Бизнес с почистване без опит и без пари - възможно ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Бизнес с почистване без опит и без пари - възможно ли е?
преди: 5 месеца, 14 дни, прочетена 659 пъти
Здравейте, мисля да опитам да започна малък бизнес (дори не е бизнес, а по-скоро да започна да работя за себе си) с почистващи услуги, като първоначално да стартирам с малък набор от инструменти и препарати и с услуги като почистване на апартаменти или входове, като с течение на времето набора от инструменти, машини и услуги се увеличава, създаде се фирма и т. н. На почти 30 години съм, не искам цял живот да съм наемник, никога не съм го искал всъщност, защото ми писна от некоретни работодатели и ниско заплащане, имам доста капацитет, богата обща култура но не притежавам никакви специални умения, към които да се насоча, нито висше образование или дипломи и така се въртя в кръга на нискозаплатените и неквалифицирани работни места. Проблема е, че нямам нито опит в почистването, нито пукнат лев в джоба в момента, а това е единственото, което ми идва наум в момента, и в което виждам някакъв шанс за успех. Според вас има ли шанс да се получи? Предложете инякакви други идеи, че съм в тотална безиоходица...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 14 дни
hash: 6da2b69a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   За 30 години все трябваше да придобие някакви умения, но както и да е. То и за почистването се изискват такива. Моите наблюдения са, че много от хората, които се занимават с това го правят не качествено, но затова пък взимат скъпо. Като начало започни да звъниш по обяви. Намери си някакви входове за почистване. После апартаменти. Ако се справяш добре, ще имаш достатъчно работа.

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: cd431b56e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Има шанс. Дори да не може да чисти един човек, лесно може да бъде научен на това.
Когато стигнеш до наемане на хора, имай едно на ум, като ходите по обекти, че да не плащаш за чужд грях.

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: ac5bf0520a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не е възможен никакъв бизнес у нас без яки връзки. Най-много някое гаражна фирмичка, с която да експлоатираш няколко балъка на минимални осигуровки и безплатен овъртайм.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 58d4473f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Аз работя в момента това, без опит абсурд да се справиш. Съжалявам, че съм толкова директна, но не е толкова лесно, колкото си мислиш, дори напротив. Чистенето у вас няма нищо общо с професионалното чистене.
Ж24

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 190552881a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Почистването е трудно и по- скоро е за жени. Аз бих наела някой който разбира да ми изчисти. Повечето мъже ги няма в тая сфера. Едва ли ще успееш, знам ли, хората нямат много пари и си чистят сами.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: adb4c9ea2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Има, разбира се, в момента това го забелязвам като тренд. Всеки втори си е направил фирма за почистване и действа яко. Което не е лишено от логика предвид увеличаващия се брой апартаменти/офиси.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: dec688b950
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Насочи се към програмиране - примерно web програмиране - да правиш сайтове!

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: 6acf4b5abd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Знаеш ли колко много чистят, ти искаш бизнес, осигуровки, данъци. Почни да чисти, като си търсиш клиенти, натрупай опит или почти в някоя фирма да видиш как е. Иначе дори само със средно образование, можеш да си намериш работа в голяма компания, сериозна на по-ншдка позиция. Учи нещо. Чшстенито е голям бизнес по света и хората и учат за това, шеф на чшстачите ходи 2 г. на училище в Германия петна, чистене, препарати, арергии.

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 дни
hash: ed23bbb3cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Почистване на прозорци на офиси, магазини т. н е напълно възможно и дори търсено. Ако се справяш добре, ще те препоръчват и на други.
Вземи си кофа, почистващ препарат, тези гумените чистачки за стъкла и буквално тръгвай по обектите да питаш на място.
В Германия например постоянно търсят за почистване на стъкла.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: be75d44f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   От написаното от теб разбирам, че нямаш никакъв опит с управлението на собствен бизнес Нещата изобщо не са толкова прости, колкотоэси ги представяш. Не става с 1 кофа, метла и 2 парцала. Като начало трябва да имаш в фирма, поне ЕТ, най-добре ЕООД регистрирана по съответния ред и с ЕИК. Ще трябва да издаваш фактури, да взимаш плащания, дори и да ти пращат само в брой задължително ти трябва касов апарат, свързан с НАП и минал съответната проверка (носят се веднъж годишно), след това ти трябва макар и символичен офис (ако ще да е хола ти), но трябва да имаш седалище на фирмата. Следва разрешително от ХЕИ, има си изисквания с какви препарати трябва да работиш (вкъщи можеш да си чистиш както си искаш, но на клиент няма как да ву измиеш прозорците с вестник, дори и да смяташ това да най-добрия начин). Има си определени стандарти по които се работи (тук вече не съм запозната). И изобщо не става да си обикаляш с кофа и парцал из квартала и да предлагаш почистване. Да не говорим, че ще трябва да внасяш данъци, осигуровки и т. н., така че е хубаво да имаш известни познания по счетоводство иначе ще трябва да плащаш та счетоводна фирма. За това вместо да се захванеш с нещо, от което май нямаш много представа и да фалираш за 2 месеца, дапочни работа във фирма да почистване, виж как стават нещата "от вътре" и тогава започвай собствен бизнес и влага пари.

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: f98d3c1b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Това са на Стан и Никола глупостите. "Напусни работа сега и започни да работиш за себе си, пък било то дори без пари". Тия неща може само в Америка през 80-те да ги направиш, когато бизнесите пробиваха и новите идеи генерираха милиони.

 
  ...
преди: 5 месеца, 11 дни
hash: ea5bb6a723
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Продаи нещо, за да можеш да започнеш някакъв бизнес, това е решението.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 9fd6177b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 4 професионално почистване…. не ме карай да се заливам от смях.
Работил съм във фирма, която е на 100 години в тоя бранш. Името работи за тях. Добре, че повечето обекти дето ги чистим са в извънработно време на самият обект, че ако видят как с парцала дето са им чистили тоалетната им чистят после бюрата, незабавно ще си търсят друга фирма, където ще е същото. Нищо, че парчетата за санитарните са розови, а за бюрата сини. Като са в ръцете на хора с аикю на кокошка това няма значение. За какви умения говорите кви пет лева ква централна гара……

Авторе не се отказвай брат. И на мен ми писна да бъда роб на разни пишман работодатели, аз съм на 40г. също нямам умения, но пък имам доста опит и знания и пробвам разни работи. Идеята ти е добра. Обаче поне една баничарка ти трябва. Без транспорт няма да стане. Една прахосмукачка кофа и моп са ти достатъчно на първо време.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker