не.
Моят съвет към всеки познат в твоята позиция е да търси реализация в малка до средна фирма. Всички други казват, че най-добре е да нямаш шеф на главата. Аз пък казвам точно обратното.
Намери фирма, чиито цел и работодател те кефят. Искаш да се развиват, смяташ, че си струва да вложиш от себе си там. И вложи най-доброто от себе си. Моят личен опит и моите наблюдения сочат към това, че ако ти си едно от първите задържали се лица до постигане на голям успех в развитието на фирмата, ще получиш обезателно и пост, и заплата, и уважение, които са трайно на високо ниво.
Когато отидеш във вече изградена голяма компания, да, те могат да ти предложат 1500лв заплата за разлика от малката фирма, която с триста зора ти дава 1000 да речем. Да, няма да ти стигат парите в началото и ще броиш стотинки до заплата. Но в даден момент, ако нещата сполучат и картите са изиграни правилно, за работа, която всеки може да върши и шефът ти може да наеме човек за 1000лв да му я прави, ти ще получаваш 3000лв. Просто защото си се доказал, има ти доверие, иска и ти да си добре.
В малката фирма много бързо можеш да прецениш и какви са възможностите за просперитет в общи линии. Ако шефът е гадняр, скъперник и т. н., то явно е, че не може да разчиташ на чудеса и по-добре търси друго. Ако виждаш, че човекът е добър, мил, пука му как си, що си - стой си на мястото и бачкай здраво. Ако няма някаква идея за развитие на бизнеса и главната цел е той да си стои на едно място, то пак няма смисъл да се бъхтиш - колкото и да се доказваш, ако няма повишение на оборотите и възможностите, ти ще си стоиш на сходно място.
В голямата фирма ти си просто част от масата. Там са свикнали един да идва, друг да заминава. Шефът се интересува от това как цялостно върви работата, а не дали Пенка или Генчо са свършили работата. Шефът си има пряк контакт с назначените от него началници и те са единствените, които могат да се издигат в неговите очи. При нас вече положението е такова. И ми се е случвало да кажа, че някой се справя много добре от подчинените ми, а шефът реагира просто с "Добре, радвам се. ". Увеличава им заплатите по установена схема и изобщо не се интересува дали Пенка се справя по-добре от Генчо, щом работата върви. В такава среда как да се реализираш и да напреднеш, като ти просто няма начин да блеснеш? Аз забелязвам кой се справя по-добре, но няма как да го поощря с нещо различно от "браво" и евентуално, ако успея, да издействам някакъв бонус ама нещо трябва да се е случило съществено.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker