Струва ли си работа в МВР? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Струва ли си работа в МВР?
преди: 3 месеца, 23 дни, прочетена 765 пъти
Здравейте! На 27 съм, завършил съм счетоводство във ИУ-Варна. Вече трета година го работя, обичам си работата, но понеже баща ми беше полицай (полицейски инспектор), почина преди 11 години, та покрай неговата дейност се бях запалил по тази професия, ама в последния момент се отказах да кандидатствам в академията на МВР и продължих с икономика. Сега обаче съм решил да кандидатствам за работа в МВР като разузнавач VI степен в Икономическа полиция, понеже има обявен конкурс. Мисля че имам нужните физически данни, ходя редовно на фитнес от 4 години, а и самата материя е свързана с моята специалност, икономическата престъпност не ми е непозната, особено тези с корпоративна насоченост. За медицинските изследвания и психотестовете и интервюто-според мен е на късмет там. Но въпросът е дали ако успее човек да влезне в тази система, си струва да остане примерно до пенсиониране? Вие какво мислите? Знам, че много полицаи се оплакват, че заплатите им са ниски, но аз си мисля, че водещото не трябва да бъде заплащането, особено в тази сфера. Някои полицаи не блестят и с интелект, но според мен това са единици. А и в днешно време полицаят яде доста хейт отвсякъде и е вечно оплюван от гражданите, а според мен не трябва да е така, защото все пак те се борят за благото на обществото и сигурността. Споделете вашето мнение! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 23 дни
hash: fe748047ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Работата - не, привилегиите - да

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 949bd94d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   На заключителното интервю не е чак толкова до късмет. Ако не успееш да им докажеш, че си наистина мотивиран, защо и кое те мотивира, ако ще 5 завършени счетоводства да имаш на тях ще им е все тая. Колкото до Икономическа полиция, не я хвалят много много със успеваемост в разкритията на икономически престъпления. Моят съвет е да се пробваш някъде другаде, но не и там.

Гаро

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 88ec1b6c38
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Влизай смело в МВР. Парите и привилегиите са супер за БГ. Едва ли ще ти се наложи да работиш повече, в истинският смисъл на думата. С фитнеса си ОК, иначе там се охранва човек. Само един малък минус - може да ти се налага да лижеш задници от време на време

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 498992b7a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Мисля че ако наистина учиш в университет може да си твърде квалифициран, освен ако не си плащаш изпитите за да минаваш. Проблеми с връзването на обувките имаш ли?

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 1c1aa9f61f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Полицаите се оплакват, че заплатите са им ниски, но истината е, че получават достатъчно за работата, която вършат (в голямата си част не е тежка и изнурителни работа), предвид също огромният им брой спрямо населението в България(по този показател сме на първите места)

Според мен си струва, ако ти се работи такова нещо и ще обясня защо. Пенсионират се сравнително рано и ако не са го отменили този бонус се взимат 20 заплати накуп плюс отгоре за всяка доработена година

Тоест ако си бил 27 години в системата взимаш 20 7 заплати накуп, което никак не е зле! Разбира се отделно си имаш пенсия.

Повечето, които знам се пенсионираха сравнително млади(между 50 - 60 години) и после пак си работят нещо лекичко и отделно пенсията.

Другото, което е, че това е държавна работа и влезеш ли в 'системата' като цяло е доста сигурно, почти няма случаи на уволнени и изгонени полицаи(трябва някаква голяма простотия да направиш, за да те изритат от системата)

Ползват и разни други привилегии като полицейски болници и почивни станции(знам такава станция в Китен и цените са поне 2 пъти по-ниски, отколкото в нормален хотел/ресторант)

Та, ти си решаваш, ако ти харесва, но все пак това е държавна работа, милионер предполагам знаеш, че няма как да станеш.

Т. Т.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 2778247dbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Имам познат, който е в Икономическа. През уикенд работи, нещо, което като счентоводител никога няма да ти се случи. Прецени си.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 417cd02994
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Няма "късмет" там, всичко е с връзки! Ако няма връзкарчета, които да набутат може и да имаш шанс. А най-големите шашми и резачки стават на психото, не толкова на теста или физическият, а интервюто сигурно е изцяло субективно! Офицерите взимат сигурно 2, 5 на месец и привилегиите отделно, така че ти си преценяй.
До 5, никога не са взимали 20 7, вземаха макс 20 заплати за всяка една година стаж. В момента мисля, че го промениха на макс 12 заплати за новопостъпили, заварените си остават на 20 макс независимо от стажът над тези години!

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: d0014dc45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Здравей,

На един приятел съседа е циганин, чийто вуйчо се знае с Пеевски.

Сега ще го уреждат в МВР-София, и ще може да прикрива разни дребни престъпления (кражби и т. н. ) и да гепи по нещо. Далаверка си е.

Нема да взима голяма заплата, ама покрай далаверите токувиж печели повече от много хора.

Едно ченге в плевенско май, така си уреждаше и имоти с връзки с ЧСИ и заплахи, че и с ресторант се уреди.

Давай брат - има хляб в държавните службички, за амбициозните.

Поздрави!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker